“Lyukasóra”

“Lyukasóra” Makejevkában

És sajnos a banditák tovább ágyúzzák Donbasszt!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“Lyukasóra” bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. Fergeteg szerint:

  A “latorgránát” jópofa kifejezés, amit takar, az viszont sajnos már nem. Szerencsére nem láttam megtört arcokat, ez a súlyos nehézségek ellenére kedvező jel.

  • Tovaris szerint:

   A latorgránát ostoba kifejezés. Sem nem műszaki, sem nem katonai.
   A lator az, aki népellenes, aljas célokra használja.

   • Fergeteg szerint:

    Nem könnyű Önnel, de segítek: a lator “gránátja” a latorgránát. A gránát természetesen nem lehet lator.
    Ez a logika ráhúzható például a szegénysors szavunkra is. Hihetetlen, mibe képes belekötni, egyébként teljesen feleslegesen.
    “Sem nem műszaki, sem nem katonai.” Akkor már rögtön ostoba kifejezés? Aligha. Felhívnám a figyelmét, hogy a Bal-Rad nem szakmai blog, az “orangután” pedig nem az ember egyik tagadhatatlan őse, ha már annyira pontosak szeretnénk lenni.
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/36/Homininae.svg/400px-Homininae.svg.png
    http://www.balrad.com/2017/01/19/eleteben-eloszor-lat-fureszt-a-majom/
    “Igaz, a csimpánz sem »kutya«, meg a gorilla sem, de az orangután tényleg az egyik tagadhatatlan őse az embernek.” – állította.
    Tévedni emberi dolog.

    • Balázs szerint:

     Fergeteg kérlek ne vedd kötözködésnek…de keveset tudunk mi a Tovaris felmenőiről ahhoz, hogy rögtön kizárjuk annak lehetőségét, hogy esetleg -részben- igaza is lehet!
     “Igaz, a csimpánz sem »kutya«, meg a gorilla sem, de az orangután tényleg az egyik tagadhatatlan őse az embernek.” – állította.
     (f@sz tudja mit olvasott a talmud-ban)

     • Tovaris szerint:

      Mint a Magyar Néphadsereg egykori tisztje, csak röhögni tudok az efféle okfejtéseken.
      Valószínűleg nem Ön tehet róla – de ellenben sokat segíthetne egy kicsit más hozzáállással.

    • Tovaris szerint:

     Én a véleményemet fejeztem ki, nem csak etimológiai, hanem logikai módon is.
     Maradjunk a tudományos alapokon.

     Az érzelmi alapon kifejezett jelző szerkezetek lehet, hogy hangzatosak, de mindenesetre nem helyesek.
     Ismétlem: ez az én véleményem. Ha a legközelebb a kezembe kerül pl. egy 122 mm-es kumulatív gránát, majd megfenyegetem a mutatóujjammal, és azt mondom neki, hogy: Te, latorgránát, hogy az a jó lator apukád szeretgesse meg a jó édes lator anyukádat….
     Remélem, így már jobb, ugye?

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Felhívás a békéért ! Vlagyimir Putyin -2016.01.10. Az Orosz Federáció álamfője. Európaiak, igazán akarjátok a III. világháborut? Európai polgártársak! A “politikusaink” beakarják bizonyitani, hogy milyen fontosak az EU, NATO,és az USA számára. Elvárják,hogy az Oroszország elleni “kemény” fellépésük,magasab, karierista posztokba emeli őket, még magasab fizetésekkel, mint amilyen most van, ezért is versenyeznek a szankciók javaslataiban,harci egységek küldözésekben és más ellenőrizhetetlen agressiós megnyilvánulásokban Oroszország ellen, amivel fokozzák napról napra a 3.világháborunak az esélyét. Anyira elvannak vakulva a saját ellenőrizhetetlen, még nagyob hatalmuknak a növelésével és aval számolnak,hogy Oroszország az utólsó pillanatban meghátrál a NATO nyomásának, és háborura nem fog sor kerülni. De miben kellene Oroszországnak meghátrálnia? Mit csináljon Oroszország, hogy elégedettek legyenek? Adja talán fel a saját területeit,hátráljon meg önként mindenkinek, akiknek igényük van rá? Azoknak a mindenkiknek, legyenek bár Európaiak, vagy az óceánon túlról, akik háborut akarnak szítani, A VALÓDI CÉLJUK Oroszország gazdagsága. Ossza széjel Oroszország a gazdagságát, hogy elkerülje a háborut ? Likvidálja a saját népét, mint Ukrajna? Mindddenki aki józanul gondolkodik és mérlegel tudják aztat, hogy ez soha sem fog megtörténni ! Oroszország soha sem fog a nyomásnak engedni, ahogy a múltban sem engedett, úgy a jövőben sem fog engedni. Ma már tisztán lehet látni, hogy a háboru tervezőinek a nem Ukrajnánál végződne, a fő cél Oroszország és egész Európa, ami az USA nak magas hasznot biztosit, és az USA-t kisegitené a válságból, mint hadianyag gyártót? Mi likvidálhatná hatásosabban az USA konkurenciáját, az Eu és Oroszország alaku kölcsönös nemzetiségek gyilkolásaban Európában? Mi segitene joban az USA befolyási szférájűnak a kiterjesztésére, mint a háboru utáni k9lcsönöknek, pontosan úgy mint a 2. világháboru utáni forgató könyv ? Reális a világháborus konfliktus esélye! Gondolkozanak el azon evel kapcsolatban, melyik politikus árulta el önöknek, hogy ha befogadják Ukrajnát az EU- ba, NATO-ba, elviszik a gyereküket a keleti fronti komfliktusba, ahol nagy a valószinüséggel hogy meg is halnak.? Melyik politikus fog velük együt a futóákokba menni? Melyek azok a háborus uszitók és a mediális bünrészesek, akiket az önök adóiból busásan fizetnek, fogják maguknak elárulni, hogy ez nem lesz egy győztes kalandutazás keletre, ez a 3. világháboruval fog végződni atomfegyverek használatával ? Ki képes megjövendőlni Kína részvételét,aki ebben a komfliktusban az Oroszok szövetségese? Ki képes felmérni az amerikai hadsereg erejét,aki ezidáig csak gyengéb ellenféllel harcolt, hisz Hitlert az Oroszok győzték le !

  • Balázs szerint:

   küldj léci egy forrást!

   • TERMIN8ATOR szerint:

    Tegnap este volt szándékomban folytatni a szöveget,mert távolról sem volt vége, le is íram a forrás címét, de történt valami , vagy a számitó géppel, laptppal vagy az internettel, mert nem továbitotta. A teljes jeforditott szöveg végén meg is adtam a forrás címét, de, mint ahogy emlitettem nem továbitotta. Ujból belekezdek a szöveg foltatását leírni. Külömben az eredeti, szlovák szöveg megtalálható az outsider media. cz web oldalon,onnan forditottam magyarra.

  • Tovaris szerint:

   Hitlert legnagyobbrészt a SZOVJETEK győzték le, közöttük valóban oroszok is voltak.
   De nem szabad elfeledkezni, hogy a kényszerűségből szövetséges csapatok, az amerikai, a brit és a francia csapatok is részt vettek Hitler és rendszere legyőzésében – nem feledkezve meg igen sok különböző nép partizánjairól sem.

 3. Havasi Gáspár szerint:

  Miután a cionista terv sikertelen volt, sem Németország, sem a SZU nem omlott össze, kénytelenek voltak beszállni a háborúba, különben Sztálin csak Angliánál állt volna meg.
  Viszont a SZU legyengült ember anyagban és gazdaságban.
  Németországot talpra állították a SZU-val szemben. A Rothschildok megvédték a nyugatot, hogy egész Európát tönkre tehessék. A keleti rendszert a mindenhol otthon született marxista ügynökeik felszámolták, és Trump-al együtt is a kiválasztott rasszé szinte az egész földkerekség. Ez mindaddig így lesz, amik lesznek szekértolóik. Magyarországon pedig az össz népességhez viszonyítva annyian vannak (plusz a magyar állampolgársággal rendelkező kintiek- nem tudjuk mennyi, plusz a fegyveres erőik, NATO, USA, Izrael, pártok, judeo marxisták, magyar ellenes nemzetiségek, a nem hiába születettek), hogy lefedik a társadalom alap és felépítményének szinte egészét.

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  T.BALÁZS ! ITTT KÜLDÖM önnek a V.V. PUTYIN LEVELÉNEK a 2016.01.10.-i magyar forditását ! Folytatás ! Tulajdonképen a háborus uszitók miben bíznak? Egy bizonyos, ebben a háboruban győztes nem lesz ! Hova fognak elbujni az atom robbanások elől ? Van maguknak elég mély gödreik,és elegendő élelmiszerük ahoz, hogy 1000 évig kitatsanakvele, amedig a sugárzás szintje elviselhető szintre nem csökken ? Kinek a nevében haljon meg a gyerke a keleti fronton, kinek a nevében pusztuljon el a családja, kineka nevében szünnjön meg minden amit ismer, kinek a nevében égjen el a világ ? A demokrácia nevében? Hol lát aban demokráciát abban ami Ukrajnában történik? Mink csak egy burkolatlan fasiszta kormányt látunk, egy olyan hadsereget, amely a nemzetközi konvenciókat megsérti,és egy átgondolt genocidumot hajt végre, a saját lakossága ellen, akiknek csak az a bűnük, hogy oroszul beszélnek. Mi ere Európának a válasza ? El tudja kébzelni, hogy valamelyik EU-s álam olyan eszközel harcolja ki az önnálóságát, mint azt Ukrajna teszi ? Edig talán Ukrajnanem volt önnáló,hogy hargolnia keljen az önnálóságáért? Talán nemvolt az Ukránoknak edig is nemzeti jogaik ? Az Európai unió feladta az elveit, és a módszerével a genocidum bűnrészesévé vált. Mit várhatunk el, mi magunk,az Eu polgárai, ha ilyen gyorsan éés késségel rombolja az értékeinek az alaojait? Az Orosz nép nagy, kulturált, erős nemzet, amely nélkül Európa a mostani alakjában nem létezhetne. OROSZORSZÁG NEM A MI ELLENSÉGÜNK, Európa minden polgárának a legnagyobellenségei a kabzsi politikusaik, akik a hatalomért, pénzért mindent tönkre készülnek tenni ami drága nekünk. Meg tudjuk akadályozni az oroszok elleni háborus készülődést, amelybe kényszeritenek, a megvásárolt médiákkal ? Igen, megtehetlük ! Mit tehetnek az egyszerü emberek ? Ha azösszes kis és gyengék ugyanazt csinálják, mindent megváltoztathatnak, mert muszály vagyunk ! Minden politikust, akik fokozzák a feszültséget, akik ujjab szankciókért kiabálnak,oroszország elleni intervenciókat követelnek bojkottáljunk, bojkottáljuk őketminden szinten, minden választáson. Ne engedjük érvényesülni a rosszat, amelyet terjeszteni akarnak ! Bojkotáljuk az Ukránok a NATO-ba a belépését ! Bojkottáljuk azokat a médiákat akik egyedüli megoldáásként a háborutakarják ránk kényszeriteni ! Higyünk ! Az Oroszok és Ukránok az két okos nemzet, akik megtalálják a megoldást ! NE FÉLJÜNK ! Ezt a felszólitást mindem hozzáférhető módszerel, és hozzáférhető nyelven terjessze ! Z VOLT V.V. PUTYIN 2016 JANUÉR 10-KI LEVELE . Forrás : outsider media .cz VÉGE !

 5. Nagy szerint:

  Ez levél szerint Putyin a szankciók miatt szarban lenne ?
  Az írás egy része fenyegetés, a másik meg a szankciók feloldása körül van kihegyezve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.