Nem működik a legeslegújabb…

Ezidáig nem jött össze a legeslegújabb tűzszünet Donbasszban! Sőt!

Tegnap is egész nap zajlott a civil lakosság evakuálása Donyeck “Kijev” kerületéből.
Donyeck “Kalinyin”-lakókerületére “Uragan”-rakétákat lőtt ki tegnap este tíz óra tájban Valcman latortüzérsége. Kettőt is. (Ezek az “Uragan” szerkezetek SOKKAL PONTOSABBAK mint a hagyományos BM-21-es “Grad”-ok, és jóval nagyobb hatótávolságú-hatóerejű rakétákat lőnek ki.) Az egyik rakéta egy benzinkutat talált telibe.

btűz

A másik becsapódása azonnal megölt három donyecki civilt, tiennégy pedig súlyosan megsebesült. Három ház, és egy motel romokba dől.
Feltételezések szerint a valódi célpont a közeli közúti felüljáró lehetett, amelyen halad a Donyecket Makejevkával összekötő út.
A donbasszi főváros “Kijev”-lakókerületét tegnap kora este “csak a hagyományos” gradozásban részesítette a valcmanista latortüzérség. Tucatnyi lakás vált romhalmazzá, és hatan sebesültek.
Kora este Donyeck és Jaszinovataja között REGISZTRÁLT TÚZSZÜNETI ELLENŐRZŐ PONTOT ágyúztak a valcmanisták. És minő véletlen? Az a megfigyelőpont pontosan orosz megfigyelőpont volt.
Vlagyimir Putyin tegnap esti pesti sajtótájékoztatóján kifejtette többek között a donbasszi konfliktus eszkalálódásának okát.
“…A mostani konfliktus egyik oka, hogy az ukránoknak pénzre van szükségük, így most egy agresszió áldozataként mutathatják be magukat. Az ukránok korábban az oligarchák révén egy elnökjelölt-asszonyt finanszíroztak, míg most fel kell hívniuk magukra az új vezetés figyelmét. Putyin szerint belpolitikai okai is vannak a mostani válságnak, mivel a kormány egyre gyengébb. Az ukránok mindent megtesznek azért, hogy ne tartsák be a minszki egyezményt,amiket pedig BE KELL TARTANIUK…”

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Nem működik a legeslegújabb… bejegyzéshez 20 hozzászólás

 1. Smith szerint:

  Kijevben rájöttek, hogy Washingtonra többet nem támaszkodhatnak, valamint a Nyugat nem hajlandó tovább finanszírozni Ukrajnát. Ezért Poroshenkóék az Ukrajnából kiszakadó népköztársaságokat újra tűz alá vették, hogy ne tudjanak fejlődni.

  • furnan szerint:

   Eddig is azért csinálták, remélve, hogy az orosz lakosság elköltözik (menekül), és egy esetleges válaszcsapás estén a Világ is láthatja, milyen csúnyák az oroszok….
   Ráadásul lenne ok “felmondani” a Minszki Megállapodást……

   • TERMIN8ATOR szerint:

    T. furman ! Nem provokativan , de őszintén , így mi értelme van a “Minszki megálapodásnak ” ? És még valami ! KI ÁLAPODOTT MEG és KIVEL, ÉS MIBEN ? ÉN LEGALÁBIS NEM TUDOK ILYESMIRŐL. TERVEZET az volt, de MEGÁLAPODÁS tudtom szerint, az MÉG NEM VOLT Sem a “NORMANDIAI HÁRMAK”sem az Oroszok, sem a KÉT KÖZTÁRSASÁG nem HOZOTT NYIVÁNOSSÁGRA SEMMILYEN ILYESFÉLE DOKUMENTUMOT szerintem NEM LÉTEZIK és amint veszem észre EGYHAMAR NEM IS FOG LÉTRE JÖNNI szerintem, mivel KIJEV ÁLANDÓAN, SZISZTEMATIKUSAN MEGTORPEDÓZTA , MEGAKADÁLYOZTA,hogy VALAMIFÉLE ÉRTELMES,KÉZZELFOGHATÓ, MEGÁLAPODÁS egyáltalán LÉTRE JÖJJÖN ( és TOVÁBRA IS FOGJA AKADÁLYOZNI ), arra számitva, hogy a Jenkik országában Obamaki helyét SZIVAROS BILLY oldal bordája fog uralkobni, John Biden meg továb fogja önteni Kijevnek az amerikai nép dollármiliói adóit.Nos ez edig nem jött be . Most TRUMPOT próbálják hergelni ,hogy megnyiljon a dollár milióknak a csapja.ENYIT A “MINSZKI MEGÁLAPODÁSRÓL” t. furman !

    • Tovaris szerint:

     Volt megállapodás. Ha akarja, előkeresem a hozzáférhető dokumentumok közül. A lényege az volt, hogy Ukrajna visszavonja a “nemzetállami” lázálmait, teljes autonómiát ad a donyecki és luganszki régióknak – azok teljes területére. Kifizeti az elmaradt béreket, újjáépíti a lerombolt infrastruktúrát. Ezen túlmenően általános választásokat ír ki az egész ország területére vonatkozóan és a parlament meghozza a föderatív Ukrajna létrehozásához szükséges törvényi hátteret.
     Az általános választásokkal azonban fennáll az a veszély, hogy újabb területek fogják kinyilvánítani az Ukrajnától való elszakadást, így Harkov, Zaporozsje, Herszon, Nyikolajev és Ogyessza régiókban ez komoly eshetőség. Nem valószínű, hogy csatlakozni akarnak az Orosz Föderációhoz – ezért találták ki a Novorosszija (Új-Oroszország fogalmát.

     • Tovaris szerint:

      A Krím esete még egyértelműbb. Oroszország rendkívül sebezhetővé vált Bulgária és Románia NATO csatlakozásával – délnyugat felől csak a szevasztopoli támaszpont volt az egyetlen védelem – de ennek sorsa idegen kézben rendkívül bizonytalanná vált – főleg hosszabb távon. A krími népszavazás és annak kedvező arányú eredménye lehetővé tette, hogy a Krím ismét az Orosz Föderációhoz tartozzon – mint annak idején az OSzSzK-hoz, 1964-ig.
      Mivel Ukrajna egész dél-délkeleti része is eredetileg az OSzSzK része volt, a Szovjetunió megszűnését követően az akkori jogi kötelékek ma már nem értelmezhetőek.

 2. Pozsony 907 szerint:

  Jól mondta tegnap Tovaris hogy mogolódnak az ukránok, kherszonban ukrán zászlóba festett horogkeresztel jelölik meg a házakat, ahol az ato műveletben rèszt vevők laknak, s úgy olvastam komoly ellenzèki mozgolódás van.

 3. Istvan szerint:

  Sándor 67!
  A linkben szereplő oldal nem nyílik,hanem elmondja,hogy nem létezik a kért oldal!
  Ezen nincs mit csodálkozni,mert az egészen a Trump-ellenes médiamogulok törölhették,mert a magyar médiát is ök üzemelteteik,pl. meg kell nézni a RTL.Klubot,vagy a TV2-őt,amelyekről ordít az egész!Még egy jó szót nem mondtak Trumpról,de Putyinról sem!
  Aztán meg a fene tudja,mi van Trumppal!Az alternatív média,David Wilcock,s sokan mások azt mondjáűk,hogy ő fogja legyőzni a háttérhatalmat,de én úgy látom,hogy alaposan meg van kötve a keze,és egyre hátrább vonul a szlogenjei tartalmától!
  Az is igaz,hogy még nem találta meg a helyét,be kell állnia ,mint a frissen felszerelt csapágynak,csak az a kérdés,hogy beágyazódik-e,vagy berágódik!

 4. Havasi Gáspár szerint:

  Megették Trumpot? – NYT: váratlan fordulat – maradnak a Moszkva-elleni szankciók
  Lovas István Terrorszemle

  THE NEW YORK TIMES
  Magyar idő szerint hajnali 3:17-kor jelentette a vezető amerikai lap az elnök megdöbbentő fordulatait ezzel a címmel: „Trump magáévá teszi Obama külpolitikájának tartóoszlopait”.
  A cikk így kezdődik: „Trump elnök, miután azt ígérte, radikálisan szakít Barack Obama külpolitikájával, a korábbi kormány stratégiájának egyes fő oszlopait ölelte át, beleértve azt,  hogy figyelmeztette Izraelt a telepek építésének korlátozására, követelve, hogy Oroszország kivonuljon a Krím-félszigetről, iránt pedig ballisztikus rakétakísérletei miatt szankciókkal fenyegette”.
  „Az ENSZ-ben Nikki R. Haley amerikai nagykövet kijelentette, az Egyesült Államok nem szünteti meg szankcióit Oroszország ellen, ameddig az nem állítja meg Ukrajna destabilizálását és nem vonja ki csapatait a Krími-félszigetről.
  /Megjegyzés: Izrael ügyében Trump azután fordult, hogy a jordán királlyal tárgyalt, aki mondta neki, az amerikai nagykövetség átköltöztetése a megszállt Jeruzsálembe vörös vonal és ez esetben Amman, valamint az arab államok megszakítanák az USA-val diplomáciai kapcsolataikat. Megjegyzés a megjegyzésben: ami nagyon jó lett volna az egész világnak, mert az Egyesült Államok hatalma tovább gyengült volna. Az orosz szankciók ügyében a fordulat kulcsfontosságú és az egészen egyértelműen érinteni fogja a magyar-orosz kapcsolatokat is. Ami Iránt illeti: a jelek szerint Trump e tekintetben továbbra is az Iránnal megszállott izraeli lobbi nyomása  alatt evez./

  https://www.nytimes.com/2017/02/02/world/middleeast/iran-missile-test-trump.html?emc=edit_na₂0170202&nl=breaking-news&nlid=47356534&ref=headline&_r=1

  ui.: Mindig is Izrael dirigált, és dirigál. Trump a bábujuk, és Putyin sem szabadabb nála.
  A háttérben a nagy zsidó klánok és oligarchák kiegyeztek a világhatalom fenntartás érdekében. Bármelyik főcsicska, mást tenne, mint amit megengednek nekik, Kennedy sorsára jutna.
  Putyin ezért nem lép Ukrajnában, Trump pedig marad Obama. Magyar hont sem a parlamentből irányítják. Marad a cionista világhatalom. Mind a kapitalizmus, mind a lenini szocializmus ugyanarról a tőről fakad, a Rothschildokról. A magyar szabadságharc leverése is az ő lelkükön szárad.
  Ők a többi nagy klánnal is harcot vívnak, persze a saját fajtájukat kímélve, de kifelé egységesek.
  Ez az a zsidó összetartás, amit Tovaris említett. De azért a kis zsidajaikat feláldozták a holokauszt oltárán a világhatalom érdekében(plusz rengeteg lenyúlás- trilliók). Ezt bármikor meg fogják tenni, ha az érdekük ezt fogja diktálni.

  • sándor67 szerint:

   egyetértek Havasi Gáspár, sajnos ez van, és most tényleg nem akarok itt senkit hergelni, de ebben a világrendben bárki lehetne a fidesz helyett , akkor sem lenne jobb, mert külső irányítás van globálisan

 5. lala szerint:

  Trump két hete elnök, Putyin harmadszor….mikor Trump tisztában lesz azzal, amivel az igazság felvilágosítja, akkor hallod majd, hogy “you are fired”! Lesz még ott a helyzet paprikás!

  • Havasi Gáspár szerint:

   Az eddigi nem tetsző USRAEL elnököket igen furcsán rúgták ki, mind belehalt.
   Kennedy például, aki különben gond nélkül támadta meg vietnamot, folytatta a cionisták világhódító politikáját. Amikor apénzhez akart nyulni, amely valójában az USA népét illette volna,illetve azon népeket, ahonnan azt elsíbolták, kinyírták. A FED nem valami virtuális ketyere, valós érdekcsoport áll mögötte.
   Trump sem lesz a külpolitikában, sem a pénzügyi területen más, különben hamar game over lesz az eredmény. A Kennedyek is mind előre kiválasztottak voltak, csak megszegték a játészabályokat. Az összes olyan amerikai elnökszármazástól függetlenül, aki szembefordult az igazi hatalommal, annak vége lett. Putyin sem szegheti meg. Ettől ök még “jó barátok” maradnak.

 6. Balázs szerint:

  Putyin megszegte a játékszabályokat. 🙂
  Szerencsére!
  Trump még csak most tanulja őket.
  Nem biztos, hogy túléli.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.