A KITILTANDÓ

Az uzsorás másodszor is nekifut, hogy kitiltson egy közterületről.

uzso

Ismét távoltartást kér.

Korában már írtam arról, hogy újabb zaklatási ügy indult ellenem. Ami meglepett, hogy ezt is az első számú uzsorás indította. Ez azért fura, mert 14 ember ellen (közte én is) folyamatban van az NNI-nél nyomozás. Akár ahhoz is hozzácsaphatták volna. Az album végére beteszem az NNI-is eljárásnak az utolsó nyomozás meghosszabbításáról szóló értesítéseket.
A mostani ügyben csak ellenem indult eljárás. Ez is fura, mert a felrótt cselekményekben többen aktívabbak voltak, mint én. Valamiért most el akartak különíteni a többiektől.
Az ügyben kihallgattak. Az albumban olvasható a kihallgatási jegyzőkönyv is.
Igazán izgalmas fordulatot az okozta, hogy távoltartást is kértek ellenem. Kértek annak ellenére, hogy a korábbi távoltartás tárgyalásra nem jött el piCsányi.
Nem teljesen világos, de most úgy tűnik, hogy nem az uzsorás kérte papíron, hogy áprilisig ne mehessek be a Laura útra. Az iratokból úgy látszik, hogy az ügyészség terjesztette elő. Persze felmerül a kérdés, hogy az ügyész magától találta-e ki, hogy de jó lenne ezt a Pókát kitiltani a Laura útról! Lehet, hogy Ő az egyik szomszéd?
Én inkább arra tippelek, hogy megkérték rá.
Törvényileg lehetőség van arra, hogy az ügyész kérje a távoltartást.
Most nem írtak annyi faszságot, mit a korábbi távoltartás esetén, aminek a tárgyalására az uzsorás nem jött el, hanem faxon visszavonta az indítványt.
Az is lehet, hogy úgy okoskodtak, ha nem az uzsorás kéri a távoltartást, akkor nem kell megjelennie a tárgyaláson. Én meg úgy gondolom, hogy anélkül, hogy a bíróság előtt személyesen előadná, pontosan hogyan avatkoztam be a magánéletébe, és hogy miért is érzi magát fenyegetve attól, hogy egy közterületen véleményt nyilvánítok, nem értékelhető a távoltartási indítvány. Tehát jönnie kell.
Sok kérdést vet fel önmagban ennek a kényszerintézkedésnek a kezdeményezése.
Mindre nem kívánok kitérni.
Leginkább az fejezi ki a jelenlegi társadalmi, politikai helyzetet, hogy közterületen tartott véleménynyilvánítás gyakorlásában kíván korlátozni. – Mert nem tetszik neki.
Az indítványból látszik, hogy két dolgot szeretnének elérni:
 1. Ne mehessek be a Laura útra
 2. Ne lépjek kapcsolatba az uzsorással. (Egyébként semmilyen adat nem merült fel arra, hogy én kapcsolatba akartam volna lépni vele.)
Az is fura, hogy olyan dolgokat rónak fel nekem, és az miatt akarnak távol tartani, mert mások ott véleményt nyilvánítanak. És ha engem kitiltanak, akkor mások nem fognak odamenni?
És ha engem kitiltanak, akkor én nem fogok odamenni? Ezt valóban elhiszik maguknak? Úgy ismernek?
Nézzük meg mi lenne akkor, ha a bírót sikerülne rávenniük így, vagy úgy, hogy alapvető jogaimban korlátozzon, és kitilt a Laura útról.
Még a tárgyalás után azonnal odamennék sajtótájékoztatót tartani. Ekkor elvileg előzetesbe is tehetnek. Lehet, hogy ez lenne az első eset mostanában, hogy valakit előzetesbe tesznek az miatt, mert békésen véleményt nyilvánít. Ez egy komoly bizonyíték lenne, hogy diktatúrában élünk. Vajon mekkora kártérítést nyernék Brüsszelben?
Lehet tippelni, hogy megtenném-e. Mármint hogy a bírói tiltás ellenére ragaszkodva alapvető jogaimhoz véleményt nyilvánítok a Laura úton.
Lehet tippelni, hogy a bíró meg tenné-e. Mármint hogy az uzsorás hisztije miatt alapvető jogaim békés gyakorlásában korlátoz.
Lehet tippelni, hogy az uzsorás eljön-e a tárgyalásra.
Úgy tűnik, hogy a tárgyalás 2017.02.06. napján 9 órakor lesz a BKKB-n a Fő utca 70-78-ban.
(Hacsak vissza nem vonják)
A terembe nem lehet bejönni hallgatóságnak, csak az aulában lehet várakozni.
– Csak halkan kérdezem meg, hogy ez, vagy a többi piCSányis perünk, vagy a terroros perünk, vagy a közveszélyes perünk, vagy a Bajcsy leülés perünk, vagy az irodaházas perünk, vagy a garázdaság pereink, vagy birtokvédelmi pereink nem volt-e akkora jelentőségű, mint ami miatt hiszti van most szájhősködő politikai cirkusz által megvezetett SeVizás körökben.
Mi legalább kiteszünk minden iratot. A másik esetben meg már évek óta várjuk az ígért bizonyítékokat. Pont úgy, mint a NAV-os zöld dosszié tartalmát.
Csak egy apró válaszom van. Választáshoz közeledünk. Aki politikai cirkuszt csinál, az körül nagy a felhajtás, akik megoldásért valóban cselekednek, azokat elhallgatják. Mert ugye velünk kicsit kockázatos együtt csövezni. Itt még akár eljárás is lehet belőle. Ott meg csak hinni kell abban, hogy most talán nem lesznek megvezetve önjelölt, ígérgető nagyszájú vezérek által.- De meglesznek. Sajnos.
Minket politikailag is nehéz elfogadni. Mert nem alkuszunk.
Továbbra is kiállunk a kártérítés, és felelősségre vonás mellett, és hogy a bankok, a bankárok a felelősek. Úgy látszik, hogy a mostani politikai cirkusz SeVizás artistái ezeket már elfelejtették. Csak forintosítást követelnek, és az állam felelősségét hangoztatják. Csak hogy az állam Te, és én, és Mi vagyunk.
Természetesen a tárgyalás előtt a Laura úton 7:30-kor sajtótájékoztatót tartok.
Aztán utána is. Bármi is történjen a tárgyaláson. (Ja, most segítettem a tippelőknek.)
– Ha addig megint vissza nem vonja valaki a távoltartási kérelmet, mint az előzőnél. Akkor rácseszett az uzsorás, mert a bíróságon tudtuk meg, hogy visszavonta. Így szerzett magának két újabb véleménynyilvánítást. Előtte és utána. Hátha most több esze lesz, és előre jelzi, hogy nem akar velünk találkozni.
A feltöltött iratokból kiolvasható, hogy az uzsorás hisztije miatt mekkora nyomozást rendeztek.
A jelen ügy minden érdekes iratát kiteszem. Az NNI-s ügyről a legutóbbi nyomozás hosszabbításokat, és panasz elutasításokat, valamint a korábbi távoltartás indítványt. Azon jókat lehet nevetni.
A korábbi ügyben a kihallgatások jegyzőkönyveit korábbi írásokban lehet elolvasni.
A BRFK-s ügyben először nyomoztak két októberi véleménynyilvánítás miatt. Ezt a nyomozást előbb megszüntették, majd egyesítették a novemberi, decemberi, és januári akciók miatt tett feljelentés miatt indult üggyel.
Csak kérdezem, hogy Juliska néni, aki az Alkotmány utcában lakik, ne legyen zaklatott, a sok tüntetés miatt? Vagy Putyin látogatása miatt? Úgy látszik piCsányi nagyobb úr.
Ebben az ügyben már négy hónapja nyomoznak, majd kihallgattak. Eddig háromszor jött autóval csak hozzám (Budapestről Tökölre) egy-egy rendőrpáros, hogy iratokat hozzon.
Csak azért, mert az uzsorásnak nem tetszik, hogy havonta, kéthetente benézek a Laura útra és ott elmondom, kiteszem a véleményemet, arról hogy bankárhaverjaival, politikus majmaival, megvett bírókkal kifosztották az embereket.
Érdekes, hogy ez utóbbi ügyben tett panaszom elutasítását az ügyész már nem is indokolta. Csupán annyit írt, hogy az alapos gyanú fennáll. Ez is a diktatúra jele.
Az NNI-s ügy még cifrább.
A nyomozáshosszabbításból jól látszik, hogy az ügyet 2015. májusában kezdték, majd októberben megszüntették. 2015. novemberben mégis folytatták.
Kb. 20 embert először 2016. januárjában hallgattak ki. Több gyanúsítást megszüntettek a panaszok után. Azokat, akiknél megszüntették a gyanúsítást, sorra tanúként újból kihallgatták, majd ismét meggyanúsították szinte mindegyiküket. Néhány harcost később vontak bele az ügybe.
De távoltartást itt is csak négyünk ellen kértek.
Természetesen ebben az ügyben is minden kihallgatáson éltünk panasszal. Itt még az ügyész vette a fáradtságot, hogy legalább indokoljon, amikor elutasította. Na nem túl bőven. Viszont van ebben is egy érdekesség.
Anitánál azt állítja, hogy látszik, hogy Anita, és a többiek szándéka a megjelenésekkel eleve az volt, hogy beleavatkozzon az uzsorás magánéletébe. Kíváncsi vagyok, hogy ki akarta meghívatni magát ebédelni. Ez önmagában is vicces. Igazi poénná akkor válik, hogyha megnézzük, hogy nálam mit írt az ügyész.
Az én esetemben viszont nem írja a zaklatás alapvető feltételét, hogy az lenne a szándékom, hogy beleavatkozzak a piCsányi magánéletébe. Csak egyértelműen levonható következtetést állapít meg, hogy a cselekmények rendszeres jellegűek voltak, és hogy azok alkalmas voltak az uzsorás háborgatására, és magánéletébe való beavatkozásra.
Ebből is látszik, hogy maga az ügyész mennyire van meggyőződve (de inkább nincs meggyőződve) a vád tisztességéről.
Mert itt ugye az alkalmasság nem elég. Szándék kell.
Na majd hétfőn látjuk.
Még azt is érdemes megnézni, hogy amióta az uzsorás hisztizik, sokkal gyakrabban nyilvánítunk véleményt a házánál. Sőt azt is elérte az NNI nyomozóján Ozsváthné Ónodi Editen keresztül, hogy nem csak hozzá, de a többi bankvezérhez, és politikushoz is rendszeresen megyünk.
Még egy észrevétel: Látszik, hogy milyen hatalmas erőket mozgatnak meg az uzsorás toporzékolásának hatására. És ugyan ezek a rendőri vezetők, ügyészek, akik ezeket az eljárásokat támogatják, elsikálták, amikor az uzsorás felesége a Fülemile úton minden bizonnyal dühében, szándékosan áttért a mi oldalunkra, és az ütközést csak vészfékezéssel tudtuk elkerülni. Ez utóbbi ügyben még meg sem hallgatták a merci terepjáró vezetőjét. Lezárták a nyomozást anélkül, hogy a kamerák mozgó képeit lefoglalták volna.
És ezek azt hiszik, hogy megússzák. Szerintem nem.

(Póka László)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: OTTHONVÉDELEM | A közvetlen link.

A KITILTANDÓ bejegyzéshez 27 hozzászólás

 1. Tovaris szerint:

  Akárhogy ragozzuk: A kapitalizmusban, legfőképpen annak félperifériáján és perifériáin az ilyen dolgok nem csak hogy előfordulnak, hanem alap célként működnek.
  Csányi egyik tipikus példánya a szocializmusban a szarból kivakaródzó elő-kapitalista típusának, de Demján, Gyurcsány, Bajnai és Mészáros (Orbán apuka) is mind-mind onnan eredeztethetik azokat a politikai kapcsolataikat, aki aztán az általuk támogatott “rendszerváltáskor” ezeket a kapcsolatokat gazdasági hatalomra váltották át.

  Bírom itt, ezen az oldalon is a sok siránkozást, hogy ez milyen szar, az milyen szar – de komplett egészében még nem hallottam rajtam kívül itt nagyon olyan véleményeket, amelyek a kapitalizmus alapvető logikájában keresnék a visszásságok okait.

  • vitorla123 szerint:

   Dehogy nem Támogatásodra legalább két éve követeljük a gazdasági amnesztiát minden magyar állampolgár részére.Tehát magyarul nincs többé bedőlt hitel.A stadion építések meg egyebek helyett öntsünk tiszta pénzt a pohárba.. Sőt Sztálin után szabadon,a forint legyen ismét aranyalapú és az arany legyen Magyarországon.Az értéktelen petrodollár helyett.Mert igazi érték a magyar föld és az arany..A többi hamisítvány.Nem véletlen,hogy földvásárlásba mentik a pénzüket a harácsolók.

   • Tovaris szerint:

    A magántulajdonokat egy szempillantás alatt el lehet venni a kapitalistáktól.

    • Fergeteg szerint:

     Ami az adott országban fellelhető és megfogható, vagy letiltható, azt igen. De mire egyet pislantana, kiderülne, hogy a legnagyobb kutyák vagyonát olyanok kezelik, akiket Ön nem tudna megfogni, csak akkor, ha az egész világon győzne a forradalom.

 2. Tovaris szerint:

  Emlékszünk még arra, amikor a szocializmusban akik lakáshitelt vettek fel, mindössze 2…3 % kamatot fizettek? (Igaz, akkor egy USD is 27 Ft volt)
  Aztán az Antall-kormány és az őt kiszolgáló alkotmánybíróság Sólyom László – szintén a szocializmusban a szarból kivakaródzó jogász-ökör indítványozására egyből 30 %-ra emelte a volt szocialista hitelkamatot (!!!!!!) – amivel százezreket szegényítettek le, szó szerint is – öltek meg. A szocializmus nem kellett nekik, de a tartozás igen.

  • Smith szerint:

   Nem szeretnék antiszemita lenni, de egy jól behatárolható kisebbség uralja a bankszektort. Nem fogok belemenni, mert nálam sokkal okosabb pénzügyi szakemberek elmondták, leírták, hogy a devizahitelezéssel is mely vallási klub tagjai szakítottak hatalmas összegeket. Ezeknek egyszerűen lételemük az élősködés. A Szovjetuniót és szocialista Magyarországot nem a rendszerváltás tette tönkre, hanem Brezsnyev, amikor úgy döntött, hogy áttérnek a dollár alapú kereskedelemre, és ezzel megmentik az amerikai gazdaságot az összeomlástól. Kissinger nagy ötlete, a petrodollár. Így mindenki rá lett kényszerülve, hogy dollárt vásároljanak.

   • Hun szerint:

    +1. Igy igaz

   • Tovaris szerint:

    Sajnos, ennek ellenére antiszemita kijelentést tett.
    Nos. Azon elgondolkodott már, hogy mi az oka annak, hogy “egy jól behatárolható népcsoport” uralja a bankvilágot? Valamit csak tudhatnak, ami miatt ez így alakult, nem?

    • Fergeteg szerint:

     Vajon mi lehet az, ha igaz?

    • Balázs szerint:

     A tóra nem tiltja a kamat felszámítását, a biblia és a korán igen.
     Így már a középkorban kiemelkedett az ashkenázi rassz mint a bankár kaszt.
     Ilyen egyszerű.

    • Emeric szerint:

     A pénz oda szeret menni, ahol sok van belőle… kádár szavaival élve.

 3. Nagy szerint:

  Már Tr.ockij felismerte, a sz.ocialista terr.orisztikus államkapitalista f.orma tarthatatlanságát. Ma.o szintén, és bár azt hitte a permanens f.orradal.om elmélete segíthet, kiderült csak a vált.ozat.ok számát növelte.

  • szigony szerint:

   Hogy jön ide Trockij vagy bármely az akkori időket kétlő kapitalista szemléletű egyén ( …akik tudva, vagy nem, de ellenezték,ellenzik bármely, az emberiségnek kedvezőbb társadalom kiépítésére törekvést ?!

   Az ő korában más törekvések vezethettek egy kedvezőbb rendszer elérésére, manapság IS lehetséges ilyen töekvés, mert a kapitalista rendszenél csak jobb jöhet.

   Ezért kell törekednünk ennek a célnak – még a látszat-demokrácia keretében IS – elérésére,melyre nyilván nem egy, hanem többféle úton IS el lehet jutni.

   A törekvésünk viszont csak ennek irányába hatónak lehet értelme, mert a kapitalista formációk erre nem alkalmasak, bármiket IS hazudozunk róla …

  • Tovaris szerint:

   Napok óta azon töprengek, hogy miért tesz pontokat a szövegébe, a legváratlanabb helyeken? Mert több betű után pontok vannak. Engem pl. rettenetesen zavar.

   • Fergeteg szerint:

    Felfedem az algoritmust: minden o betű előtt pontot használ. Van olyan fórumozó, aki az “is” szót nagybetűkkel írja. Egy másik a három pont helyett négyet használ, ha mondat végére teszi. Hóbort? Beviteli eszköz tulajdonsága? Egyéb? Ők tudják.

    • Balázs szerint:

     Tényleg! 🙂

     • Balázs szerint:

      Vazze….
      Én vagyok a négy pontos…. 🙁

     • Szaszi szerint:

      A laptopos árja elvtárs felnyomott már vajon minket a kedvenc kocsmájában..?
      Félek elaludni 🙁 annyi oroszt láttam a Lidl-ben ma délután,ki tudja.
      Mellette ott egy Pirog-da bódé,rá se mertem nézni..

 4. Istvan szerint:

  Tovaris!
  Az nagy baj ám,hogy nem veszed észre,hogy itt már,és más oldalakon is,számtalanszor el lett mondva,hogy mi a kapitalizmus lényege!
  Ezt már tapasztaltam másoknál is,hogy mindenki ugyanazt mondja ugyan,de mindenki a sajátjának tekinti azokat a megállapításokat,amiket már Marx nagyon jól látott,s írt meg!
  Nem az a baj,hogy észrevesszük,vagy felkiáltunk,hogy jé,ilyen a kapitalizmus,hanem az,hogy külön-külön akarja mindenki felfedezni a tyúkszarban az ütőeret,és hurrogja le a másikat!
  Én már legalább tíz éve hivatkozom Kádár János által Párt PB ülésén 1988.március 22.-i ülésén elmondottakra,melyet jegyzőkönyvbe mondtak,és amely jegyzőkönyv talán még az utódpártnál megvan,ha meg nem semmisítették azért,hogy ne is kelljen rá emlékezni!
  Ismertem ezt valamikor,bár nem sokat morfondíroztam rajt,pedig kellett volna,nem csak nekem,hanem minden rendszerváltás-szarban kanál volt kommunista(hihihi!!) politikusnak!
  Ez a jkv megtalálható kivonatosan,de lényeget tartalmazva Moldova György:Kádár János c.-ű könyvének második kötete 132-136 oldalán!!
  Benne van a ma Magyarországon “tevékenykedő” rabló kapitalizmus minden bája,a rendszerváltók szemétségével egyetemben,és akkor elmondva,mikor még ez a kapitalizmus csak a városi kukák mögül,és a még akkor zárt határok mögül tutulta a kapitalizmus ránk váró gyönyöreit!
  Kádár mindenkinél világosabban látta,hogy mi fog mára történni,nekünk csak vissza kell olvasni!
  Tehát elő a kötetetés olvasni-értelmezni,és a súlyos ,kökemény dolgokat a múlt ködéből előrángatva a fejéhez vagdosni a most regnáló komcsiból (mert csak azok voltak!!) harácsoló kapitalistává züllött szarházi tolvajok fejéhez!!
  Megmondom,hogy nekem sem sikerült visszhangot keltenem talán egyetlen egyszersem,pedig leírtam a nolblogon pl. legalább harmincszor!!Elmondtam,hogy a baloldali mszp-nek(haha!!)meg Szanyinak(akkor még ott írogatott) ezt a Kádári,vagy szocialista értékeket fel kell vállalni,a szocialista múlttal egyetemben a hibákkal,és a dicsőséggel egyetemben!
  Annyit mondott,hogy menjek a …-ba az ósdi szövegemmel,mire én elküldtem szó szerint a picsába!
  Annyit értem el vele ,hogy kaptam hideget,de nagyon,hogy egy politikussal így nem beszélhetek!
  Na,erről ennyit!!
  Tehát olvasni,terjeszteni,elmondani,és nem havonta felfedezni,és rácsodálkozni a kapitalizmus lényegére,főleg nem általánosítva ,hanem ráhúzni a hazai viszonyokra,mert azért nálunk máskép következett be a kapitalizmus,rárontva a dolgozók országára a szarosabbik flére,hogy ,na végre szabad a vásár,és szabad minden!

  • vitorla123 szerint:

   Igazad van és nincs igazad!Mert úgy van ahogy írod!Másrészt mi tudjuk azt amit Kádár akkor mondott.A probléma az amit kádár nem mondott!Hogy rendeletileg megszűnt a munkás. Hogy rendeletileg megszűnt a munkás oztály,hogy rendeletileg megszűnt a dolgozó,hogy rendeletileg megszűnt a dolgozó nép.Azt állították URAK lesznek!És tapsoltak neki az emberek.E helyett devizahitelesek,éhezők,szegények,nyomorban élők és munkavállalók lettek.És azt mondják,hogy ez mindenkinek jó.Ezért kell a marxizmust mai nyelven elmondani.Mert ,ha egy orosznak,magyarul magyarázol nem érti meg.Tovaris ezt nevezi revizionizmusnak.Más azt mondja ,hogy érthetetlen körmondatokat mondunk.Pedig egyszerű A munkavállaló akkor lesz egyenjogú,ha a parlemti munka vállaló képviselők a munkavállalók érdekeit képviselik.Vagyis az ottani munkavállalók munkaadója a munkavállalók lesznek.Ez ma a kommunisták célja.A választáson indulással.Ugyanis ma csak a munkaadóknak,a harácsolóknak van érdekképviseletük a magyar parlamentben.Nyilván nem fogják bevezetni az 5 órás munkanapot.

  • Tovaris szerint:

   Végtelenül lenyűgöz szellemiségének nagysága. Idézek ezzel kapcsolatban:

   Kapitalizmus: A feudalizmust felváltó társadalmi-gazdasági alakulat, amely a termelési eszközök magántulajdonán, a bérmunka kizsákmányolásán alapszik. A tőkés termelés alaptörvénye: az értéktöbblet-szerzés. A kapitalizmust a termelés anarchiája, időszaki válságok, krónikus munkanélküliség, a tömegek nyomora, konkurencia és háborúk jellemzik. A kapitalizmus alapvető ellentmondása a munka társadalmi jellege és az elsajátítás magántőkés formája közötti ellentmondás, mely a tőkés társadalom két alapvető osztálya, a proletariátus és a burzsoázia antagonizmusában nyilvánul meg. A proletariátusnak a kapitalizmus egész történetén végighúzódó osztályharcát a szocialista forradalom tetőzi be. A tőkés alap felépítményének fő elemeit a politikai és jogi intézmények, valamint a polgári ideológia rendszere alkotják. A kapitalizmus ideológusai által proklamált egyenlőséget teljesen formálissá teszi a gazdasági egyenlőtlenség, s a dolgozókat a politikai élettől távol tartó államgépezet. A XVI században kialakult kapitalizmus haladó szerepet töltött be a társadalom fejlődésében, mivel jóval nagyobb munkatermelékenységet biztosított, mint a feudalizmus. A XIX és XX század fordulóján legfelsőbb, végső szakaszába lépett, amelyet a monopóliumok és a fináncoligarchia uralma jellemez. Ebben a stádiumban széles körben elterjedt az állammonopolista kapitalizmus, amely hallatlan mértékben fokozza a militarizmust, s egyesíti a monopóliumok hatalmát az állam erejével. Az első világháború és a Nagy Októberi Szocialista Forradalom jelzi a kapitalizmus általános válságának kezdetét. A második világháborúval s a több európai és ázsiai országban ezt követően zajlott szocialista forradalommal kezdődött e válság második szakasza. Jelenleg a kapitalizmus általános válságának fejlődése új szakaszba lépett, melynek sajátossága, hogy kialakulása nem világháborúval függ össze. A kapitalizmus rothadása az Egyesült Államokban, napjaink vezető imperialista országában észlelhető leginkább, amely a militarizált gazdasági élet és a krónikus munkanélküliség országává vált.

   • vitorla123 szerint:

    Fordítsd le magyarra,mert ezt rajtam kívűl senki sem érti.Már ha letudod fordítani!Ez ugyanis kommunistául van.Ezt polgár,munkavállaló nem érti.

    • Tovaris szerint:

     Ha kommunistának tartod magad, akkor te is el tudod magyarázni.
     Nem véletlen mondtam egyszer, hogy a marxizmus-leninizmus csak bizonyos szintű olvasottság, alapműveltség ismeretében értelmezhető könnyen. Ezért nem kell az értelmiséget “lenézni” – mert az azon túlmenően, hogy önámítás, könnyen ostoba értelmezéshez jut. Nem véletlenül mondta Lenin sem, hogy “tanulni, tanulni, tanulni”.
     De a lustaság fél egészség.

 5. Istvan szerint:

  Persze,hogy megszünt a munkás!Mert az arra hivatott utódpárt,szart megvédeni a nevet,és soha nem állt ki a munka ,és a dolgozó védelme mellett!
  Ezek olyan szocialisták,mint én temetkezési vállalkozó!
  Itt a probléma!Működik az a faszkalap MSZP,és állítólag szocialista,de ahhoz semmi köze nincs!Hogy most Demeter Márta kilépett a frakcióból,mondván,hogy a MSZP vezetése nem Orbán leváltására,és az ország megreformálására koncentrál,hanem már ’22-re spekulálnak!
  Ezek mikor voltak szocialisták?!
  Egy állítólag lázadó Demeter Márta sem meri kimondani azt,amit már a jelenleg vattaként kezelt sima tagságnak is számon kéne kérnie a MSZP-n,hogy mi a faszért hívják szocialistának magukat,mikor állítják vissza legalább saját párton belül a dolgozók érdekképviseletét,és még sorolhatnám azokat a tételeket,amelyeket egy baloldali pártnak azért képviselni kellene!
  Hörcsögpofájú Gőgös bejelentette,hogy Demeter fegyelmezetlen,és nem adja vissza a mandátumát,amit aPÁRTTÓL KAPOTT jelszóval!És van pofája ezt kijelenteni,és senki nincs,aki két oldalról belekapva a szájába fülig szakítaná azt!Ugyanis ebben a szaros dörgedelemben benne van az ,hogy Gőgös-félék nem akarják képviselni a dolgozókat,nem képviselik az érdekeit,hanem terpeszkednek azon a helyen,amelyen legalább a munkáspártnak kellene állnia!!
  És érdekes módon ha innen mondunk valamit,az elsuvad,mint a tenger hulláma a parti fövenyen!
  Ha mást nem is,ez a szar párt azért felfedezhette volna a szocialista jelszavak helyett az általános,és preferált emberi jogokat,mert azokat még nem komcsizta le senki,,és azt a tőke is elfogadta,De még erre sem képesek,és nem lett más,mint harácsolók pártja!Jó lenne egyszer szemben állni egy Gyurcsánnyal,egy Gőgössel,és a pofájukba ordítani,hogy takarodjanak a politikai életből!
  És annyi mindent kellene még…de kihez lehet fordulni!?Az Úniónak ez tetszik,Orbán,Gyurcsány seggnyalása ,és aki ,,vagy amelyik csoport felhozza a humanitási oldalt,akkor annak megy neki az is!
  Sokszor az az érzésem,hogy ezt a nagy hazug,köcsög világot csak egy atom villanás váltja meg úgy,hogy utána legalább két millió évig nem teszi a lábát be erre a bolygóra semmiféle ,magát humanoidnak mondó szarházi!

 6. petymeg szerint:

  Vissza térve Poka Úr által taglalt problémára,azEU biróságnak van olyan ítélete,hogy a valuta hiteleket a felvétel kori árfolyamon kell elszámolni a károsultakat egy összegben kell kártalanitani!/Románia ,Horvátország ,Spanyol ország/.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.