Szíria

Trump washingtoni bohóc szíriai biztonsági zónák létrehozásáról szóló DÖNTÉSÉT az orosz külügyminiszter úgy véleményezte, hogy mivel azok szír területen lennének, ki kéne tán kérni a szír kormány véleményét is a dologról. Meg az ENSZ-szel, és annak Menekültügyi Főbiztosságát sem ártna bevonni a dologba.

Az ilyen-olyan szíriai bűnbandák vezérei is összedugták a fejüket, hogy elkészítsék a maguk alkotmánytervezetét. Talán mondani sem kell, hogy elgondolásaik köszönő viszonyban sincsenek a minap ismertetett orosz tervezettel. Ők hallani sem akarnak Bassar al Asszadról!
Vélhetőleg itt aztán árnyékra is vetődtek, mert a dolgok tegnap sem az ő számukra szerencsésnek és kedvezőnek mondható módon alakultak Szíriában. Bár az “alkotmányozó” bűnbandák pillanatnyilag jobbnak látják ha nem irtatják magukat a harctereken-ergo ők túzszünetet tartanak-azért mind a rémkalifátusnak meg az an-Nuszra hordának a tegnapi napja figyelmeztetés lehet számukra: NEKIK jobb, ha távol tartják magukat a harcoktól. Az kevésbé hat károsan az egészségre.
Az ISIS meg az an-Nuszra-horda erre a nagy igazságra eléggé későn jött rá. Most meg már késő bánat.
A kormányerők tegnap ugyanis Aleppotól délkeleti irányba is ismét nekiindultak az ISIS hordáinak Deir Hafer irányába. Al-Qutabiyah településnél átgázoltak a rémkalifátus helyi pribékcsordáján, és ezzel véget is vetettek a békés gyilkolászásnak.
Az Al-Bab felé tartó kormányoffenzíva pedig kényelmesen kocogósra vette a figurát tegnap. Okuk a sietségre nincs, bevárják inkább a később érkezőket. Az ISIS abban a térségben már nem ellenfél.
Rasm Al-Surhan falunál ugyan belebotlottak egy kisebb falkába, de gond nélkül likvidálták a pribékeket. Már csak Aran van a banditák kezén Al-Bab és a kormánycsapatok között. De utóbbiak úgy döntöttek, hogy előbb kiegyenesítik a frontot.
A libanoni határ és a Barada-völgy közötti térség latorbandái megállapodtak tegnap a kormányerőkkel, hogy felhagynak a háborúskodással. Más választásuk nem is lehetett. Vagy Idlibbe költöznek ők is, vagy a hirtelen halál. Inkább Idlibet választották. (Nem vagyunk biztosak abban, hogy jól döntöttek! Persze azt a kormánydelegáció nem közölte velük, hogy ott meg tezsvírháború dúl. De nagyon. Ha ott lesznek!-úgyis megtapasztalják.)
A tegnapi hattyúvonulás nem növelte Deir ez-Zor és környéke kalifátusistáinak önbizalmát. Sikerérzetükre is kimondottan rosszul hatott az orosz stratégiai bombázók ismételt fölbukkanása. A Tupoljevek megint rettenetes munkát végeztek.
A maradékot rábízták a földi csapatokra. Azok meg rendezték a zavarodott kalifátusisták további sorsát. Újabb és újabb területekről szorították ki a pribékbandát.
Az ISIS-horda hangulatára ráadásul kimondottan demoralizálóan hatott a hír: fő-fő hóhérukat-a nagy kedvenc Abu Sayyaf mestert-az iraki Moszulban kitikkasztották. (A hülye nem gondoskodott időben a Ragály Tonyó-féle boltban döbrögisztáni letel. kötvényről.)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Havasi Gáspár szerint:

    Oroszország politikai retorikája, enyhén szólva langyos. Az USA-nak semmi keresnivalója nem lenne ott. Oroszok szabadították fel USRAEL igája alól, nekik van joguk bármit létrehozni a szírek belegyezésével. De ott is ugyanazok az erők mozgatnak, mint mindenütt a világon. Az oroszok sem szabadok, legfeljebb elhiszik. Az önálló Oroszország nem paktált le a törökökkel, s más sunyi hatalmakkal, és legkevésbé kezelte őket partnerként.
    Az USA-ban csak annyi változott, hogy egy másik oligarchia bábja került hatalomra. Ha átlépi a határokat, úgy fog járni, mint Kennedy, vagy nálunk Fenyő János, egészségére.

  2. Smith szerint:

    Na kérem, és kinek az agyacskájából pattant ki az az ötlet, hogy Észak-Szíriában “biztonsági zónát” kell létrehozni? Hillary Clintonnak még az Obama-kormányzat alatt. Bizony. Sőt: már a Trump-kormányzat is bepróbálkozott a repüléstilalmi zóna bevezetésével Észak-Szíria felett, ami természetesen az oroszoknak nem volt okés. Új kormány, de a módszerek a régiek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.