Nem csak Pesten vannak háborodottak!

Magyarellenes tüntetést szervezett egy „népes” szélsőjobbos csoport Kijevben

csoko

Rövid, nem túl népes tüntetést tartott január 31-én az ukrán Csornij Komitet nevű szélsőjobboldali csoport a kijevi magyar nagykövetség épülete előtt.

A nyolc, arcát eltakaró tüntető azt kifogásolta, hogy Magyarország aktív „magyarítást” végez Kárpátalján, valamint kiakadtak Szijjártó Péter külügyminiszter azon nyilatkozatain, hogy az „agresszor” Oroszország ellen meg kell szüntetni az európai uniós szankciókat. Szerintük a magyar külügyminiszter többször „ukránofób” megjegyzéseket tett.
Valószínűleg a tüntetőket az borította ki, hogy a múlt héten Szijjártó Péter a Kommerszant nevű orosz lapban kifogásolta az új ukrán nyelvtörvény tervezetét, mely jelentősen szűkítené a kisebbségi nyelvhasználatot Ukrajnában. Szijjártó figyelmeztette az ukrán kollégáját, ha a tervezetet elfogadják, akkor az EU elé fogják vinni az ügyet.
A demonstráción azt követelték, hogy Magyarország ne avatkozzon bele Ukrajna belügyeibe, és szerintük Magyarországnak kellene az ukránoknak kedvező törvényeket elfogadnia, például azt, hogy az ukrán legyen hivatalos nyelv. A szélsőjobboldali tüntetők annyira kiakadtak Szijjártón, hogy az utolsó és legfontosabb követelésük az volt, hogy a magyar külügyminisztert állítsák a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság elé.
A demonstrációról a Facebookon is beszámoltak. „Kiállunk Ukrajna ukránosítása mellett! De ez nem az első lépés. A következő lépés Európa ukránosítása lesz és ezt a legközelebbi szomszédoknál kell kezdeni. Február 2-ig adunk haladékot Magyarországnak, ezen a napon tesz Putyin látogatást Budapesten (jövőbeni neve Nesztoro-Mahnovszk). Ha nem tesznek eleget a követeléseinknek, nemzetközi színre visszük a kérdést” – nyilatkozta Bohdan Tickij, a Csornij Komitet koordinátora.
A „népes” tüntetősereg a következő tíz pontban foglalta össze követeléseit, melyet közzétettek a közösségi oldalukon:
1. Az ukrán nyelv államnyelvvé tétele Magyarországon.
2. Az ukrán nyelv oktatási nyelvvé tétele a magyarországi oktatási intézményekben.
3. A Magyarországon bemutatott filmek ukrán szinkronizálása.
4. Budapest átnevezése Nesztoro-Mahnovszkká, a híres ukrán forradalmár tiszteletére.
5. Szobrot állítani Roman Suhevicsnek Budapest központi terén, aki 1939-ben kitűnt az európai szintű ukrán–magyar kapcsolatok kiépítésében. Ez lenne az ukrán–magyar baráti kapcsolat szimbóluma.
6. Eltörölni Magyarországon a választásokat, mert ez árt Ukrajnának. Magyarország vezetőségét Kijevnek kell kijelölnie.
7. Magyarországnak ne álljon jogában semmilyen kül- vagy belpolitika. Ukrajna biztosítja Magyarország védelmét minden szinten.
8. Magyarország ezentúl minden magyar adóját Ukrajna büdzséjébe kell, hogy átutalja.
9. Szijjártó Pétert állítsák a hágai bíróság elé.
10. A Tiszát nevezzék át OUNivszknek (az OUN az Ukrán Nacionalisták Szervezetének rövidítése).
A közösségi oldalukon közzétett bejegyzés alatt több kárpátaljai lakos is felháborodását fejezte ki a tüntetés kapcsán.
(karpataljalap)
Bal-Rad komm: Nagy az Isten állatkertje! Pesttől-Kijevig mennyi kergemarha kószál benne! Esetleg ott is alakul egy birkamenet? És a törzsgárda már hangol?
Ez a 6. pont ez még tán tetszene is Döbröginknek, ha biztos lenne abban, hogy ő lenne ott is a Kiválasztott.
A 8. pont már komoly ellenérzést váltana ki vajdánkból.
“…A közösségi oldalukon közzétett bejegyzés alatt több kárpátaljai lakos is felháborodását fejezte ki a tüntetés kapcsán…”
-Hát ilyesmin nem kell fölháborodni! Még bosszankodni sem! Doktort kell inkább hívni! Hiszen látható, hogy sültbolondok!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Nem csak Pesten vannak háborodottak! bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Ezeket szorosan zárt intézetbe kellene örök időre becsukni, hogy még s napot se lássák. Sok uki hülyeséget olvastam itt a bal-radon, de még ekkora marhaságot nem ! Hogyan tud ilyesmi “ember” agyában megszületni ekkora primitivizmus !?!? Szinte vérlázitóan mélyen sajnálatosak . Nemhiába a 2. világháboru befejezése után KÉT NEMZETREszólt az az ENSZ alapokmánybani ubóli felfegyverezést tilalom. Ez a két nemzet : a NÉMETEK és az UKRÁNOK voltak, de az ukikra még szigorub volt a tilalom. Most mér kezdem érteni,hogy miért !

 2. Smith szerint:

  Gyanítom, hogy a fideszes politikusok mostanában nem fognak Kijevbe látogatni, vagy ha mégis, akkor BTR-rel mennek, és csak a lőrésen keresztül fognak tárgyalni az ukrán kollégáikkal. Veszélyes mostanában magyaroknak utazni Ukrajnába.

  • Tovaris szerint:

   A BTR-t bármelyik páncélelhárító fegyverrel ki lehet lőni…bagatell.
   Miközben Orbán kényszerűségből kokettál az oroszokkal, Donbassz ügyében rendre a kijevi fasiszta média híreit közli – megpróbál kétkulacsos játékot folytatni.
   Erre csak rábaszni lehet. Nem kicsit, nagyon….

 3. Istvan szerint:

  Persze,hogy BTR-rel mennek!A rozsdás T72-eseket pontosan az ukiknak játszották át a csehek közvetítésével!
  Lehet,hogy ezek a tankok vissza önnek,ha a DNR nem olvasztotta le őket,az ukik pedig
  gyakorlativá teszik a fenti elméleti téziseket!?

 4. Tovaris szerint:

  Nesztek, fasiszták seggnyalói!
  Erre mit mondtok?

 5. Hun szerint:

  Admin! Sajnos ennek a facebookra feltett irásnak a lényege egyértelműen az hogy provokálja a Kárpátalján élő Magyarságot és hogy Magyarellenes hangulatot keltsen ukrajnában. Sajnos ez a közeljövőben fokozodni fog!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.