Fejétől bűzlik a hal

Gazdasági visszaélés miatt nyomoznak a TEK-nél

fbh

Az Index azt írja, maga a TEK-főigazgató, Hajdu János tett feljelentést, most pedig hűtlen kezelés miatt nyomoznak a bűnüldöző szervnél.

Hűtlen kezelés miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség ismeretlen tettes ellen egy olyan ügyben, amely a Terrorelhárítási Központ egyik közbeszerzésével kapcsolatos – írja az Index több, egymástól független forrásra hivatkozva.
A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a lapnak megerősítette, hogy a főügyészség tavaly június 17-én rendelte el a nyomozást, miután a TEK főigazgatója, Hajdu János feljelentést tett. A nyomozás határideje február 17., de még nincs az ügynek gyanúsítottja.
A TEK sajtóosztálya szintén elismerte az Indexnek, hogy visszaélés történt, ők azt közölték, hogy “a TEK belső ellenőrző tevékenysége során tárt fel néhány gyanús és feltehetően jogellenes cselekményt gazdasági területen”, ellenben a TEK soraiban csak erkölcsileg és büntetőjogilag teljes mértékben feddhetetlen munkatársakat alkalmaz, ezért “haladéktalanul megtették a megfelelő lépéseket”, és feljelentést tettek.
A lap rendészeti forrásból úgy értesült, hogy a belső vizsgálat egy olyan, több tízmillió forintos beruházásnál bukkant törvénytelenségekre, ami egy TEK-es épületfelújítással kapcsolatos. A gyanú szerint a TEK gazdasági vezetésének egyik tagja fiktív munkálatokért is fizetett egy külsős cégnek, és egyes információk szerint a belső vizsgálat után végül távoznia kellett a szervezettől a TEK gazdasági igazgatóhelyettesének.
(HVG)
Bal-Rad komm: “…a TEK soraiban csak erkölcsileg és büntetőjogilag teljes mértékben feddhetetlen munkatársakat…”
-A DÖBRÖGISTA NORMÁK SZERINTI…!
Ne is csodálkozzunk tehát, ha már OTT IS lopnak! Miért lenne különb a magánhadsereg, mint a gazdájuk! Fejétől bűzlik a hal!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Fejétől bűzlik a hal bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. vitorla123 szerint:

    Miért?Ott miért nem lehet korrupció?Az a rendszerük alapja!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.