Szíria

A február 8-ra Genfbe meghirdetett Szíria témájú tárgyalások elnapolódtak. Az okok nem ismertek. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter zúgolódott is a dolog miatt, és de Mistura ENSZ-különmegbízottat kárhoztatta a bizonytalan idejű csúszás miatt.

Szaudi sajtójelentések szerint Szíria nem hajlandó elfogadni az új alkotmánytervezetbe foglalt kurd autónómia orosz ötletét. A hírre reagálva Marija Zaharova jelezte: oroszország ilyen tartalmú javaslatot SOHA NEM TERJESZTETT be, és értetlenségét fejezte ki a hír miatt. Ezt a szaudi sajtóértesülést hivatalosan senki sehol meg nem erősítette.
Zavarkeltésnek viszont kiváló lehet.
A gyakorlati tettek mezején egyre kevesebb a zavaró tény. Az Aleppotól keletre zajló kormányhadsereg-műveletek során az utolső rémkalifátusista bástyát a kormánycsapatok ma reggelre elérték. Tadef “falaihoz” értek. Ez a hely már csak hét kilométerre van délre Al-Bab-tól.

Északra Al-Babtól a törökök már tűkön ülnek. A délen vert martalócok rajtuk töltik ki dühüket.
Homsz-tartományban is nehéz napjuk volt tegnap a rémkalifátus pribékjeinek. Pedig “csak mellékesen” szórta meg őket az orosz-szír légipáros, amely inkább Deir ez-Zor környékére koncentrált tegnap. Ám a kormányerők olyan latorirtásba kezdtek a vidéken, hogy öröm nézni.
Deir ez-Zor és a Palmüra-katlan pedig komótosan darálja lefelé az alapanyagot. Égből-földről kapták tegnap is az útravalót a Paradicsom felé az ISIS-pribékek.
Raqqanál pedig patthelyzet alakult ki. Az ISIS beérte a kurdok visszanyomásával, és tovább nem erőlködnek. A kurdok sem forszírozták tegnap a bosszút.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Zavar keltésnek viszont kiváló lehet……. Szerintem ARRA IS VAN SZÁNVA ! ARRA VAN SZÁNVA, hogy ACSARKODJANAK EGYMÁSRA és MEGTORPEDÓZZÁK A SZÍR OROSZ EGYSÉGET és ELLENSÉGESKEDÉST SZÍTSANAK A KURDOK és a SZÍREK KÖZÖTT ! Ahol ketten marakkodnak, ott a harmadik nevet, vagy győz ! Az a cél,hogy ellenségeskedést szítsanak a Szírek és oroszok között, de legyen ellentét a Szírek és a kurdok között is, ami elvonja a figyelmet a KÖZÖS ELLENSÉGRŐL .

 2. Istvan szerint:

  Azt,hogy a kurdok autonóm területet birtokolhatnak majd Szíriában,azt eddig úgy tálalták a lapok(még az orientalista-kelet hangja)cikkei,hogy az orosz ötlet volt,most pedig azt olvasom,hogy nem is!Most mi a valós!?Az ellenség keze betette a lábát megint,zavarkeltés céljából?!
  Vajon mikor ön meg a politikusok józan esze,és végre kikeverednek ebből a fél évszázada tartó hazugság-spirálból?!
  Hazugságok alapján nem oldhatók meg a világ problémái,mert ha hazugságon alapuló tézisek segítségével oldják meg ezeket a problémákat,akkor mindig marad egy olyan ,a lakosságok döntő részét alkotó tömeg melynek a problémái csak halmozódnak,nem beszélve a nevetségessé tételről,a kisemmizésről,a fennmaradó,és egyre fokozódó gyűlöletről!Így volt ez a gyarmatbirodalmak felbomlásakor,a rendszerváltásokkor,Ukrajna önállósodásakor,és lehetne vég nélkül sorolni!!
  Meddig még?!Az utolsó pillanatig?!Mikor már nincs lehetőség semmire sem?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.