Oroszország államfője Budapesten

Megérkezett Vlagyimir Putyin Budapestre

Legutóbbi, 2015 február 17-i munkalátogatása után ma ismét országunk fővárosába érkezett az Oroszországi Föderáció elnöke-Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin.

Az orosz államfő gépe ma kora délután szállt le a Ferihegyi repülőtéren. A látogatás része a legfelső szintű, évenkénti magyar-orosz tárgyalássorozatnak.
Mai látogatása alkalmával gazdasági, energetikai és kulturális kérdések kerülnek szóba. A program része egy szűk körű találkozó Döbrögisztán teljhatalmú vajdájával, majd plenáris megbeszélést folytatnak, amit nemzetközi sajtótájékoztató követ.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: FŐOLDAL | A közvetlen link.

Oroszország államfője Budapesten bejegyzéshez 23 hozzászólás

 1. petymeg szerint:

  Nem meg oldható,hogy haza fele magával viszi és valahol elhagyja?

 2. Smith szerint:

  “Hagyjanak fel a különutas orosz politikával, a különutas energiapolitikával és helyette dolgozzunk inkább azért, hogy Európának legyen közös külpolitikája Oroszország irányába, és az Európai Uniónak legyen az energiafüggőséget enyhítő közös energiapolitikája Oroszország és más harmadik szereplő irányába is.” (Orbán Viktor,2007.)
  “Tehát azt kell mondanom, hogy amit ma, ha messziről nézem, a kormány törekvései kirajzolnak, az egy keleties, oroszos típusú társadalmi berendezkedés megvalósítása. Nem olyan brutálisan, mint ahogy azt megszoktuk tőlünk Keletre, hanem ennek a közép-kelet-európai, kicsit operettes-bécsies hangulatában.” (Orbán Viktor,2007.)
  “Tehát az a valami, az a hatalmi, társadalmi, gazdasági berendezkedés, amely Oroszországban épül, egy másik rendszer, mint az, amelyet mi az Európai Unióban építünk. Hogy még biztosabb lábakon álljak, egészen biztosan más rendszer érdekében csatlakoztunk az Európai Unióhoz, mint ami most Oroszországban épül. (…) Az Európai Unió közös energiapolitika nélkül kiszolgáltatott és védtelen marad a XXI. század második évtizedének megkezdésekor. És nemcsak Oroszországgal szemben – a félreértések elkerülése végett –, hanem mindenkivel szemben, akire rá fog szorulni, akivel külön alkukat akarnak kötni az Európai Unió tagállamai, és akiknek felkínálja az esélyt, hogy ahelyett, hogy ezt a hatalmas piacot egy tárgyalási pozícióban egyesítenénk, megosszanak bennünket, kijátszanak egymással szemben, és az üzleti érdekektől vezettetve egy instabil biztonságpolitikai helyzetbe sodorják az egész kontinenst.” (Orbán Viktor,2008.)
  “Mi képesek vagyunk NATO-tagok lenni, az Európai Unióhoz tartozni és egyúttal a gyakorlat mezején kifejezetten oroszbarát külpolitikát folytatni. Ami nem illegitim dolog természetesen, mert ilyen külpolitika létezhet. A kérdés inkább az, hogy hasznos-e ez, jó-e ez elsősorban nekünk magyaroknak. (…)A magyaroknak nemcsak kockázatot kell látnia a mostani energiahelyzetben, nemcsak a kiszolgáltatottságot Oroszország felé kell észrevenniük ebben az energiavilágban, hanem lehetőséget, fejlesztési lehetőséget, új húzó iparágak felépítésének a sanszát is kellene látnunk. Az európai uniós forrásokban sokkal bátrabban kellene az alternatív energiaforrásokra alkalmas befektetéseket előtérbe helyezni, és ehhez európai uniós támogatásokat szerezni. És végezetül el kell hárítani Magyarországon belül azokat az akadályokat, amelyek az új technológiák bevezetése előtt a hatósági eljárásokban és a rossz támogatási politikában lelhetők fel, és amelyek együttesen gátolják, hogy a meglévő szellemi energiák új, innovatív és alternatív megoldásokat hozzanak az energiaellátás területén. Magyarországnak itt óriási tartalékai vannak.”(Orbán Viktor,2008.)

  A kikutatásáért ezer köszönet Dr. Schiffer Andrásnak

  • Tovaris szerint:

   Annak idején a szoclib kormány Oroszországhoz való dörgölőzése miatt lépett fel az ellenzék, élén a fideszzel.
   Amint hatalomra jutottak, az ő ellenzéke kezdte el ugyanazt – csak pepitában.
   Egyik sem különb a deákné vásznánál.
   A russzofóbia a magyar történelem gyógyíthatatlan betegsége.

   • Smith szerint:

    A Jobbik kivétel ez alól, mert ellenzékben is oroszbarát. Nem véletlenül KGBéláznak, vagy orosz ügynöközi őket még a kormány is.

    • Tovaris szerint:

     A Jobbik NEM oroszbarát. Csak úgy tesz. Kár, hogy Önt is sikerült megtévesztenie. Ez a szélsőjobboldal alap ideológiája. A megtévesztés. A “kágébélázás” rövidlátó politikai idiotizmus. Pont Putyin az, aki nem veszi be az ilyesmit.

 3. Gonda István szerint:

  A sajtótájékoztató nem volt egy nagy szám. Én pl. sokkal több konkrét eredményt vártam a tárgyalásoktól.

  • Balázs szerint:

   A sajtó tájékoztatón, nem kötötték az orrunkra, hogy miért is jött…
   Amiről a sajtót tájékoztatták, azt 20 perc alatt telefonon is megbeszélhették volna.

  • Tovaris szerint:

   Pontosan erre számítottam. Putyin nem kötötte az újságírók orrára a megállapodások tartalmát – Orbán meg nem merte kimondani.
   Mikor tetszenek már észrevenni, hogy ez az egész cirkusz az EU meggyengítésére történik? Ebben egybeesnek Putyin és Orbán érdekei.
   Azonban ez nem jelenti azt, hogy mi, NATO-tag ország – mindaddig rajta vagyunk az orosz atomrakéták célpont listáján (legfeljebb nem mi vagyunk a fő célpontok) – amíg a NATO tagjai vagyunk.
   Egyszerűen Magyarország nem szakadhat el az Oroszország adta lehetőségektől.
   Ukrajna ügyében szignifikáns véleménykülönbség volt a lényeget illetően. Igaz, mindkét fél a minszki megállapodásokra hivatkozott – de azt nem a közvetlenül érdekelt felek saját akaratukból kötötték meg, hanem kényszer hatására.
   Ukrajnában tovább mélyül a válság, s akkor eljön az a pillanat, amikor Putyin nagy kegyesen fel fogja ajánlani a segítségét.

   • Balázs szerint:

    Koszovóról és Kárpátaljáról beszéltek szerintem.

   • aaa szerint:

    Hangsúlyozta, tudjuk hol a helyünk…
    Oroszország geopolitikai játékos… Mi nem.. Izgatott is volt…

   • Gonda István szerint:

    Nekem mindketten szomorúnak/fáradtnak/komornak tűntek. Lehet, hogy elkeserítő geopolitikai jövőképről beszélgettek? Vagy vége az aktív barátságnak? Nem volt olyan offenzív bejelentés, amivel tovább borzolták volna az EU/NATO stb. kedélyeit.

    • Hun szerint:

     +1. Nekem is ez volt a meglátásom a sajtótájékoztató közben.

     • vitorla123 szerint:

      Orbán kapott egy borítékot,amit elvitt a Máltai csúcsra.Hogy mit azt az Orbán se tudja.A postás nem minden küldeményt olvas el!

 4. Tovaris szerint:

  Orbán ellenzéke nem a velejéig romlott fasisztoid rendszer ellen tiltakozott, hanem a fasiszták ellen küzdő Putyin ellen.
  Idáig aljasult a magyar “baloldal”. Persze, egy nagy lóf…-t baloldal ezek, de hát magukról hirdetik és sokan be is kajálják.
  A geopolitikát sem kihagyva – Magyarország csak észak, vagy dél felől kaphat olajat és gázt – a kilométer szorzóval megnövelt árakon.
  Már megtapasztaltuk az elmúlt negyed században, hogy mit jelent Magyarországnak a “ruszkik haza” és a “tovarissi konyec”….
  Hát hülyüljetek csak tovább, magyar “ellenzék”… hülyék vagytok, mint a rendszeretek maga.

  • Balázs szerint:

   Ok!
   Ebben van igazság is.
   De te mit csinálsz ezen az oldalon?
   Néha különböző felhasználó neveid “beszélgetnek” egymással, reggeltől estig…miközben te épp Oroszországban vagy elmondásod szerint.
   Esetlen az ottani “törzshelyeden” ülsz az orosz barátaiddal meg a laptop-oddal és mutogatod mások kommentjeit…ahogy azt irtad korábban?
   Az orosz barátaid értenek magyarul? Miért nem küldöd át nekik a linket?
   Akkor nyugodtan tudnátok vodkázni.
   Vagy nem vagy komplett….vagy csak egy fizetett hazudozó troll vagy.
   Vagy mindkettő. 🙂
   De azt se értem, aki ilyenért fizet!!!
   A soros gyurkától jön a zsé…él még a vén krampusz?
   Na elteszem magam holnapra.

   • Nagy szerint:

    + 1

   • tilla szerint:

    “De azt se értem, aki ilyenért fizet!!!
    A soros gyurkától jön a zsé…él még a vén krampusz?”

    Szerinted a Putyinféle trollgyár kiknek és miért fizet? :)) Tovaris egy ízig vérig orosz kommunista, csak meg mondja neked magyarnak a frankót. 45-ben, 56-ban, 89-ben is megmondták. Mi a problémád az orosszal? 🙂

   • Tovaris szerint:

    Ne találgasson. Továbbá ne foglalkozzon a személyemmel. Azt hisz amit akar. Ha nem érti, amit leírok nem feltétlenül kell rá reagálnia.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.