Meghalt Hüvelyes Lajos terézvárosi kilakoltatott

tűzököl1

Budapest, 2017. február 4. szombat (MSZF)

A budapesti Szent István kórházban szombat reggel meghalt Hüvelyes Lajos terézvárosi kilakoltatott – jelentette a Magyar Szociális Fórum.

A 71 éves férfi elhunytáról Eitl Bálint ügyletes orvos tájékoztatta telefonon Simó Endrét, a Magyar Szociális Fórum alapító-szervezőjét. A Szociális Fórum két éve viselte gondját a félig béna embernek, akit kilakoltatói júliusban bilincsbe verten hurcoltak el Izabella utcai önkormányzati lakásából a pomázi kórház pszichiátriájára, mert maradék erejéből ellenállt kilakoltatóinak.
Hüvelyes Lajost augusztustól elfekvőből-elfekvőbe szállították, és a Magyar Szociális Fórumon kívül senki sem törődött vele. Gondnok-gyámja még a nyugdíját sem folyósította neki.
A magára hagyott embert kórházi ágyánál rendszeresen felkereső Simó Endrét Hüvelyes Lajos egy héttel ezelőtt arra kérte, fellebbezzen lakhatása érdekében Székely Lászlónál, az alapvető jogok biztosánál, aki ügyében „nem tartotta indokoltnak további intézkedések kezdeményezését alapjogvédelmi hatáskörében”. Kérésének Simó eleget tett. Az ombudsmannak írt levele az alábbi linken érhető el: http://mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1148:2017-02-04-10-04-37
A Magyar Szociális Fórum szervezője szerint a mozgáskorlátozott, kisemmizett Hüvelyes Lajos életének utolsó pillanatáig bátran szembeszegült az igazságtalansággal és kiállt emberi jogaiért, méltóságáért. Az MSZF tisztelettel és megbecsüléssel adózik bátorságának, kiállásának önmagáért és közös jogainkért. Az MSZF arra kéri az embereket, hogy menjenek el a Kossuth térre meghirdetett szombat esti megemlékezésre, gyújtsanak mécsest Hüvelyes Lajos emlékére is, merítsenek erőt jelleméből.
Kategória: OTTHONVÉDELEM | A közvetlen link.

Meghalt Hüvelyes Lajos terézvárosi kilakoltatott bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Big szerint:

  Gondnok-gyámja még a nyugdíját sem folyósította neki. Ez zsidó privilégium,ők kezelik és lopják a gondozottak pénzét.Az ilyen történések miatt leszünk nácik??,antiszemetek??

  • Balázs szerint:

   Nem.
   Egy rokkant nyugdíjas hajléktalan illetékének lenyúlása nekik nem tétel,
   ezért én bizonyíték nélkül ezt a verziót nem hiszem el.
   A jogos kritikára szorítkozva(van hozzá elég hiteles forrás) lehet csak változást elérni. Azt kéne feszegetni inkább, hogy kik húztak hasznot a svájci frank “alapú” hitelekből és kik helyezték a végrehajtókat az ember fölé.
   A cigányok azt mondják, hogy a bőrük szine miatt utálják őket…hát nem!
   Felőlem lehetnének lilák is, de mivel a börtön lakók 80%-a cigány…valószínűleg más lehet a népszerűtlenségük oka.
   A bank szakmában a górék 80%-a pedig nem eszkimó.
   Egyébként igen sokat hallanánk az “anti-eszkimóizmusról”.
   De ugye nem ez folyik a csapból is…(.)

  • Hun szerint:

   +1. Adolf Hitler is kis miska a zsidók nácizmusához képest 🙂

 2. zls-179 szerint:

  Gondnok-gyámjának ugyanaz legyen a sorsa mint az elhunytnak,aki nyugodjon békében!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.