Nem rezeg a léc

Bőven a léc alatt

Döbrögisztán rúdugrója következik. A léc 615 cm magasan van. Ha sikerül, akkor megvan az új világcsúcs. Ha megvan az új világcsúcs, akkor üzenhetünk a világnak: a döbrögisztániak az egekbe törnek! A döbrögisztániak nélkül nem lehet rúdugró versenyt rendezni! Velük számolnia kell a VILÁGNAK.

Múlt héten nyilatkozta a Mi Versenyzőnk, hogy egyetlen eredményt tud elfogadni önmagától: ha sikeresen átugorja a lécet. Tulajdonképpen akkor lesz igazán elégedett, ha meg sem érinti azt. Elmondta azt is, hogy érzi ugyan a Nemzetközi Szövetség ellenséges viszonyulását az ő sportteljesítményéhez, de ő ezzel nem törődik. Ha viszont ő lesz a világcsúcstartó, akkor nem lehet, hogy őt ne vegyék komolyan a Szövetségben. És ebben az esetben a Szövetég komoly átalakulások elébe néz.
Szurkoljunk együtt a döbrögisztáni versenyzőnek, aki most állt oda a rajtvonalhoz. Érdekes módon, mintha nem egy rúd lenne nála, hanem kettő. Sőt: ha jobban megnézzük, akkor az nem is két rúd, hanem két létra! Micsoda ötlet! Hogy erre még senki sem gondolt! A versenyzőnk nekifut! Mi az hogy fut? Inkább elegánsan sétál! És valóban minek kapkodni? Mire az az állandó rohanás! És mintha valamit mutatna a versenyzőnk! Igen-igen tisztán látom: a középső ujjával mutogat a nézőknek felfelé: ezzel akarja jelezni, hogy a határ a csillagos ég. A neki szurkolók 98%-a óriási ovációval üdvözli a Mi Versenyzőnket! Nagyszerű sportolónk közeledik a rúdhoz. Lassan el kell rugaszkodnia!
De mi történik? A Mi Versenyzőnk odafordul egy újságíróhoz, és interjút ad neki? Jól látom? Az M4 riporterével beszél? Vagy a Az Origo újságirójával? Nem, inkább a TV2 riportere lesz az. Közelebb megyek, igyekszem én is belehallgatni a beszélgetésbe.
“… és számomra egyértelműen nem az a cél, hogy átugorjam a lécet, hanem az, hogy ne verjem le. Amennyiben a léc fent marad, az elég érv lesz a Nemzetközi Szövetségnél, hogy ismerjék el: én vagyok az új világcsúcstartó.”
Hatalmas önbizalom – de miért is ne lenne? Kis termete ellenére a Legnagyobb Döbrögisztáni Sportoló az, aki most a győzelem kapujában áll! És biztosak lehetünk benne, hogy két percen belül el is éri a célját! És igen, most abbahagyja az interjúadást, és újra a léc felé veszi az irányt! Odaér a szivacshoz, és az edzője, az orvosa, a gyúrója, a felkészítő pszichológusa – valamint a teljes döbrögisztáni szurkolótábor segítségével kinyitja az egyik létrát, és ennek segítségével felmászik a szivacsra! Bőven a léc alatt!
És emberek! Óriási szenzáció! A léc még csak meg sem mozdul!
A Mi Versenyzőnk megcsinálta! Megvan az új világcsúcs! A világ most Döbrögisztánra és az ország aprócska Hatalmas Sportolójára figyel!
De jó is döbrögisztániainak lenni! Hajrá Döbrögisztán! Hajrá döbrögisztániak!
(kím)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Nem rezeg a léc bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Azorka1861 szerint:

    Mi mutatunk Europànak pèpldàt
    https://www.youtube.com/watch?v=td45ysh0SRc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.