Szorításban a magyar munkaerő

Ukrajnában toboroz munkaerőt a kormány

zhny

Győr környékén már munkásszállókkal és egyebekkel készülnek a vendégmunkások fogadására, mert már annyira kevés a munkaerő a helyi fémipari cégeknél. Ezzel vezette fel az RTL Klub Híradója azt a riportját, ami szerint a kormány belevágott az ukrán munkaerő Magyarországra csábításába.

A kormány hivatalosan elzárkózott ugyan az EU-n kívüli munkavállalók befogadásától, de a vajdasági kárpátaljai magyarokat kivételként kezelték. A helyzet azonban megváltozott: a Közbeszerzési Értesítő alapján közölte az RTL, óriásplakátok és tévéreklámok tervezésével bíztak meg cégeket
az “ukrán állampolgárok hiányszakmákban történő foglalkoztatása” program keretében.
A Nemzeti Foglalkoztatási Alap kb. 82 millió forintja a fedezet. Nemcsak magyarok lakta településeken toboroznának a hirdetésekkel, hanem a teljesen ukrán, sőt részben oroszajkú Kijevben, Harkovban és Odesszában is. Erre azért lehet szükség, mert a mozgósítható kárpátaljai magyarok már Nyugat-Európában dolgoznak.
Kelet-Ukrajnában a háború miatt viszont van sok ember, aki nem tud dolgozni, de szeretne. Az építési vállalkozók szervezete szerint az otthoni fizetésük átlagosan két és félszeresét kaphatják meg az ukránok Magyarországon (ahogy a magyarok is nyugatabbra).
Az LMP nonszensznek tartja, hogy a magyarok kénytelenek elvándorolni, a helyükre pedig Ukrajnából vagy máshonnan kell munkaerőt hozni. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a cseheknél és lengyeleknél sokkal több az ukrán vendégmunkás, és a kormány célja alapból az, hogy megelőzze a munkaerőhiánnyal járó termeléskiesést.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Ugyanakkor mit olvashatunk a vg.hu-n?
“Ausztria korlátozná a kelet-európai munkaerőt, a V4-ek közösen reagáltak
Csak egy egységes közös piac lehet a jólétünk forrása – olvasható a Die Presse című osztrák lap pénteki számában megjelent, a bécsi magyar, cseh, szlovák és lengyel nagykövet által közösen jegyzett vendégkommentárban, amelyben a “kelet-európai munkaerő fokozott bevándorlásáról” és ennek korlátozásáról szóló vitára reagálnak.
A cikkben Perényi János magyar, Jan Sechter cseh, Juraj Machá szlovák és Artur Lorkowski lengyel nagykövet kifejti, hogy a vita tárgyilagosabbá tételéhez és a téma kiegyensúlyozottabb bemutatásához szeretnének együtt hozzájárulni…”
-Bizony-bizony! Labancék már érzik a varázs múlását. Újratermelődött a probléma. 27 esztendeje megoldódott a gond a kontinens felének legyarmatosításával, de ugyanazok a bajok megint előjöttek. Csakhogy már nincs hová bővítkezni.
A “magyar” territórium pedig kiürült. Itt már csak a hasznavehetetlen öregek és tanulatlanok maradtak. De az összeszereldéknek kell a jól képzett OLCSÓ munkaerő. Hiszen ez volt a varázs lényege!
Hát így oldják meg! MÉG OLCSÓBB RABSZOLGÁKAT IMPORTÁLNAK! Így aztán szinten tartják a béreket, és számíthatnak az OTTHONI politikusaik megértő támogatására. Visszaküldenék, korlátoznák a gyarmatok elmenekültjeit. Helyükre beállhatnak a még olcsóbb migránsok.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szorításban a magyar munkaerő bejegyzéshez 17 hozzászólás

 1. Smith szerint:

  Emlékszünk még a kék plakátra, hogy a külföldiek nem vehetik el a magyarok munkáját?
  http://www.dehir.hu/wp-content/uploads/plakat1.jpg

  “2010-ben azt vállaltuk, hogy megvédjük a magyar munkahelyeket. Akkor, és most is azt gondoljuk, hogy Magyarország csak így szerezheti vissza életerejét. A felemelkedés egyetlen útja a becsületes munkával elért gyarapodás. Ezért hirdettük meg a Munkahelyvédelmi Akciótervet és indítottuk útjára a Start Munkaprogramot.” (Rogán Antal)

  “Hazudunk reggel, délben meg este.” (Gyurcsány Ferenc magáról és a politikusokról)

  • István szerint:

   Ez már nyilt hazaárulás ideje lenne elkergetnünk ezt az illegitim narancsos rezsimet. Meddig türjük még hogy ezt tegyék velünk?

   • sandor67 szerint:

    mi a hazaárulás??? az, hogy nincs munkás csak markát tartó, kéregető, segélyreváró lusta nyomorékok, ( nem a valós egészségi problémákkal küzdőkre gondolok ) ?????

    Admin:

    Hová is tűnt el a “Híd a munka világába” milliárdjai?
    Hová tűnnek el nyomtalanul a felzárkóztatási pénzek?
    Mivé konvertálódnak ezek a milliárdok?
    -Hát bizony a “…markát tartó, kéregető, segélyreváró lusta…”választók” szavazataivá konvertálódnak.

   • Nagy szerint:

    Menj ki az utcára és tüntess !
    Cselekedj, ne dumálj !

    • sandor67 szerint:

     + 100

     • vitorla123 szerint:

      A nagy gond az,amit ma összevont tagyűlésen elmondtam,hogy nem látja a tagságunk,hogy Sztálin nem bűnös,hanem áldozat!A bosszúálló zsidó gárda első? kommunista áldozata.Kommunista vadászat a náci vadászat módszereivel.(Vörös fasiszták vagyunk,mert tiltottul a harácsolást!)Máig tart.A közel keletről ezért menekülnek az emberek.Cseh Gevara, Kadaffi, Szadám Husszein Fidel Kasztró bár eredménytelenül mind a bosszúhadjárat áldozatai.Beleértve Kenedyt is.Többségükben bírói eljárás nélkül.A hatmillió német,magyar áldozat gazdasági módszerekkel kerül megvalósításra.Attól függetlenül,hogy Magyarország gazdaságilag tényleg jól áll kivéve a munkavállalóit.Általános a 12 óra munkaidő amit négy órára bejelentve teljesítenek.Ez egy harácsoló rendszer,mocskos bosszúálló zsidó harácsolókkal. És a harácsoló a jó szó,mert a magyar harácsoló dettó!

 2. sandor67 szerint:

  istván “illegitim narancsos rezsimet.”

  te egy idióta vagy !!!

 3. Tovaris szerint:

  Ön meg egy szélsőjobboldali provokátor!

 4. Tovaris szerint:

  Már megint nem a lényeg a lényeg.
  A kapitalizmus Magyarországi indulásakor egymás hegyén hátán voltak a különféle kitűnően képzett szakemberek, akik eleinte csak azért nem tudtak munkát kapni, mert a behatoló nyugati tőke elsősorban a bérmunkát jelentő technológiákban szakképzetlen segédmunkásokat alkalmazott – természetesen a lehető legkevesebbért.
  Aztán, ahogy jöttek be a komolyabb technológiák, amelyek felszívták a szakképzett munkaerőket – de azoknak is csak egy részét – a jól képzett műszakiak legalább annyira nem tudtak elhelyezkedni, mint a szakmunkások.
  TELJESEN MEGSZŰNT a hazai ipar bázisára kialakított szakmunkásképzés – mert a hazai ipar 95 %-a is megszűnt. Az egyes sufnikban, maszekoknál kiképzett szakmunkások nem tudtak minden esetben beilleszkedni a modern ipari technológiákba, emiatt javarészt technikusok és üzemmérnökök álltak be a CNC-gépek kezelésére, mert ők már számítástechnikai és technológiai ismeretekkel is rendelkeztek – a régi szakik közül csak igen kevesen tudták “felvenni a fordulatszámot” a modern technológia keretei között.
  Aztán színre lépett a korral járó faktor: ELFOGYTAK A SZAKEMBEREK – mert megöregedtek, a fiatalabbja, akinek volt némi nyelvismerete és nem kevés bátorsága – elment az EU-ba.

  Most itt tartunk. Mert “Magyarország jobban teljesít” és “erősít”. Igen!
  A szart.

 5. Tovaris szerint:

  Az adminnak: Ogyessza a helyes írásmód, mert az orosz nyelvben az “e” és “i” magánhangzók előtt álló “d, t, n, ” meglágyulnak. Ha keményen kell ejteni, akkor “ъ” (kemény-jel) kerül a betű után. Az “l” automatikusan lágyul, de ha a betűkörnyezet nem utalna rá, akkor a “ь” (lágyság-jel) teendő utána. Ha már a jelenleg Harkiv, Kijiv ukrán írású városneveket következetesen orosz kiejtési módon írjuk a magyarban, akkor Kijev, Harkov és Ogyessza, Csernyigov, Zaporozsje, Herszon, Nyikolajev, stb…
  A Timosenko is emiatt Tyimosenko… a Timur, meg Tyimur -helyesen…
  Na….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.