Donbassz

Ma reggel nyolc órakor Luganszkban felrobbant egy személyautó. A benne ülő mindkét utas meghalt. Az egyikük történetesen a Luganszki Népi Milícia (hadsereg) egyik parancsnoka, Oleg Anascsenko ezredes vol. A másik halott a sofőr.

Az elsődleges információk szerint pokolgépes támadás történt.
Trump ma föl fogja hívni telefonon Valcman Nyalókakirályt. A hírt a Fehér Ház sajtószolgálata közölte a népekkel. Amely népek beszélnek összevissza sok sületlenséget.
Tegnap Szergej Lavrov telefonon beszélt Donbassz kapcsán a gall kollégával Lavrov elmondta Jean-Marc Eyraudnak, hogy szerinte nincs minden rendben Donbasszal, és hogy az EBESZ mintha nem állna feladata magaslatán. Az orosz diplomácia vezetője szerint elfogadhatatlan az EBESZ és a martalóchordák közötti szívélyeskedés.
“A minszki intézkedéscsomagotmaradéktalanul végre kell hajtania Kijevnek is! Be kell látni, hogy a Normand Qartett kétéves működése csősődöt mondott. Márpedig a helyzet rendezése csakis a minszki paktum alapján lehetséges! Éppen ezért a normandiai formátumnak az eddigieknél többet kell tennie a rendelkezések betartásának kikényszerítéséért Kijevtől!”-nyilatkozta a telefonbeszélgetésről az orosz külügy.
Míg Lavrov külügyminiszter gall kollégájával telefonbeszélgetett, “Sárkánya”-Marija Zaharova-külügyi szóvivő a genfi konvenció megsértését rótta fel Kijevnek. Miszerint a valcmani udvar martalócai Donbassz civiljeit irtják. Olyan szerszámokkal, amik a konvenció által tiltottnak minősülnek.

Tegnap délután ELŐSZÖR elhangzott az “avgyejevkai-katlan” kifejezés, mint LEHETŐSÉG A DNR-RÉSZÉRŐL a jelenlegi áldatlan helyzet megoldására.
Varázsigeként hatott az Eduard Baszurin szájából elhangzott kifejezés a martalóchordára. Egy hete nem volt ilyen “nyugodt éjszakája” a Donyecki Népköztársaságnak, mint mára virradóan. Legalábbis a civileknek. Az Ilovajszkot és Gyebalcevot felidéző újabb katlan megemlítése önmagában elegendő figyelmeztetés lehetett a valcmanista latorhad számára, mert…
Szóval “visszatérni látszik Donbassz a szorgos hétköznapokhoz”! A csak napi öt-hatszáz latorgránát “befogadásához”. Igaz hétvége is van.
Szóval visszatérve a népek összevissza pletykálkodásához. Egyesek azt a pletykát terjesztik, hogy Oroszország “választott” Szíria és Donbassz (Maradék-Ukrajna) között. Állítólag utóbbit preferálva, némi szíriai állandó jelenlétért cserébe. Rábízva az ottani rendezést a diplomatákra meg Genfre. Persze valamicske katonai fellépéssel egyengetve a rendezési folyamat előtt az utat. Ha nagyon szükséges lesz.
Ilyesmiket pletykálnak egyes felelőtlenek a népek közül. Aminek még az lenne a vége, hogy a Medvebirtok határa Döbrögisztán északkeleti végeinél húzódhat.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Tegnap délután ELŐSZÖR elhanzott az “avgyejevkai katlan” kifejezés ,mint LEHETŐSÉG a DNR-RÉSZÉRŐL a jelenlegi áldatlan megoldására. Szerintem meg kel valósitani, mert ez a “nyugalom”csak ideig óráig fog tartani ! Azért kel, kellene megtenni, hogy NE CSAK IDÉZŐJELBENI NYUGALOM LEGYEN ! Még mindig nem tanultak a Luganszkiak !? Nem volt elég a Plotnyickij ellen elkövetett sikertelen merénylet ?! Még midig nem fektetnek SÚLYT a SZIGORU BIZTONSÁGRA ?! Mielőt egy magasrangu személly beszál az autóba , miért nem vzsgálják át tüzetesen, vagy zártan garázsolják, mielőt beül vizsgálják át robbanószer keresővel, ami mminden nemü, fajtáju robbanóanyag jelenléténél jelez, szerintem ! Szerintem nincs az a robbanóanyag amit meg nem lehetne találni, ha akarat lenne az átvizsgálásra. Ez az én véleményem.

  • petymeg szerint:

   +

  • Tovaris szerint:

   Elfeledkeznek sokan arról, hogy az ellenség sem hülye. Aki azt gondolja, hogy nincsenek ukrán ügynökök és diverzánsok a Donbasszban, az élénken téved.
   Amikor a minszki megállapodást tavaly februárban aláírták, az ukránok csak olyan távolságra vitték a nehézfegyvereiket, amelyeket pillanatok alatt vissza tudtak vinni a kivonási helyükre. Ha jól megnézzük a fotókat, a tüzérség és a GRAD-ok 45 fokos csőállásból tüzelnek, ami a ballisztika szerint a legmesszebbre hordó lőtávolság. Ez azt jelenti, hogy a tüzérség is csak kellő távolságból mer lövöldözni, közelebbre nem nagyon merészkednek. Emiatt a pontosság is gyatra, a szóráskép megnövekszik, a vaktában lövöldözés miatt sok a civileket ért találat. Lehet, hogy vannak tűzvezetést irányító megfigyelőik is az ukránoknak, de ezeket hamar felderítik a népköztársaság elektronikus eszközeivel és likvidálják őket.
   A néphadseregek sokkal messzebbre vitték el hátra a nehézfegyvereiket – igaz az oroszok ezt jelentős mennyiségű páncélelhárító eszközökkel pótolták. Az ellentámadáshoz azonban újra kellenek a nehézfegyverek.
   A Krasznaja Zvjezda c. lap szerint máris jelentős mennyiségű harckocsit és löveget zsákmányoltak az ukránoktól és igen sok a hozzájuk átállt ukrán katona is. A diverzánsok és az ügynökök kiszűrése után kiegészítik velük a harcoló csapataik létszámát.

 2. Tovaris szerint:

  http://rusvesna.su/news/1485990669

  Az ukrán hadsereg az unióból való különváláskor számos Buk-M1 légvédelmi rakéta üteget kapott, az akkori megállapodások értelmében. Az oroszok közben rendkívül jelentős légelhárító rakétafegyvereket fejlesztettek ki – emiatt a Buk-okat kivonták a közvetlen hadrendből és sokat külföldön értékesítettek.
  Az ukránok csekély fejlesztéseket hajtottak végre a berendezéseken.
  A dolog onnantól érdekes, hogy az alapvetően légvédelmi célokra kifejlesztett rakétákkal is a népköztársaságok területeit lövik. Amikor a maláj gépet lelőtték, az oroszokra fogták “természetesen” – azt állítva, hogy nekik a térségben nincs is ilyen rakétájuk. Mivel a Buk-M1 hatósugara legfeljebb 40 km – a gépet “lelövő” rakétát orosz területről ki sem lőhették, ismerve a gép pozícióját, ahol a lelövés történhetett.
  Aztán jöttek a mesék, hogy az oroszok benn vannak Donbasszban, hadoszlopokkal és páncélosokkal – aminek persze semmi nyoma sem volt. Vannak, ugye műholdak és űrfelvételek – azokkal minden hadmozdulatot egy időben figyelemmel lehet kísérni.

  Akinek van egy csöpp józan ítélőképessége, az belátja. Persze, csak ha akarja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.