A kanzlerina humanizmust emleget

A Germán Ribanc a humanitárius kötelességekről és Trump muszlimellenességéről is beszélt

me

A német kancellár sajnálkozik a muszlimok beutazását tiltó amerikai elnöki rendelet miatt.

Angela Merkel német kancellár sajnálattal fogadta, hogy Donald Trump amerikai elnök rendeletben megtiltotta több muzulmán ország állampolgárainak beutazását az Egyesült Államokba – közölte vasárnap a kancellár szóvivője. Steffen Seibert közleménye szerint a német kormányfőnek az a meggyőződése, hogy senkit sem lehet a terrorizmus elleni küzdelemre hivatkozva “általános gyanú alá helyezni” származása vagy vallása miatt.
A genfi menekültügyi egyezmény megköveteli a nemzetközi közösség tagjaitól, hogy humanitárius okok alapján fogadjanak be háborús menekülteket. Ez kötelessége valamennyi országnak, amely csatlakozott az egyezményhez. Angela Merkel kifejtette, elmagyarázta ezt a politikát az amerikai elnöknek a szombati telefonbeszélgetésükön – áll a közleményben. A német kormány megvizsgálja, hogy az amerikai elnök rendelete milyen következményekkel jár a kettős állampolgársággal rendelkező német állampolgárok számára, és azt is áttekinti, hogy adott esetben miként képviselheti az érintettek érdekeit – tette hozzá Angela Merkel szóvivője.
A német kancellár és az amerikai elnök közép-európai idő szerint szombaton késő délután 45 perces telefonbeszélgetést folytatott. Ez volt Angela Merkel és Donald Trump első megbeszélése. A két vezető közös közleményt adott ki a beszélgetésről, ebben hangsúlyozták, hogy a szoros német-amerikai együttműködés mindkét ország biztonságát és jólétét szolgálja, és hozzátették: mindkét félnek az a szándéka, hogy az “egyébként is kiváló bilaterális kapcsolatokat tovább mélyítsék a következő években”. Egyetértenek abban is, hogy a NATO-nak alapvető jelentősége van a transzatlanti kapcsolatokban, és fontos szerepe van a béke és a stabilitás megőrzésében. Közös meggyőződés, hogy a szövetségnek vállalnia kell a 21. század kihívásait, a közös védelem és a kollektív biztonság pedig a katonai kapacitások fejlesztését célzó megfelelő beruházásokat igényel, valamint “méltányos hozzájárulást valamennyi szövetséges részéről”.
A szombati beszélgetésről kiadott közlemény szerint Angela Merkel és Donald Trump megegyezett abban, hogy intenzívebbé teszik az együttműködést a terrorizmus és az erőszakos szélsőségesség elleni küzdelemben, valamint a közel-, és közép-keleti térség, illetve Észak-Afrika stabilizációjának terén. Donald Trump elfogadta a német kancellár meghívását a legfejlettebb iparú államokat és a legnagyobb feltörekvő országokat, illetve az EU-t mint intézményt összefogó G20 csoport soros német elnöksége alkalmából júliusban Hamburgban rendezendő csúcstalálkozóra, és kifejezte örömét, hogy “rövidesen Washingtonban üdvözöli őt” – áll a közleményben.
(HVG)
Bal-Rad komm: Hm-hm! HUMANITÁRIUS KÖTELESSÉG…!
A Germán Lotyó figyelmét azért fölhívnánk, hogy egy kicsit körülnézhetne a keleti birtokain is! Amit rendesen lecsupaszítottak! Ő és elődei!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A kanzlerina humanizmust emleget bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. János szerint:

  Mi az? Ezt az idióta femináci 3,14 csát kiengedték a gumiszobából? Vagy bevittek hozzá egy telefont? Hát igen, már a diliház sem a régi! 1989-ben arról volt szó, hogy elmebetegek többé nem lehetnek állam vezetők! Tartsanak olimpiát Berlinben, Düsseldorfban, Stuttgartban, legalább hamarabb összeomlik ez a Németország nevü felesleges szörnyszülött, műállam!

  • Tovaris szerint:

   Nem tudom, végiggondolja azt, amit leír? Műállam?
   Európa és a világ egyik meghatározó állama, műszaki fejlődése az élvonalban van.
   Nem lehetne egy kicsit objektívebb?
   Talán a fasizmussal és a nácizmussal kellene inkább foglalkozni, mert az nemcsak Németországra, hanem a világ egészére veszélyt jelent.

   • vitorla123 szerint:

    Nem biztos,hogy igazad van.Az NDK bekebelezése szerintem nem ment simán! Nem ismerem a tényeket,de aki kint járt ott is elégedetlenek a rendszerváltással az emberek!

    • Tovaris szerint:

     Minden simán ment akkor. Ellenkező esetben kitört volna a 3. világháború. Akkor a legyengült Szovjetunió nem lett volna képes megfordítani a történéseket. Sajnos, ennek így kellett történnie…

   • Gaben szerint:

    Gondolom a zsidò nácizmusra vagyis a cionizmusra gondoltál!

 2. Tovaris szerint:

  Először is, ne ribancozzunk!
  A kultúrembert az különbözteti meg a bunkótól, hogy választékosan tud beszélni (írni).
  Továbbá, elég a “Kanzlerin” – nem kell az “a” a végére, mert ez a nyelvtani alak már eleve nőnemű (feminin)

  A lényeg az, hogy egy imperialista háborúkban részt vevő ország vezetője ne beszéljen humanizmusról.
  Trump csak újabb ostobaságot nyilvánított ki, mert az iszlám terroristák MÁR benn vannak Amerikában és csak a jelre várnak, hogy akcióba lépjenek.

 3. lacii szerint:

  Végül is nem ribanc. Hanem tömeggyilkos.

 4. Paul Aradi szerint:

  “Tovaris szerint:Nem tudom, végiggondolja azt, amit leír? Műállam?
  Európa és a világ egyik meghatározó állama, műszaki fejlődése az élvonalban van.”
  Mein kamf, Továris, Mein kamf! Ezt kell elolvasni, mielőtt mélyen kinyalnánk a német állam, -nem a német népről beszélek-, fenekét. IGEN IS MŰ ÁLLAM! SŐT! A brexit kilépésének oka, -amiről a britek nem beszélnek, az a gazdasági hegemónia, amit (h)itler gazdasági tanácsadója agyalt ki-, a német gazdasági birodalom, amelyet úgy hívnak, hogy Európai Unió! A franciák alaposan befeküdtek az 1941 es befekvés hagyományainak megfelelően. Melesleg 2 dolgot. 1. A náci vezérek egyike-másika az USA “vendégeként” erőt kapott hogy mind máig a cégeik multik! 2. A német gazdasági potenciál ereje az EU bővítésével és nem csak az okosságukkal magyarázható. Az más kérdés, hogy még, (MÉG!) a német politikát a liberális-neoliberális maszatolás határozza meg.
  Én nem dicsérném a történelem során, milliók életét követelő, nemzetek gazdasági gyarmattartóját! A kkor igen, ha bigott náci nézetekkel ért egyet, de az meg már alpári!

  • Tovaris szerint:

   Disztingválni kell.
   Én a német tudományt és a műszaki kultúrát emlegetem, amely kontinuitása átívelt az I., II., és III. Birodalmakon.
   Életpályám során nap, mint nap szembesültem ezekkel – de német származásom ellenére mélységesen gyűlölöm a fasiszta és náci eszméket.

  • Tovaris szerint:

   Mein Kampf….helyesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.