Donbassz

Íme a mém, aminek láttán Kijevben minden udvaroncot kiver a hideg veríték, összekocognak a fogak, és a hideg futkos a hátakon. Úgy sejtik, hogy “összeállt a három nagy”! Finoman szólva Kijev egyikkel sem ápol felhőtlen-baráti viszonyt! Sőt! A tegnapi Putyin-Trump telefoncsevely pedig komoly riadalmat keltett Maradék-Ukrajna fővárosában. Olyannyira, hogy alig valamivel az orosz és az amerikai elnök telefonálósdija után mintha akcióba lendültek volna Donbassz ellen az ordashad brigantijai. Valamiféle kényszerhelyzet kikoholására.  

hán


Hétvége van. Ám Donbassz-annak is leginkább a donyecki-frontszakaszán a “régi-szép időkre” emlékeztető HÁBORÚ DÚL.
Már messze nem csak a valcmanista latortüzérség buzgalmáról van szó. Amely tegnap napközben is ontotta a gránátokat Donbasszra, hanem a latorzászlóaljak tegnap este óta tartó marakodós kedvéről is.
Donyeck “Putyilov”, “Moszkva”, “Kujbisev”, és “Lenin” lakókerületeire, a Volvo Center és a repülőtér területére tegnap délután óta folyamatosan hullanak a latorgránátok. És persze Jaszinovatajára, Makejevkára, Gorlovkára, Szpartakra.
Makejevkában két helyi civil belehalt ma délelőtt az ostromba, amikor lakóházukat találat érte.
A híres-hírhedt Jaszinovataja-elágazásra nem kevésbé, de arrafelé latortankok is kószálnak, és tegnap késő este helyi miniháború dúl.
Avgyejevkában a jobbszektorosok ismét bepróbálkoztak. Hullanak mint a legyek. A kora reggel kezdődött próbálkozásukba már legalább tíz martalóc belepusztult. Jelentésekszerint vagy tizenöt még mindig a havas mezőn üvöltözik-súlyosan sebesült állapotban. A harc jelenleg is dúl, a népköztársaságiak erősítéseket csoportosítottak át Avgyejevkába.

avg

A martalócok annyit elértek, hogy a DNR erői IS közelebb nyomultak a szürke zónához, és több helyen betörtek a latorállásokba.
Donyecktől délre sem nyugodtabb a helyzet, bár arrafelé inkább csak a latortüzérség munkálkodik. Kisebb helyi csatározgatások ott is vannak jelenleg is.
Az viszont biztos, hogy a frontvonalhoz közeli településeken semmiféle közszolgáltatás nem működik. A teljes infrastruktúra széjjelágyúzva.
Dokucsajevszkben ma délelőtt egy lakóházat ért latortüzérségi találat. Két lakója súlyos sebekkel került kórházba.
Helyi jelentések szerint az utóbbi egy év legkritikusabb helyzete állt elő a donyecki frontszakaszon.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Daca szerint:

  Az Ukrán náci zsidóknak lűtt a csűsz… Már dereng nekik… Csak még Orsós Viktornak nem akaródzik… az Ukrán seggnyalónak, aki milliárdokat áldozott a Magyar adófizetők pénzéből a kazár-zsidó tetveknek Ukrajna területi egységéért aggódva !!!

  • Paul Aradi szerint:

   Admin!
   A zsidózás, vagy provokáció az oldalon megjelenő szellemi drónok részéről, vagy az oldal sajátja. Ebben az esetben a szükséges szűrés elmaradásáért felelősség hárul valakire!

   • szemcsi szerint:

    Mi keresni valód van ITT, ha nem bírod a terhelést?
    Ez nem a délutáni varrókőr, szűz lányoknak.
    Ha hiányzik a polkorrektség, maradj a fősodrású média biztonságos partjai között.

    • TERMIN8ATOR szerint:

     szemcsi ! elvétve ,nagyon ritkán fordul elő ezen az oldalon rasszista kirohanás. ERRE AZ OLDALRA NEM JELLEMZŐ A RASSZIZMUS, tartsuk is magunkat ehez, Paul Aradi JOGOSAN FORDULT Adminhoz, szerintem . De t. petymeg, a steparatista jelzőt sem szeretjük, még link formában sem.

    • Tovaris szerint:

     Ez nem “terhelés”, hanem a legrohadtabb náci propaganda. Ön mit keres itt? A kurucinfót összetévesztette? Hát, sajnos, már nagyon kezd ez a honlap is ahhoz hasonlítani.

   • petymeg szerint:

    Te vagy a csősz?

  • Tovaris szerint:

   Tisztában van vele, hogy mekkora marhaságokat hord itt össze? Miközben náci kijelentéseket tesz, belekeveri a hazai szélsőjobb ideológia agyszüleményeit az Ukrajnában előállt helyzetbe?

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  A martalócok anyit elártek, hogy a DNR erői IS közeleb nyomultak a szürke zónához és töb helyen betörtek a latorálásokba. No legaláb enyi ! ki is verték azálásaikgól a galíciaiakat az álásaikból ? Remélem ott is maradnak, mármint a “szürke zónában, vagy a galíciaiak kipratálása után az elfoglalt álásokban és továbi ellenséges álásokat szereznek meg .

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  ELNÉZÉSÉT KÉREM T.petymeg ÖSSZETÉVESZTETTEM sityulival .

 4. Tovaris szerint:

  Sokan elfelejtik, hogy a Donbassz két megyéje a fasiszta-náci erők ellen népszavazással népköztársaságot kiáltott ki, az eredetileg népi milíciákat néphadsereggé szervezték. S a jelek szerint folyatják az ellenállást a fasiszta-banderista-náci alakulatok ellen.
  Tehát ne zsidózzunk, mert ott nem számít, hogy ki zsidó, vagy sem – ők baloldali, kommunistákat is magukba foglaló internacionalista erők, ahová a volt Szovjetunió minden részéből érkeznek önkéntesek – Ukrajnából is(!!!) – aki pont a szovjet hagyományokra építve segítenek nekik.
  Ha megtudnák OTT, hogy milyen vélemények hangzanak el ITT – akkor nagyon elszomorodnának. Azok a gránátok nem “latorgránátok” – mert a katonai műszaki szótárban ilyen nincs (egy részük még a szovjet fegyverkészletekből került Ukrajnához) – hanem az a lator, aki kilövi őket az állítólagos szeretett lakosságára – nevezetesen az ukrán fasiszta rendszer.
  Gondoljunk a fejlécre: Kádár János mit mondana erre, ha élne?

  • Fergeteg szerint:

   Sajnos ki kell ábrándítanom:
   https://www.yahoo.com/news/ukraine-run-miserable-jews-rebel-chief-202600090.html
   Semmi baj azzal, ha valaki számon tart olyan zsidókat, akik számon tartják saját zsidóságukat (akkor is, ha azok általában kerülik a témát a magukfajták társaságán kívül), vagy idegenként előnybe kerülnek a többiekkel szemben. A dolog elkendőzése semmi jóra nem vezet. Igaz, a túlhangsúlyozása sem. Azt, hogy egy csoport számára kik számítanak idegennek, a csoport dönti el. Lehet valaki részben zsidó gyökerekkel, de már őszinte, meggyőződéses orosz vagy ukrán identitással olyan személy, aki az adott csoport számára nem idegen. Úgy tűnik, hogy az ukrán vezetők egy része esetében a népköztársaságiak más véleményen vannak, és én ezt maximálisan tiszteletben tartom. Elvégre a saját környezetüket ők ismerik legjobban. Tyimosenkó, Porosenkó, Grojszman, Kolomojszkij (nyugodtan javítson ki, ha rosszul magyarosítottam a neveket), meg a többi… ők „kedvencek” lettek, vagyis számukra idegenek, még csak nem is ukránok. Függetlenül attól, hogy tényleg zsidók-e (még).
   Vannak helyzetek, amikor egyszerűen túl sok a „véletlen”. Ilyen az is, amikor a nagy nemzeti (vagy éppen kommunista) szólamok mögött „kedvenceink” közül feltűnően sokat lehet találni. Nem természetes. Remélhetőleg éveken belül lezárul majd ez a fejezet, a vezetők pedig méltó helyükre kerülnek.
   A „latorgránátokkal” sincs semmi baj. Érzelmileg telített, jópofa kifejezés, olyan igazi bal-rados. Ha pedig Admin „települések folyamatos latorágyúzását” említi, minden magyar tudja, mire gondol, elvégre települések nem szoktak ágyúzni, legfeljebb a településeken tartózkodó egységek. Persze ha olyanok lennénk, mint akiket egyes körök „nyelvtannáciként” aposztrofálnak, akkor helyesebb lenne a „települések folyamatos latorágyúzatása”…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.