Részigazságok

“Ha a Lánchidat ma építenék, akkor Mészáros Lőrinc nyerné a pályázatot, és a híd minden egyes darabját szétlopnák”

vong

Szombat délután tartotta évadnyitó rendezvényét a Jobbik, amin Vona Gábor kijelentette, hogy Magyarország akkor lesz sikeres, ha különböző habitusú, karakterű, világképű emberek – félretéve a különbségeket – hidakat építenek és energiáikat a szabadság és a biztonság megteremtésére fordítják a “helytartókkal és földesurakkal” szemben. A pártelnök szerint fullasztó Magyarország megosztottsága, ami egyben “pitiáner játék és halálos luxus is.”

Vona szerint ha a Lánchidat ma építenék, akkor Mészáros Lőrinc nyerné a pályázatot, és a híd minden egyes darabját szétlopnák. Míg Gyurcsány idején egy külföldi, addig Orbán alatt egy hazai kör határozta meg az országot, a Jobbik ezzel szemben azt vallja, hogy a nép pártjára kell állni.
“Se helytartók, se földesurak, Magyarország a magyaroké,” jelentette ki. A teljes elpusztításunkra törnek, mondta Vona, de azonnal hozzátette, hogy rosszul esne neki, ha a kormánypártok Molnár Gyulát vagy Botka Lászlót támadnák, és nem rá mondanák, hogy
“terrorista-macskasimogató-mecsetépítő-cukizsúrpubi-orgialátogató-hazaáruló-szélsőjobboldali-gyurcsányista-brüsszeli-orosz-iráni-amerikai-ügynök-óriásplakáthős”.
(444)
Bal-Rad komm: Persze Vona még sok egyebet is mondott. Igért ő elszámoltatást, “új reformkort”, dinamikus, aktív, bátor külpolitikát és nemzetpolitikát, meg amit minden magára valamit is adó qrmány-vagy ellenmaffiabéli el nem mulasztana: harcolni fog, hogy a magyar emberek tisztességes bért és nyugdíjt kapjanak, és hogy jó legyen az egészségügy és az oktatás. Még Bibót (!) és József Attilát is idézett.
No meg nép közé járást is igért. Álruhásat. Politikusok számára, mint kötelező elfoglaltságot, élménygyűjtés-tapasztalatszerzés okán. Még a baloldali magyarok érdekeinek képviseletét is igérte.
Beszédéből azonban hiányzott valami. A realitás. Az még csak hagyján, hogy erősen eltúlzottnak tűnik prognózisa a Jobbik qrmányváltó esélyeit illetően.
A rosszabbik eset az, hogy vagy nincs tisztában vele, vagy nem akarja kimondani: jelenlegi kereteink között (szövetségesi és társulási rendszereink keretei között) esély sincs az igéretek beváltására. (Talán az álruhában alámerülésre igen!)
Amit ugyanis Vona tegnap meghirdetett, az mintha emlékeztetne a kádári-szocializmusra! Lehűtendő a lelkesedést, Bibot idézve!
Ezzel aztán helyükre is kerülhetnének a dolgok! Biboval CSAK demokrácia lehet! Olyan, amiben most is vagyunk. Immáron 27. esztendeje!
Ebből meg már kezd nagyon elege lenni sok-sok magyarnak!
“…Most világossá vált, mi a történelmi küldetésünk: minden magyar embert képviselni, ez a Jobbik valódi lelke…”
-Emlékeztetnénk: VOLT MÁR ILYEN! DE AZT SZOCIALIZMUSNAK HÍVTÁK! ÉS MŰKÖDÖTT! Igaz, akkor még volt saját országunk! Talán éppen azért volt!
Még jóval Vona évadnyitója előtt küldte a Bal-Rad egyik kőkeményen jobbikos olvasója az alábbi írást:
Domonyi Károly jegyzete:
“Hazugok. Ezek vagyunk. Miközben mi derékig gázolunk a ragacsos álmokban, a fiaink-lányaink elmennek, az itt maradók elfásulnak, mi elfáradunk, feladjuk. Legyen, ahogy lennie kell. Legyen így, ha ez kell nekünk. Álmodjunk csak tovább a nagy-nemzeti-büszkeség örök álmát és nézzük tétlenül, ahogy néhány család kifosztja az egész országot.
Viszik az életünket, a jelenünket, a jövőnket. Nekünk nem marad más, mint a gyermekeink érintésének az emléke, pár fotó az unokákról, ahogy Londonban kacag a játszótéren. Nem marad más, mint az olcsó kínai cipő, a savanyú lőre a vasárnapi csirkefarhát pörkölt után, a csöpögő radiátor alá tolt vízköves műanyagtál, a foltozott függöny az összetekert rongyokkal szigetelt résű ablak előtt. Marad a leértékelt parizer, a megfizethetetlen gyógyszer helyett lenyelt szesz. Másoknak meg marad a remény, hogy mindig lesz olyan jótét lélek, aki a leértékelt parizerből neki is ad egy szeletet, a rongyokból jut neki is a tél hidege ellen és talán a szeszből is jut. A valóság ellen.
Ez ellen harcolunk ezer éve. Az ellenségünk a valóság. Mi soha, semmivel nem akarunk szembenézni. Semmivel. A múltunkkal sem, jelenünkkel sem, a jövőnkkel sem. Ezért ennyire sikeres Orbán. Azt adja, amire vágyunk. Hazugságot. Álmodik helyettünk, álmodik nekünk. Nemzeti nagyságot, hősöket, mártírokat, meg nem értett zseniket. Harcot hazudik nekünk, heroikus csatákat értünk és az egész kontinensért. Azt hazudja, hogy mi is részesei vagyunk ennek, mi is erősek vagyunk, bátrak vagyunk. Minket csodálnak. Különlegesek vagyunk.”

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Részigazságok bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Tovaris szerint:

  A Vona egy közönséges fasiszta. Annyira, hogy már náci is.

  • öregkun szerint:

   Itt Magyarszágon nincs sem fasiszta, sem náci. Talán a cionista zsidók néha furcsákat mondanak, meg a cigányok mikor szidják részegen a magyart, de itt már ilyen nincs.

   • Tovaris szerint:

    Marhára el van tévedve, de próbálja meg ezeket a nézeteiket nem itt kifejteni. Ráadásul ostoba dolgokat is mond.
    Minden normális ember tudja, hogy mit jelent a fasiszta, ill. a náci. De ha még nem tudná, akkor idézek:

    …”1. Fasizmus a nagy társadalmi-gazdasági válságok idején lecsúszó középosztály mozgalma. A fasizmus társadalmi bázisa alapos társadalmi és önkritika hiányában nem érti lecsúszása okát, meg van rémülve, elveszettnek, sebezhetőnek érzi magát. ezért
    a) bűnbakot keres és talál;
    b) csordába verődik;
    c) fanatikusan rábízza magát egy karizmatikus, demagóg vezérre;
    4) a tőle másképpen gondolkodókkal és az általa megjelölt bűnbakokkal szemben szélsőségesen agresszív;
    d) magát a nemzet legkiválóbb képviselőjének tartja, ezért szélsőségesen nacionalista, soviniszta (idegengyűlölő);
    e) a válság legyőzésének, megelőzésének útját a “munka társadalmában”, az erőszakosan fenntartott osztálybékében (korporativizmus), a kizsákmányolásnak szinte (vagy egészen) a rabszolga-munkáig való fokozásában látja.
    [megjegyzés: a jelenség nevét Mussolini mozgalmától vesszük kölcsön, amely e jelenség prototípusa]
    2. A nácizmus a fasizmus szélsőségesen rasszista formája, amikor is a bűnbakot rasszista alapon keresi és találja meg, és a rabszolgamunkát a rasszizmusa tárgyául szolgáló társadalmi csoport esetében természetes módon alkalmazza.
    [megjegyzés: a jelenség nevét Hitler mozgalmától vesszük kölcsön, amely e jelenség prototípusa]
    Nos, aki ezen kritériumok többségének megfelel, én azokat nevezem fasisztának, nácinak, nyilasnak stb. Ilyenek vannak, aki letagadja az vagy vak, vagy maga is közéjük tartozik (vesd össze: “szemérmes” fasizmus, nácizmus – olyan fasiszta, náci aki hevesen tiltakozik az ellen, hogy ő az lenne)”…

    Van lecsúszó középosztály? De van ám. Mindazok, akik a megelőző rendszerben jobban éltek, mára elszegényedtek és keresik a bűnösöket mindezért.

    Van karizmatikus vezér? De van ám! Egyszerre több is. A fasiszta-korporatív rendszernek Orbán Viktor a vezére, a szélsőjobboldali hungarista-náci csőcseléknek Vona Gábor.

    Van Kapitalizmus? De van ám! Méghozzá annak is a legocsnányabb változata.

    Vannak bűnbakok? De vannak ám! Méghozzá nem a kapitalistákat tartja ez a lecsúszott tömeg a fő oknak, hanem a cigányokat, zsidókat, meg mindenféle “nemzetidegen” jöttmenteket, akik nem felelnek meg nekik – s akik túlnyomó része maga is lecsúszott középosztálybeli volt annak előtte.

    “Ragyogó” munkát végzett ez a rendszer a magyar elmék nagy részében. Igaz, a volt szocializmus eszméjének jó dolgait még nem sikerült maradéktalanul kimosni az agyakból, de az emberi érzéseket, a szolidaritást, a segítőkészséget, a toleranciát, a közösségi szellemet már majdnem teljesen.
    A népbutítás elérkezett odáig, hogy ilyen, és ehhez hasonló nézetek megjelenhetnek egy magát baloldalinak tartó honlapon.

    • petymeg szerint:

     T.Tovaris!
     Nevezzük bárminek és mindegy minek definiálja az egyszerű csoró pór népet piszkosul írritálja amivel nap mint nap szembesül:a cigány munka nélkül csodálatossan meg él mig aki megtermeli a betevőt neki az tengődik.Ráadásul még terrorizálja is fizikailag,lelkileg és a “pártatlan”bíroságok is elnézöbbek velük szemben!
     Az Ön által oly nagyon védett vallás/nép csoport a mellékelt ábra szerint sikeressen leamortizált egy -sokunk által vérrel verejrékkel kisebb nagyobb lemondással felépitett -viszonylag jól müködö országot!
     A fentiek miatt szerintem mind a két parazita mag érdemli a közutálatot!

  • Balázs szerint:

   mórickának mindenről az jut eszébe.

  • Nagy szerint:

   Te egy hülye vagy, Vona ech.te zsidó, és nem fasiszta. A felesége is zsidó. És V.onát már kitanít.ották.

  • akárki szerint:

   indokold meg.

 2. Mr. X szerint:

  Nagy igazság van Domonyi Károly észrevételében! Sajnos mindenki mástòl várja álmai beteljesülését ahelyett hogy összefogással és tettekkel együtt valòsitanánk meg közösen álmainkat! Mert álmodozni a legkönnyebb míg cselekedni a legnehezebb.

 3. Balázs szerint:

  Láttam a beszédét, ha hazudik akkor van tehetsége hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.