Nem hiábavaló a tűzszünet Donbasszban!

A legeslegújabb donbasszi “tűzszünet” minszki megszövegezés sem hatotta meg idáig a valcmanista martalócbandát. Tovább zajlik a DNR-területének ágyúzása. A szokott módon, és “eredményesen”.

A ma délelőtti “Baszurin-fölsorolásból” már szinte egyetlen frontvonal-menti település sem maradt ki. Mint ostromlott település.
Délelőtt 11 órakor Makejevkában egy nő meghalt, egy másiknak a bal karját tépte le egy latorgránát repesze, ami a közelükben robbant fel.
A “Seglovszkaja-Glubokaja” bányaüzem felszíni műszaki berendezéseit szintén több találat is érte. Itt egy munkás sebesült meg súlyosan. A bánya mélyén 131 ember rekedt. Kimentésük folyamatos.
Donyeckben sem jobb a helyzet. Kiváltképp a “Kijev” kerület kapta ma délelőtt a latorgránátokat. A kerület egyik transzformátorállomásán egy szerelő súlyosan megsebesül a valcmanista belövéstől.
A városban ma ismét mentősök sebesültek meg munka közben. Négyen kerültek kórházba.
Persze a legeslegújabb tűzszüneti felhívásnak azért van foganatja! A népköztársaságiak ha nem muszály!-nem lőnek vissza. Nem hiábavaló hát a tűzszünet Donbasszban!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Nem hiábavaló a tűzszünet Donbasszban! bejegyzéshez 43 hozzászólás

 1. lala szerint:

  Érdekes ez a világ, ha izraelre esik tíz db. gránát, elindítják a harmadik világháborút, megszállnak országokat , lebombáznak lakónegyedeket, gyilkolnak öregeket, gyerekeket. Valahogy kellene tanulniuk a donbaszi erőknek…………

  • Tovaris szerint:

   A donbassz-i erők a két év alatt több ukrán technikát semmisítettek meg, mint amennyi német roncs hevert ott a doni áttöréskor.
   Nem kell őket félteni. A szabadság drága lesz, de az övék.

 2. Azorka1861 szerint:

  Nem a tèmàhoz tartozik, de gondolom, mindenkit èrdekel.
  Putyin elnök gèpe helyi idö szerint 13:26-kor megèrkezett.
  Forràs: flightradar24.com

 3. Pozsony 907 szerint:

  Gyanítom hogy oroszországnak nem állhat èrdekèben az ukrán konfliktus gyors rendezèse, mivel bèke esetèn felgyorsíthatnák az ukránok a natohoz való csatlakozás folyamatát, s így a nato cirka 1000 kilómèterrel kerülne közelebb az orosz határhoz.

  • Tovaris szerint:

   Még egyszer mondom, talán nem felejtik el 5 percen belül:

   Oroszországnak egy baráti, szövetséges Ukrajna az érdeke, nem egy elfoglalt Ukrajna, amely az az esetleges orosz hadműveletek okozta pusztítások miatt (mert minden hadművelet emberek és javak pusztulásával jár, akár lator, akár nem lator) – ugyanolyan, ha nem nagyobb ellenérzést váltana ki nemcsak Ukrajnában, hanem Oroszországban és nyugaton is.

   A helyzet nagyon kényes. Oroszország akkor segít a leghatásosabban, ha mindenben támogatja Donbassz lakosságát. Két éve MÁR CSAK a Donbasszban előállított és orosz termékeket lehet kapni az üzletekben. Az ukránok két éve nem fizetnek béreket, nyugdíjakat, nem fizetik ki a bankok a lakossági megtakarításokat és nem kapnak hitelt a donbassz-i vállalatok. Egymillió ukrajnai menekült él Oroszországban, nagy részük már le is telepedett Oroszországban, munkát kapnak és dolgoznak.
   Az oroszok szállítják az áramot, a földgázt, az üzemanyagot, élelmiszereket és gyógyszereket – mindent, ami az élethez kell.
   Természetesen a fegyverek megfelelő kiegészítését és pótlását is ők adják, ezen túlmenően a felderítési adatokat is megadják a népköztársaságoknak.
   Közben Oroszországot is eléggé sújtja a külföldi embargó, de szerencsére, már a nyugat is nagyon unja – így kerülő utakon, harmadik felek beiktatásával változatlanul ömlik az importáru az országba. De a hazai ipar import pótló termelései is beindultak, elsősorban az élelmiszer termelés tekintetében.

   Mindenki legyen nyugodt abban, ha elérkezik a kellő pillanat, Oroszország akár katonai intervenciót is kezdeményezhet az ukrán fasiszta rendszer ellen – de nem a szláv testvérnép ellen.
   Remélem, világos voltam…

   • Pozsony 907 szerint:

    Ezt itt mindenki tudja, aztán jönnek újak, s elmondják nekünk, mert mi nem tudjuk.

   • TERMIN8ATOR szerint:

    T.Tovaris 15:07 ! Nem tudom ki, hogy van vele,ki menyire látogatja, látogatta at orosz,illetva a Donyecki, Donbaszi veb oldalakat, anyi bizonyos,hogy én konkrétan és mondjam ki szertem is látogatni azt a veboldalt, így hát ami ön elégé tájékozott vagyok afelől,ami ön ahozzászólásának a második bekezdée elején leírt a nyugdijak nem kifizetéséről valcman részéről, az orosz termékek jelenlétéről stb.,viszont azt is tudom,hogy már a nyugdijakat RÚBELBEN folyósitják, Donbasz, Luganszk területén a hrivnyáról ÁTTÉRTEK a rúbeles fizetőeszközökre ,saját kiadásu utleveleik vannak, az autók rend számtáblák is külön donyecki renszámokkal futnak, (már amelyiket nem ér galíciai telitalálat), azonkivül van már külképviseletük pld. a Cseh, vagy Morvaországi Ostraván (magy. Osztrava), meg talán Bécsben is,de ha jól tudom Svájcban is van külképviseleti irodájuk. Hálistennek szépen kezdtek fejlődni. Széépen kezdték fejleszteni az imfrastruktúrát, amit a gazemberek porig rombolnak,és még hogy ne latrozzon a bal-rad ? Ön szerint milyen jelzőt édemelnek ? Tegye a szivére kezét és mondja ki bátran, mivel illetné aztat, aki azön házát, lakását porig rombolja a családját meg megölik ?! Apropó! van családja ? Van hajléka ? Milyen arcot vágna ,ha a lakása,meg az abban lévő holmi ami egész életének a keserves munkája volt,kapna egy telitalálatot,benne lennének a feleségével, gyerekeivel, ön túlélné,de a családtagjai ott pusztunánakaz ön szemeláttára ? Akoris azt mondaná hogy ne latrozzanak. Taláán még meg is dicséné azt az ellenséges tűzért aki kiirtotta a családját,magát ppedig földöfutóvá tette ? Hét tisztelt Tovari ebből a szemsögből kell ám az ottani helyzetet figyelembe venni ! Látta maga aztat a képet, fotót amin egy halott asszony és gyereke fekszik ?! Ha nem látta kérje meg Admint, hogy küldje el magának! Legyen szives és ne szabjon meg senkinek semenyi percet.

  • Tovaris szerint:

   A gyanúja nem megalapozott.

   • Pozsony 907 szerint:

    Nem gyanú, tèny.

   • Nagy szerint:

    Nácizó, ok.ostojás
    Putyin a saját elképzelései szerint játszik az or.osz lak.osság életével. Hitler már rég a Lengyel határnál lenne, Ő nem hagyta a németjeit. És Ő náci v.olt.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   T.Pozsony907 ! Szerintem meglehetett volna, meglehetne azt igen egyszereüen oldani,hogy a kecskke is jóllakjon a káposzta is megmaradjon, és két legyet egy csapásra elvén oldani, Még jóval a Luganszki, Donbaszi háboru előtt. Azokkal az orosz békefentató erőkkel amelyek csak az Ukrán határig masíroztak,ottan eltöltöttek egy pár hetet, közben Putyin meg amit megszavaztatott a Dumával,azt vissza is vonatta a Dumával . Ezeknek a putyini kapkodásoknak a Luganszkiak és a Donbasziak ISSZÁK A NAGYON KESERVES VÉRES LEVÉT a mostani időkben . Ezt békés uton tárgyalásokkal szerintem szinte lehetetlen, ezt csak nagyon gyors katonai uton lehetne megoldani,vagy az Ukránok egységes fegyveres hatalom átvételével, a fasiszták egyértelmü fizikai likvidálásal lehetne elérni. Ebben viszont, bizonyára az orosz segitség nem maradna el. De így az a látszat, hogy Putyin cserben hagyta az Ukránokat. Olvassák csak át a Putyin levelet,amelynek az a címe,hogy FELHÍVÁS A BÉKÉÉRT, bal-rad archivumban, LYUKAS ÓRA MAKEJEVKÁBAN címü hírblogban. Különösen a végén figyelmesen olvassákel.

   • Pozsony 907 szerint:

    Egyenlőre a nato kezdemènyez, oroszország csak reagálni tud.

    • Paul Aradi szerint:

     A történelemben ismerté vált az orosz “reagálás”! Szerintem az orosz taktika és logika meglepi a világot, és nem is biztos (sőt), hogy az fegyveres meglepetés lesz. Úgy hírlik már egyre erősebben, hogy igen csak szerveződik az ukrajnai ellenzék, amelynek elege van az obamaki által pénzelt fasisztákból, köztörvényes bűnözőkből, és talán még az oligarcha “democsokráciából” is!

 4. sándor67 szerint:

  nagy sakkozás megy a háttérben, de sajnos nem a civilek élete a fő prioritás

 5. sándor67 szerint:

  többek között az sem érthető, hogy Porosenkonak miként lehet müködő vállalkozása Oroszországban

  Admin:

  Már nincs neki. Bezárt a lipecki “Roshen”

  • Pozsony 907 szerint:

   Ahogy nincsenek oplotok a fronton:)) Az üzlet nem keverendő a háborúval.

   • Paul Aradi szerint:

    Igaz! Az üzlet nem keverendő a háborúval. De a háborúban művelt üzlet sem téveszthető össze a békeidőbeni üzleteléssel. Erre az amerikai üzleti “világ” kapcsolatai mutatnak rá (h)itleri Németország üzleti “világával”. Ezek a háborús üzletek többnyire rablások is, mint például a német arany, és az aranyvonat elrablása.

 6. Tovaris szerint:

  Hogy akarja visszaédesgetni Donbassz lakosságát ez a barom Porosenko?

 7. Tovaris szerint:

  Nem mellesleg itt, Délnyugat-Oroszországban feltűnően megnőtt a katonai mozgás. A sajtóban olvasható hírek szűkszavúan, de megemlítették, hogy két teljes légideszant hadosztályt szerveznek a térségben, ill. leváltották a dél.délnyugati régiók kulcsfontosságú pozícióiban a nem megfelelően dolgozó parancsnoki állományt, itt elsősorban a Csecsenföld, a sztavropol-i és a krasznodar-i régiók, Észak- és Dél-Oszétia, valamint Dagesztán bizonyos katonai és belügyi vezetésére kell gondolni. Ezt a rendeletet ma délelőtt írta alá Putyin – egyben kinevezte a Krím új legfőbb ügyészét a rendkívül csinos, ámbár nem túl alkalmas Poklonszkaja helyett.

  Szóval nyugodjunk meg. Mindezek a Donbassz-ért is történtek.

  • Balázs szerint:

   Itt felénk Észak-Timorban, kicsit felhős volt a napfelkelte…tuti azok a gaz nácikok tehetnek róla.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Igen Tovaris ! Egyrészt Luganszk, Donbasz-ért, másrészt az Orosz Federációért, harmadsorban a Krím féllsziget stratágiai jelentőségének a magvédéséért, negyed sorban oroszország déli határainak a megvédése az iszlamista terroristáktól, akik mostanában elégé aktivizálódtak , aztán meg a Felső Karabach-i konfliktusok, amelyeket (ha jól tudom), az Azeriek, álandó feszültségben tartanak, időnkénti fegyveres agresszijukkal . De nem utolsósorban a Kardigán szultanátustól is álandó készenlétben kel lenniök. Oroszhon sem keleten, sem nyugaton, sem délen, sem északon nem lehet biztos, hogy honnan éri váratlan támadás azért kell résen lennie, hogy megtaláják az elhanyagolt, gyengülő réseket. Talán azértis cseréli Putyin a parancsnokokat,hogy megelőzze az árulás lehetőségét, a katona tisztek, akik stratégiai titkok hordozói, a megvesztegethetőségüket, ez persze az én saját véleményem csupán.

 8. Szaszi szerint:

  Itt Hawaiin meg elolvadt a hó.
  De a fasiszta vezetésre is keresek magának,türelem.

 9. Tovaris szerint:

  https://www.youtube.com/watch?v=H9LQAo8gVNo

  Ez a videó elég átfogóan beszámol a legutóbbi napok eseményeiről…

 10. Tovaris szerint:

  http://www.vesti.ru/doc.html?id=2850390

  A szóvivő kifogásolja, hogy az ott tébláboló EBESZ “ellenőrök” nem jelentik az ukrán támadások eredményeit, inkább elbújnak, ha bumm-bumm van…

  • Paul Aradi szerint:

   EBESZ “ellenőrök” nem jelentik az ukrán támadások eredményeit. Nem is az a feladatuk!

   • TERMIN8ATOR szerint:

    Igen t.Paul Aradi ! Az EBESZ patkányoknak az a “feladatuk”, hogy pontos koordinátákat juttasanak el a galíciai megbízójukhoz,ezzel pusztitva iskolákat korházakat, lakóházakat, gyrekeket, felnőtteket időseket, fiatalokat, egyszóval mindenkit,aki csak él és mozog Donyeck, Donbasz, Luganszk területén .

 11. Tovaris szerint:

  http://tvzvezda.ru/

  A videó szerint az EBESZ “ellenőre nem látta az ukrán tankokat – néhány méterről tőlük.

  Nem ártana a helyszínre küldött EBESZ “ellenőröket” szemészeti szakvizsgára küldeni és egy tantermi oktatáson képeken megmutatni legalább nekik, hogy kábé hogy néz ki egy tank. De hát, amikor a Google fordító módszeresen “tartály”-nak fordítja a tankot, az aknavetőt meg “habarcs”-nak – már nem lehet semmin sem csodálkozni…

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Egyetértek t Tovaris, nekem is meggyült a bajom a híres-hirhedt Google forditóval,ezért,ha forditok valamit ,néhányszor átolvasom, megpróbálom megtalálni , értelmezni ,hogy miről is van tulajdonképen szó AGoogle forditó a legtöb esetben anyira összekever,hogy még azt is amit -szöveget,mondatot- tisztán értek,érthetetlenné válik. Egy szóval Google forditó egy ZAGYVALÉK !

 12. Tovaris szerint:

  Orosz zászlót tűztek ki Melitopol ukrán város központjában…

  http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201702021646-kqyp.htm

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Az a Melitopol Mariupoltól nyugatra van és, ha nem tévedek, szintén Azovi tengerparti kikötő.

 13. Realista szerint:

  Mai sajtótájékoztató, 16:35

  Putyin:

  “Putyin egy másik kérdésre azt válaszolta, hogy szerinte az ukrán fél provokálta a mostani kelet-ukrajnai incidenseket. Az ukránok elfoglaltak egy állást, és kétszáz méterre behatoltak a szakadárok területére. Az orosz elnök szerint a mostani konfliktus egyik oka, hogy az ukránoknak pénzre van szükségük, így most egy agresszió áldozataként mutathatják be magukat. Az ukránok korábban az oligarchák révén egy elnökjelölt-asszonyt finanszíroztak, míg most fel kell hívniuk magukra az új vezetés figyelmét. Putyin szerint belpolitikai okai is vannak a mostani válságnak, mivel a kormány egyre gyengébb. Az ukránok mindent megtesznek azért, hogy ne tartsák be a minszki egyezményt – tette hozzá. A minszki egyezményeket mindezek ellenére szerinte be kell tartani.”

  • Paul Aradi szerint:

   Ha ebből nem érthető a lényeg, akkor semmiből!
   Realista! Ezért szeretem ezt az oldalt és csak ezt olvasom, ha igazán hiteles hírekre vagyok kíváncsi.

 14. Nagy szerint:

  Realista
  Csak p.ont.osan : Putyin azt m.ondta, h.ogy az ukrán hds önkéntes egységei elf.oglalták a D.onbaszi állás.okat, majd megindultak a mélységbe, ott állit.ották meg csak őket, és az elfg.olalt állás.okig vissza vetették.
  Magyarul: az ukrán erők áttörték a védv.onalat és azt m.ost tartják is. Amerika bizt.osan ad hirszerzési infókat az ukiknak.
  A nácizó meg menjen az anyjába. Annak hazud.ozz.on.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.