“…Budapest te csodás!”

Úgy még senki sem próbált szétlopni egy országot, mint ez a román kormány

Sok mindent láttunk már Európa felénk eső részén, de azt hiszem, minden trágár jelző kevés arra a pitiáner húzásra, amivel a nemrég hivatalba lépett új kormány próbálkozik.

Dióhéjban arról, ami történik:
-Múlt szerdán jelent meg a román közlönyben a büntető törvénykönyvet módosító kormányrendelet, melynek értelmében ezentúl csak a 200 ezer lejnél (14 millió forint) nagyobb kárt okozó hivatali visszaélésért indítható bűnvádi eljárás, a kiszabható legnagyobb büntetést pedig az eddigi hétről három évre csökkentette, öt évre rövidítve az elévülési időt.
-Változás még, hogy hanyag kezelésért nem indítható többé büntetőeljárás, és ezentúl másodfokú rokonságig nem lehet majd bűnpártolással vádolni az elkövető családtagjait.
-A rendeletet előzetes tájékoztatás nélkül, sürgősséggel fogadták el. A Btk.-ba bekerült egy olyan cikkely, miszerint nem minősül hivatali visszaélésnek a „jogszabályok kidolgozása, kibocsátása, illetve elfogadása”, ezzel megakadályozva azt, hogy a Btk. „rajtaütésszerű” megváltoztatásáért perelni lehessen.
-Az összefüggésekről annyit, hogy Romániában 2100 olyan köztisztviselő áll bíróság előtt, akik ellen hivatali visszaélésért, és csaknem kétezer olyan, akik ellen hanyag kezelésért emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség.
-A Btk.-módosítás miatt több mint egy hete szűnni nem akaró, itt-ott erőszakba torkolló tüntetések vannak Románia-szerte, a kormány megkapta kívülről és belülről szinte az összes lehető elítélő nyilatkozatot.
Mindezek után, az aktuális álláspont szerint a bukaresti kormány nem hajlandó visszavonni a sürgősségi rendeletét, Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke pedig „vélhetően lefizetett” rendbontókról beszélt.
A kedves olvasó joggal érzi úgy, hogy a PSD valamilyen alternatív valóságból nyilatkozik, és ha ebbe nem bukik bele egy szabadon választott kormány, akkor semmibe. Hiába keresünk értelmes, racionális magyarázatot, vagy legalább a paravánokat; itt bizony más se történik, mint az utóbbi idők legtapintatlanabb, legótvarabb lopási kísérlete.
És ha az történik, akkor joggal veti fel a Főtér című kolozsvári lap szerzője, hogy a PSD–ALDE–RMDSZ paktumot fel kell bontani. December 21-én a magyar párt megállapodást kötött a parlamenti együttműködésről a kormányzó pártokkal, mely szerint „az RMDSZ támogatni fogja a kormány által javasolt törvényhozási tervezeteket”. Ez így, a botrányos Btk.-módosítás ismeretében nyilvánvalóan nem mehet tovább. Nem elég elmondani, hogy „nem értünk egyet a kormány döntésével” – sajnos ezzel a társasággal semmilyen közösséget sem lehet vállalni.
(Forrás:valasz)
Bal-Rad komm: “…ezzel a társasággal semmilyen közösséget sem lehet vállalni…”
-Már miért ne lehetne? Hiszen Döbrögiék is újabban már szövetségeseik! Az új bukaresti hatalom pedig MÉG CSAK MOST KEZDENÉ törvényesíteni saját és udvartartása lopásait.
A románok meg már ettől ki vannak borulva? Döbrögisztánban már bibliásították a lopást! Tákolmányba foglalták! 
PESTEN MÉGSEM MOZDUL SENKI! (Persze most hideg van, meg nem internetadóról szólnak a dolgok!)
Néhány kábítószeres füttyög csak!
Ha a románok csodás korrupciót akarnak látni, jöjjenek csak Döbrögisztánba!  
“…Sok mindent láttunk már Európa felénk eső részén, de…” De Döbrögisztánban mindennél csodálatosabb lopási folyamatot láthatnának a románok!
Az itt tapasztaltak láttán majd lenyugszanak! Náluk legfeljebb tyúklopásról lehet beszélni!
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“…Budapest te csodás!” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Big szerint:

  Ott is Döbrögi a példakép,és a biboldók hozzák a törvényeket.

 2. pedellus szerint:

  Címsorok innen: http://444.hu/tag/roman-korrupcioellenes-ugyeszseg/

  Korrupció miatt őrizetbe vették a volt román házelnököt

  Lemondott Románia legfőbb ügyésze

  Két év börtönt kapott egy román képviselő, akit egy üzletember 60 tonna grillcsirkével kent meg, majd felnyomta

  Nem Budapest, hanem Bukarest főpolgármesterét vették őrizetbe korrupció miatt

  Román korrupciós hírek: sosem láttak még ennyi letartóztatott politikust

  Elképesztően sok embert varrt be a korrupcióellenes ügyészség.

  A román parlament megvédte Pontát az ügyészségtől

  A román alsóház azután szavazott a miniszterelnök mentelmi jogáról, hogy a korrupcióellenes ügyészség bűnvádi eljárást kezdeményezett okirathamisítás, pénzmosás és adócsalás gyanújával Ponta ellen korábbi ügyvédi tevékenysége miatt.

  Szorul a hurok: Basescu beszólt a román korrupcióellenes ügyészségnek

  Lemondatták a román pénzügyminisztert

  Zsarolási ügy gyanúsítottja a volt román elnök

  Románia is jobban teljesít.

  A román Feddhetetlenségi Ügynökség vezetőjét őrizetbe vettre a román Korrupcióellenes Ügyészség

  Csak a baj van azzal, ha ennyire üldözik a korrupciót egy országban. Tanulhatnának nyugati szomszédjuktól, ahol egy felelős vezető maximum magát vizsgálhatja ki.

  Korrupciógyanúba keveredett Victor Ponta sógora
  ———-
  Ötszáz, vezető tisztséget betöltő személy ellen emelt vádat tavaly a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) – közölte csütörtökön Laura Codruta Kövesi korrupcióellenes főügyész.
  erdon.ro/otszaz-vezeto-szemely-ellen-emelt-vadat-tavaly-a-roman-korrupcioellenes-ugyeszseg/3013582

  http://www.erdon.ro/2016/02/laura3.jpg
  Legyen szép napotok!

 3. szemcsi szerint:

  Magyarországon néha sikerült a politikusoknak együtt szavazniuk: juttatások emelése, olaj ügyek titkosítása.
  Esetleg a Román kollégáik is egy pillanatra félre tehetnék a csihi-puhit és pártsemlegesen szavazhatnának a Nemzeti Korrupcióellenes Igazgatóság megszüntetéséről.
  Kérek mindenkit ne nevessenek rajtam, mert hazánkban is megszüntették a Nemzeti Nyomozó Iroda GAZDASÁGVÉDELMI Főosztályát.
  Tisztelt publikum, csak a kezeimet tessék figyelni:…volt probléma…nincs probléma…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.