Szíria

A tegnapi Putyin-Trump telefonos értekezés során a felek egyvalamiben BIZTOSAN MEGEGYEZTEK. Ez pedig az, hogy Szíriában ÖSSZEHANGOLJÁK az Iszlám Állam és csatolt részei elleni harcot. Hogy ez a jövőben miként fog testet ölteni?-az még a közvélemény számára nem világos. A jelenben azt látjuk, hogy a rémbandák elleni hatékony fellépés jobbára az orosz-szír-iráni koalíció erőinek a cselekedetei. A világ elsőszámú latorállama-az USA-és közel-keleti szövetségesei által abrakolt martalócbandák ellen.

Mindezzel együtt is a tegnapi telefonos értekezlet-szakértők szerint-óvatos derűlátásra ad okot. A háború gyors lezárására még nem.
A háborús események menete az utóbbi napokban megszokott módon alakult tegnap is Szíria szerte.
Aleppo-tartomány keleti fertályán a rémkalifátus már-már szinte harc nélkül menekül a kormányerők elől Al-Bab városába. Az oros és a szír légierő tegnap is komoly segítséget jelentett a földi csapatok előnyomulásához.
Másabb a helyzet északon, a “török fronton”! Az “Új Ottomán Birodalom” csapatai tegnap megint elkapkodták a dolgot. Az eredmény ismét az lett, hogy az orosz gépek húzták ki őket a még nagyobb bajból.

A Qalamoun hegységben indított kormányoffenzíva is hozta a várt eredményeket. A kalifátusistákat tegnap estére érve az idő, “lerendezték” Tal Al-Dab és Al-Sharqi településeken és azok környékén, és ma reggel már Al-Barada vidékén zajlik a latorirtás.
A Damaszkusz vízlelőhelyét jelentő Barada-völgy utolsó an-Nuszra hordája is ki lett takarítva a térségből, és megkezdődött az Oroszországból szállított szivattyúk és egyéb műszaki berendezések beszerelése, a megsemmisített eredetiek helyett. Becslések szerint az óránként 30 ezer köbméter kapacitású rendszer három-négy napon belül megkezdi működését.

Aleppoban szép lassan normalizálódik a helyzet. Már a “turistaforgalom” is kezd beindulni. A város idegenforgalmi látványossága a Citadella-kitakarítva az aknáktól és egyéb bájos dolgoktól-már fogadja a turistákat. Persze komoly biztonsági intézkedésekközepette. No meg elég sok még az egyenruhás “turista”. Ők a “вежливые люди-udvarias emberek”!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.