“Támadnak a’ zoroszok”!

“Elkezdődött a háború! Megindultak az orosz katonák! Már halottak is vannak!”

“Heves összecsapások Kelet-Ukrajnában”

A honi fősodratú médiákban tegnap délután ilyen címekkel jelentek meg hírek a donbasszi front eseményeiről.

A Bal-Rad-on már pénteken jeleztük: VALAMI KÉSZÜL Donbassz határainál, mert a valcmanista ordashad igencsak aktivizálta magát. Szombati beszámolónkban már konkrét harci cselekményekről IS tudósítottun, elsősorban Avgyejevkából. (Az állandósult latortüzérségi ágyúzás mellett. Donyeck “gradozásáról” is-többek között!)
Tegnapi összefoglalónkban már heves avgyejevkai, Jaszinovataja-elágazás-menti harcokról olvashattak. Meg a donyecki ív heves martalócágyúzásáról, civil áldozatokról.
A hazai mainstream médiák szerint “tegnap hajnalban a kelet-ukrajnai szakadárok több helyen is megrohamozták az ukrán hadsereg állásait, hogy tüzérségi válaszcsapást provokáljanak ki.”
Ha ez volt a céljuk ezeknek a “szakadároknak” és “orosz katonáknak”-akkor célt is értek!-meg nem is. Ugyanis a latortüzérségi csapások péntek óta igencsak megszaporodtak-és azóta is tartanak. Az utóbbi két nap során ezek miatt a donyecki frontszakaszon hat civil halt meg, és elesett a harcok során négy népköztársasági katona. A civil és katonasebesülteket nem említve.
Bárhogyan is van, “az ukrán hadsereg tüzérségi válaszcsapásai” NEM TEGNAP DÉLELŐTT kezdődtek.
Makejevkát, Jaszinovataját, Gorlovkát, Donyecket a tegnap reggel kezdődött avgyejevkai összecsapásokat MEGELŐZŐEN, MÁR KÉT NAPJA folyamatosan ágyúzta Valcman ordashadának latortüzérsége. Nyilván preventív jelleggel.
Persze megemlíthetnénk a Donyecktől délre eső DNR települések folyamatos latorágyúzását is.
Ám jelezzük: a fősodratúakban megjelent hírekkel ellentétben Avgyejevkában a szombati jobbszektoros rohamkísérlet vasárnap hajnalban megismétlődött. A “szürke zónába” behatolt bűnbandát a népköztársasági erők felszámolták, és állásaikból kivetették őket.
Kijevi jelentések három ukrán “katona” haláláról számoltak be, ami a gyakorlat szerint komoly emberveszteség beismerésének a FELVEZETÉSE SZOKOTT LENNI!
Ismereteink szerint Avgyejevkánál legkevesebb húsz JOBBSZEKTOROS MARTALÓC (tehát NEM UKRÁN KATONA) került le a kijevi hadikincstár zsoldlistájáról.
A “szakadárok” NEM FOGLALTAK EL újabb területeket! NEM INDÍTOTTAK HÁBORÚT A’ ZOROSZOK MARADÉK-UKRAJNA ellen.
Donbassz határain HÁBORÚ VAN már egy ideje! A honi és a nyugati mainstream NEM ÍGY EMLEGETI, ÁM ENNEK A HÁBORÚNAK A NEVE HONVÉDŐ HÁBORÚ!
A jelek szerint pedig erre az elnevezésre rá is szolgál. Hiszen Donbassz erői SEHOL NEM LÉPIK ÁT a Minszkben megrajzolt “szürke zónát”!
Tegnap sem lépték át, Avgyejevkában sem! BEHATOLVA A SZÜRKE ZÓNÁBA, KIVERTÉK ÁLLÁSAIKBÓL A TÁMADÓ JOBBSZEKTOROS MARTZALÓCBANDÁT!
Avgyejevkában a rend helyreállt.
Donbassz latorágyúzása pedig “menetrendszerűen” zajlik tovább. Pillanatnyilag is! (Ha már egyszer “kiprovokálták azok a kutya orosz szakadárok”! Meg “preventív” jelleggel!)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“Támadnak a’ zoroszok”! bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Pozsony 907 szerint:

  Balul sül el az ‘ato’.:))

 2. Tovaris szerint:

  Latorágyúzás? Az mi? Most a latorok ágyúznak, vagy a latorokat ágyúzzák.
  Nem derül ki.

  A Népköztársaságok annak ellenére, hogy nem lépik át a “minszki” területek határait, igény tartanak Kramatorszk-ra, Mariupol-ra és Szlavjanszk-ra is – mert azok népe is megszavazta a népköztársaságokat – csak az agresszió következtében ukrán kézre került.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Szerintem már igazán nem ártana, ha a Donyeckiek is jól megszórnák az uki- akat is tűzérségi, meg grados tűzzel CSAK ÚGY “PREVENTIVEN”! Már éppen elég közel engedték magukhoz, hogy rendes pusztitó tüzet zudithatnának rájuk. Vagy még mindig nem csalogatták elégé csapdába a Galíciaiakat ? Menyi ártatlan ember fog még adig meghalni ?!

 4. Nagy szerint:

  Putyin nagyp.olitikust játszik, Szíriában, pedig a kicsiben kéne elöször győzni, a DNK -ban. De azt altatja, mintha az kéne mint késöbbiekre is jó akció góc.
  Tisztára zsidó észjárás, közben meg halnak az or.osz emberek miatta.

  • vitorla123 szerint:

   Ez nem így van! Szerintem Szíriában élesben próbálja ki azt amivel rendelkezik és nem a szlávokon.Ebbe még logika is van.A Népköztársaságok kivéreztetésére játszik!Ezért nem lehet ott támadni.

   • petymeg szerint:

    Vitorla!
    Néha csodálkozok,vagy nem vetted be a gyogyszeredet vagy rossz gyogyszert vettél be!

 5. aaa szerint:

  Biztosan csak saját magukat lövik….

 6. petymeg szerint:

  Ez át megy?Már két szösszenetm tünt el valahol.Innen elment de nem ért oda!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.