Jött, látott, eltűnődik!

Egy ország tűnődik most azon, hogy milyen eredményt is hozott Oroszország elnökének tegnapi budapesti látogatása.

Bizton megállapíthatjuk: azon kívül hogy itt volt-SEMMIT! Legalábbis semmi kézzelfoghatót.
Ha jellemezni akarnánk a lényeget, talán az alábbi videokivágás foglalja össze legjobban a tegnapi vizit lényegét:
A szokásos döbrögista csinnadratta elmaradt!
Döbrögi-aki adott pillanatban arról értekezett, miért kell pontosan tisztában lenni, mekkora a valós súlya az ő országának – azt is a külső körülményekkel magyarázta, hogy az utóbbi években nagy mértékben csökkent a két ország közötti kereskedelem. Abban természetesen igaza van, hogy ennek a legfontosabb oka az EU Oroszországgal szembeni gazdasági embargója és a válaszlépésül meghozott orosz importtilalom, ám – mint a Portfolio elemzésében kimutatta – a 6,5 milliárd dolláros visszaesés sehogy nem jön ki. Utána is lehet számolni: ha a csúcsévnek számító 2013-at tekintjük alapnak, nagyjából 3,6 milliárddal csökkent 2016 végéig a kivitelünk.
A 2014-ben még 7,2 milliárd dolláros orosz importunk már annál jobban (egy év alatt a felére) zuhant, ám ennek nincs sok köze az embargóhoz. A csökkenés ugyanis elsősorban a kőolaj- és a földgázimportban mutatkozik – ahol ebben az időszakban jelentős volt az áresés, miközben a fogyasztás is visszaesett.
A két fél a beruházások erősítését ígérte egymásnak, amitől valószínűleg a döbrögisztáni Új Nemmzetthy Elyth remélnek többet. Eddig az élelmiszeriparban nyomultak az itteni cégek (a termékkivitellel ellentétben ezt nem tiltjOroszország, amire az lehet a magyarázat, hogy az orosz államfő szeretné élelmiszerből önellátóvá tenni Oroszországot), Döbrögi pedig a vízipart forszírozta.
Ez nem annyira izgalmas, mint két évvel ezelőtti felajánlása, miszerint döbrögisztáni cégek építenének stadiont a 2018-as oroszországi labdarúgó világbajnokságra. Más kérdés, hogy abból nem lett semmi, és nehezen elképzelhető, hogy egy hasonló hírt most eltitkolt volna vajdánk.
Nincs hír arról sem, hogy a kb. három hónappal ezelőtt megtett orosz javaslatra-a két ország közötti áruforgalom forgalom rubel ill. forintalapú elszámolásban történjen, valamint közös üzemeltetésű légijárat Budapest és Rosztov na-Donu között-Döbrögiék pozitív választ adtak volna.
Egyszóval: Vlagyimir Putyin VÉLHETŐLEG rászánta egy napját, hogy Európa Legnagyobb Pávatáncosának értésére adja: ideje lenne megkomolyodnod.
Nagyon úgy fest a dolog, hogy Vlagyimir Putyin jött!-meggyőződött!-hazament!-és ELTŰNŐDIK!
A szokásos döbrögista dicsőségjelentés helyett megtudhattuk,hogy Döbrögi-amint az elnöki orosz gép elhagyta a döbrögisztáni légteret-ellenkező irányba repült. Máltára. EU-s csúcsra.
NEKI/NEKIK nem kell a nemzeti valutában való közös elszámolás!
NEKI/NEKIK a júdáspénz kell! Ojróban!
Ám ha történt tegnap valami lényeges, azt majd megtudjuk időben. A maga idejében.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Jött, látott, eltűnődik! bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Nagy szerint:

  Tünödhet, h.ova f.og állni, ha mégis lesz – és az Usa fl.otta 70 %-a már Kina közelében van – alap.on reális közelségbe került Kina ellenes háb.orúban.
  http://www.atv.hu/kulfold/20170203-kuszobon-a-harmadik-vilaghaboru-a-del-kinai-tenger-lehet-a-gyujtozsinor

  • Hun szerint:

   Minden évben ez a 3dikvilaghaboruval történő riogatás megy! Én már csak akkor hiszem ha látom.

   • vitorla123 szerint:

    Ha okos kimarad belőle. Öljék csak meg egymást!

    • furnan szerint:

     Talán egy új, erős katonai szövetség megmenthetné a Világot.
     Egy új “Varsói Szerződés”, melyet mondjuk “Ázsiai Szövetségnek” hívnának, minden bizonnyal meggondolná az agresszor USA a kezdeményezést, hiszen a tepsiben ők is megsülnének……

     • petymeg szerint:

      Ha valaki bolond az nem nézi meg milyen kemény a fal hanem neki megy!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.