Szíria

Tegnap semmiféle diplomáciai kavar nem történt Szíria-ügyileg. Leszámítolva azt a mellékesnek nevezhető kormányellenes pletykákat, miszerint Asszad elnök haldoklik. Meg hogy a múlt héten puccskísérlet volt ellene.

Föltételezhető persze, hogy Asszad egészségét azért valamennyire kikezdte a polgárháború, de hát haldoklása a latorálmok és vágyak kategóriába tartozó mese. A puccs pedig-ahogy a dolgok állnak és haladnak Szíriában-merő fantáziálás.
Merhogy a dolgok menete a frontokon aggodalomra nem igazán okot adó.
Al-Babtól délre a szír kormányerők Tadef-mint utolső latorerőd-tüzérségi ostromát kezdték meg.

A török hadsereg és a “szabad szírek” is tort ültek tegnap. Állítólag Al-Babtól keletre Baz’ah határában a Tal Al-Kroum hegyek egyikét sikerült a magukévá tenni.
Homsz tartomány keleti részén (Palmüra-katlan) a kormánycsapatok kényelmes tempóban ragadták vissza a Jabal Tiyas hegység lábánál néhány hete elhagyott tankbázisukat. Haladnak tovább északi irányba az olaj és gázmezők felé.
Deir ez-Zor kalifátusistáit tegnap jószerével csak az orosz légierő gépei irtották. Így is 150-200 közé tehető a tegnap kitikkadt pribékek létszáma.

Daraa közelében a kormánycsapatok egy an-Nuszra konvojt kaptak el. Párszáz vadiúj amerikai “rakétaketyerét” fuvaroztak. Volt ott minden. TOW-vetők a hozzávalókkal, aknavetők a kellékeikkel, RPG-jellegű szerszámok, meg a mókázás és kacagtatás minden más kelléke.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. vitorla123 szerint:

    Most Asszad a kommunista vadászat fő célpontja! Ne csodálkoznék rajta ,ha tényleg belehalna!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.