Magyar üzleti lelemény! Eladtuk magunkat, és mi fizetjük a vételárat!

Ömlik hozzánk az EU-pénz, de nem akarjuk a brüsszeli vizsgálódást

Bár az illetékes cseh uniós biztos szerint nagyon is lenne értelme csatlakoznia az EU-támogatások nagy haszonélvező országainak a közös uniós főügyészség felállításához, úgy tűnik, hogy ez az érv nem hat néhány ország között Magyarországra és Lengyelországra.

17 ország biztosan támogatja
Az uniós igazságügyi miniszterek pénteki máltai informális tanácskozásán ugyanis kiderült, hogy a két ország, illetve a svédek, hollandok, máltaiak és a kilépés felé haladó britek biztosan nem támogatják az európai ügyészi hivatal felállítását, míg 17 másik ország biztosra mondta a támogatását. A finnek és a portugálok pedig még gondolkodási időt kértek – foglalja össze a helyzetet a Bruxinfo.
Mivel nincs egyhangú tagállami támogatás az ügyben, ezért a hivatal (EPPO) felállítása egy ún. megerősített tagállami együttműködés keretében zajlik tovább, igaz döntés pénteken még nem született, inkább csak az erőviszonyok tisztázódtak le.
Ki miért ellenzi?
Vera Jourová, a témában illetékes cseh uniós biztos a pénteki máltai találkozó után azt mondta: Magyarország esetében két fenntartás fogalmazódott meg a hivatal létrehozásával szemben. Az egyik, hogy a majdani főügyész hatáskörébe tartozna az áfa-csalásokkal való visszaélések vizsgálata. A másik pedig az, hogy a kormány szerint a magyar részvételhez módosítani kellene az alkotmányt, annak is az ügyészségre vonatkozó részeit. Bővebbet azonban nem mondott arról, hogy ez miért jelentene áthidalhatatlan problémát.
A lengyelek attól tartanak, hogy az ügyészségi hivatal idővel túl sok kompetenciát ragadna magához. Jourová ezt cáfolta, rámutatva arra, hogy minden további új hatáskör-bővítés egyhangú döntést igényelne…
Mi lenne az EPPO hatásköre?
A bizottsági javaslat értelmében az európai ügyészség hatásköre két fő területre terjedne ki. Az egyik az uniós alapokkal történő csalási ügyek és visszaélések felgöngyölítése. A másik pedig a határokon átnyúló, úgynevezett körhinta áfa-csalások leleplezése, amelyek becslések szerint évi 50 milliárd euróval rövidítik meg a tagállamok költségvetéseit.
Vera Jourová emlékeztetett rá, hogy következő lépésként (várhatóan már márciusban) az állam- és kormányfők elé utalják a kérdést, akik első körben meghozhatják az elvi-politikai döntést a megerősített együttműködés elindításáról a konkrét területen. Az Európai Bizottságnak ezt követően 4 hónap állna rendelkezésére a költség-haszonelemzés elvégzésére és a jogszabályi javaslat előterjesztésére.
Szankciót kapnánk a következő uniós költségvetésnél?
Jourová egyébként tavaly év végén Budapestre és Varsóba is ellátogatott, hogy meggyőzze a tagállamok vezetését az EPPO felállításának támogatására, sikertelenül járt annak ellenére, hogy akkoriban lényegesnek és nagyon logikusnak mondta azt, hogy azok a kohéziós országok is jelen legyenek a startnál, amelyek az uniós költségvetési források nettó kedvezményezettei. Jourová, a magyar fővárosban figyelmet keltett azzal a kijelentésével, hogy “az EPPO-ban való részvétel szerepet játszhat a strukturális alapokról szóló majdani tárgyalásokon”. A Bizottságnál ezt követően a BruxInfónak cáfolták, hogy a biztos szankciókra célzott volna. Mindazonáltal nagyon fontosnak nevezték, hogy a két ország az EU-költségvetés nettó kedvezményezettjeként része legyen az együttműködésnek.
A brüsszeli lap hozzáteszi: ezzel együtt elismerték, hogy a kimaradást jogi eszközökkel nem lehetne szankcionálni, ezért inkább politikai nyomásgyakorlásról van szó. Brüsszelben ugyanakkor azt is megjegyzik, hogy az európai főügyészi hivatal létrehozásának lehetősége a 2009. december 1-én hatályba lépett Lisszaboni Szerződésben is szerepel.
(portfolio)
Bal-Rad komm: “…hatásköre két fő területre terjedne ki. Az egyik az uniós alapokkal történő csalási ügyek és visszaélések felgöngyölítése. A másik pedig a határokon átnyúló, úgynevezett körhinta áfa-csalások leleplezése…”
-Vagyis a honi maffiacsaládok két legkedvencebb vadászterületére.
Az uniós alapok megrövidítéséből amúgy csak az Új Nemmzetthy Elyth profitál. Ha ezt hatékonyan ellenőriznék, akkor országunk egy része legfeljebb térkő meg betonozás nélkül maradna. Bár az ÚNE sokat bukna. Merthogy ez nekik lett kitalálva. Ezt fejlesztették Döbrögiék tökélyre.
Viszont mire ebből a javaslatból működő valóság lesz, a fölzárkóztatási alapok névre keresztelt lízingdíj megfizetése ki is fut. Az Új Nemmzetthy Elyth meg árkon-bokron túl lesz a pénzzel. Ezzel az EPPO-val meg bíbelődjön a gyarmat kormányzósága. De nem kell bíbelődnie, hiszen AKKOR MÁR NEM LESZ JÚDÁSPÉNZ-FOLYÓSÍTÁS!
Egyébként pedig az EU-dicséretére: az általuk kialkudott vételárat határidőre, az utolsó fillérig megfizetik az éppen regnáló helytartó társaságnak. Ez hat esztendeje a döbrögista horda, és a kifutásig hátralévő még négy esztendőben valószínűleg ugyanez a banda fogja kezelni a júdáspénzt.
Az meg az EU-t szemmel láthatóan nem idegesíti, hogy mi is lett/lesz a vételár sorsa. Ami amúgy igencsak méltányosra lett kialkudva egy országért, annak gazdaságáért, piacaiért, aranykészletéért!
Amit ráadásul a hirtelem megugrott ADÓSSÁGUNK törlesztésével mi fizetünk. És még az összeszereldéket is elláttuk/ellátjuk olcsó munkaerővel!
ELADTUK MAGUNKAT, ÉS MI FIZETJÜK A VÉTELÁRAT! Nagy üzletet csináltunk! Úgyhogy ne akarják már ellenőrizni, hogy az elythünk abból mennyit lop el!
És még mindig vannak, akik szovjet megszállásról beszélnek!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Magyar üzleti lelemény! Eladtuk magunkat, és mi fizetjük a vételárat! bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Tovaris szerint:

    Az hogy “ömlik hozzánk a brüsszeli pénz” – az vagy nem így van, vagy nem hozzánk ömlik.
    Látszatja csak a hatalom képviselőinél érezhető.

    • vitorla123 szerint:

      A Munkáspárt úgy tudja,hogy a kincstár rendbe van.Lenne pénz a munkavállalói szegénység enyhítésére,sőt az alapjövedelemre is.Orbánék ezt nem akarják.Az MSZP sem akarja.Ugyanis ez profit csökkenéssel járna a harácsolóknál.Egyszerűen nem áll érdekükben a dolgozói szegénység enyhítése se,nem hogy a felszámolása.Ezért kellene a munkavállalói képviselet eben a rendszerben a parlamentben.Mert a forradalomhoz,meg a magyar lakosság nagyon kevés a világ harácsolóival szemben. Meg kellene próbálni a parlamenti utat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.