Donbassz

A germán fősodratú médiák szinte kivétel nélkül a kijevi rezsimet teszik felelőssé a donbasszi konfliktus eszkalációjáért. A “Süddeutsche Zeitung” pontosan ugyanazokat a vádakat fogalmazta meg Valcmanékkal szemben, mint az orosz KÜM.

Az orosz külügyminisztérium tegnap késő délután közleményt adott ki a donbasszi válság nyomán.
“Felszólítjuk az ukrán vezetést, hogy azonnal hagyjon fel a fegyveres provokációval a Donyec-medencében, tartsa be az érvényben lévő fegyverszüneti egyezményeket, és végre lásson hozzá a minszki megállapodások rendelkezéseinek, köztük a fennálló problémák politikai vetületeit érintő rendelkezéseknek a felelősségteljes végrehajtásához”
A közleményben hangsúlyozzák, hogy remélik: a kijevi vezetést nyugati patrónusai igyekeznek rávenni a minszki megállapodás tiszteletben tartására és végrehajtására.
Oroszország ugyanakkor konkrét lépéseket vár az EBESZ donbasszi csoportjától.
Alexander Hug az EBESZ célmegjelöló csapatának vezetője és csapata ma reggel föl is keresi Avgyejevkát és Jaszinovataját. Jaszinovatajában kezdenek. Onnan viszik majd a még pontosabb korrdinátákat Avgyejevka latortüzérségéhez.
Alekszandr Zaharcsenko tegnap délután kiment az első vonalba, Avgyejevkába. Rövid nyilatkozatában megismételte Dmitrij Peszkov szavait, miszerint Valcmanék az orosz-amerikai viszon javulását remélik megakasztani újabb akciójukkal.
Elmondta továbbá, hogy a valcmanisták közel negyven kilométernyi frontszakaszon-Donyecktől északra-mindenféle nehézfegyvert bevetve támadják Donbasszt. Nyíltan megsértve a minszki megállapodást, gyilkolva Donbassz civiljeit és katonáit.
Donyeck “Kijev” kerületében egy latorgránát becsapódása megölt egy 52 éves helyi asszonyt. Tegnap estig ő volt a valcmanista ostrom tizenkettedik donyecki áldozata.
Tegnap este megkezdődött Donyeck északi kerületeinek evakuálása.
“Természetesen” mára virradóan is folytatódott Donbassz ostroma, de immáron a teljes frontvonalon. A donyecki fertályon “CSAK” folytatták a valcmanisták az ágyúzást, aknavetőzést, gradozást, míg a luganszki szakaszon is kitörtek a harcok Izvarinotól a Szvetlodarszk-ívig.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Azorka1861 szerint:

    A Süddeutsche Zeitung (Dèlmèmet Ujsàg) szerint a nèmet kormàny tisztàban
    van azzal, hogy Kijev szàndèkosan kièlezi a helyzetet Donbasszban.
    https://de.sputniknews.com/politik/20170131314351147-donbass-krise-absicht-berlin-kommt-poroschenko-auf-die-schliche/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.