Döbrögisztán VALÓBAN jobban teljesít! Eddig 145 fagyhalott!

Fagyhalál – 145 áldozat január végéig

Képtalálat a következőre: „Fagyhalál-kép”

Magyarországon ősz eleje és január vége között 145-en fagytak meg, köztük egy 11 éves gyermek – jelentette a Magyar Szociális Fórum (MSZF) pénteken.

Az áldozatok túlnyomó többsége fűtetlen otthonában hűlt ki, illetve kórházba szállítása közben, vagy odaérkezése után hunyt el, mert már nem tudtak rajta segíteni. Eddig a múlt télinél kevesebben fagytak meg a szabad ég alatt.
A fagyhalál legfiatalabb áldozata 11 éves, a legidősebb pedig 91 éves volt. A mélyszegénységben élő 11 éves kisfiú beteg volt, fűtetlen lakásban hűlt ki, édesanyja karjaiban halt meg – értesült az MSZF.
Az emberjogi szervezet szerint a megfagyott emberek túlnyomó többsége férfi volt.
A múlt tél azonos időszakához képest az életvesztés erősen emelkedő tendenciájú.
A Magyar Szociális Fórum arról is tájékoztatott, hogy eredménytelen maradt kérése, hogy az állami és az egyházi vezetés nyissa meg a fűtött középületeket és egyházi épületeket a rászorulók előtt a dermesztő hidegben. Csak kevés, nagyon kevés pap, és polgármester nyitott ajtót, és látta el a fagyoskodókat. Őket tisztelet és megbecsülés illeti emberségükért, mellyel életeket mentettek meg.
(MSZF)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögisztán VALÓBAN jobban teljesít! Eddig 145 fagyhalott! bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. vitorla123 szerint:

    Igy működik a kommunista vadászat !Mert minden munkavállaló aki bajban van piszkos kommunista.Dögöljön meg.Az árokba.Mert nem vitte rá a lélek,hogy a harácsolót kirabolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.