Tombol a tűzszünet Donbasszban

Makejevka, a “megalkudott” tűzszünet után. Két civil halott .
Donyeck “Kijev” kerületének lakóit egész éjjel mentették.
A ma délelőtti “Baszurin-matekórán”-aki ismeri valamelyest a vidéket-könnyű volt összeszámolni a NEM ÁGYÚZOTT DNR-településeket. Tán’ öt vagy hat nem lett fölsorolva. De ismerteti Baszurin a latortüzérség felelős parancsnokainak a nevét, és többek között megemlíti: “Tocska-U” rakétákat érkeztetett az ordashad Kramatorszkba, és más egyéb új tűzszerszámok is fölbukkantak a környéken.
Donyeck “Kalinyin” kerületében találat ért egy mentőautót. A sofőr és az orvos is súlyosan sebesültek.
“Kujbisev” kerület civiljeit ma délelőtt kezdték evakuálni.
A repülőtérnél csata van.
Tegnap Avgyejevka egyik lakónegyedéből értesítették a területileg illetékes ukrán hatóságokat, hogy “valami leesett az égből, és nagyon ég!” Mire a hatóság emberei kiérkeztek, a valami már nem égett. Kárt sem okozott. Azazhogy…
Ma reggel a helyszínre robogtak az EBESZ-szemlélők. Arról panaszkodva, hogy “valaki” le akarta lőni egy drónjukat. De a valami-amivel le akarták szedni-a levegőben felrobbant. Megnéznék a kertbe leesett valamit.
Megnézték. Első ránézésre megállapították, hogy az egy “BUK” légvédelmi rakéta farokrészének egy darabja. Lajstromszámmal, stb.

buk

Ebből lett a gond! Mert kiderült, hogy az ordashad lajstromszámát viseli.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Tombol a tűzszünet Donbasszban bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Hajmeresztő a Donyeckieknek a türelmük ! Legfőb védekezés lenne szerintem a mindent letaroló nagyon hatásos ellentámadás. Az is igaz,hogy talán nem akarják magukat gyilkos csapdába csalni. Vagy ők akarják az ukikat csapdába becsalni ? De azért rájuk zudithaznának valami hosszantartó össztüzet, a csabda nyillására, illetve a végére,ami a hátországi csapatok, hogy egy “kissé” megzépázzák ,megritkitsák, ha nem is jelentősen a tartalékot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.