Megvan a TÉMA!

Fidesz: Nagy kérdés, hova tűnt a temérdek pénz

ojel

A Fidesz kezdeményezi, hogy a Fővárosi Közgyűlés állítson fel egy vizsgálóbizottságot a 4-es metró beruházása körüli korrupciós ügyek feltárására.

Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján egyértelműen a rendszerváltás utáni legnagyobb korrupciós ügynek nevezte a beruházást a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) pénteken nyilvánosságra hozott jelentése alapján.
A Fővárosi Közgyűlés vizsgálóbizottsága dokumentumokkal, vizsgálatokkal, meghallgatásokkal jelentősen hozzájárulhat az ügy tisztázáshoz – emelte ki Hidvéghi Balázs. Hozzátette: az OLAF-jelentés alapján a 4-es metró építésének körülbelül harmadát lopták és csalták el, a felelősség pedig egyértelműen a Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon által vezetett szocialista-szabaddemokrata kormányokat, illetve a Demszky Gábor által vezetett ugyanilyen összetételű budapesti városvezetést terheli.
Temérdek pénz
A Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta, az említettek tevékenysége miatt Magyarországnak 59 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Bizottságnak az okozott 166 milliárd forintos káron felül. A legfőbb kérdés, hogy hova lett „ez a temérdek pénz” – mondta Hidvéghi Balázs, aki szerint egy fővárosi vizsgálóbizottság ebből a szempontból is meggyorsíthatná a teljes tisztán látást.
Kiemelte, fontos lenne tudni, hogy a korábbi városvezetésben milyen politikusok, tisztségviselők, milyen módon voltak érintettek ebben az ügyben. „Velünk együtt bizonyára sokan kíváncsiak arra, hogy kik voltak azok a szocialista politikusok, kik voltak azok a liberális, szabaddemokrata politikusok, akik ma talán az MSZP-ben, a Demokratikus Koalícióban, az Együttben vagy más pártokban még mindig aktívan politizálnak” – fejtette ki. Hidvéghi Balázs kérdésekre válaszolva nem zárta ki, hogy a későbbiekben például parlamenti vizsgálóbizottságok is felállhatnak az ügyben.
(mno)
Bal-Rad komm: Előrántotta hát némi figyelemfelkorbácsoló manőver után az egyszer már jól bevált “választási” győzelmet hozó receptet a döbrögista horda. Ráadásul most még papírjuk is van a Maszop-Szadesz lopásról.
Bár még a “választásokig” valamivel több idő van mint egy esztendő, de berúgták a motort! Lesz itt olyan túráztatás, hogy a szavazók még azt is elfelejtik, hogy őket hogy hívják! Nem hogy még azt, hogy HOVÁ LETT AZ ORSZÁG?!
Pedig “…Velünk együtt bizonyára sokan kíváncsiak arra, hogy kik voltak azok a…”
-Akik ELSIKKASZTOTTÁK AZ ORSZÁGOT! (Csak gondoljunk bele! HA CSAK A 4-ES METROBÓL KILOPTAK 166 MILLIÁRDOT, AKKOR MENNYIT LOPHATTAK KI AZ ORSZÁG KIFOSZTÁSA SORÁN! Talán ez is megérne egy jelentést!)
Amúgy pedig érdekes kérdéseket is fölvethet ez a RENDELKEZÉSRE BOCSÁJTOTT OLAF-JELENTÉS! Mert amúgy ez egy komoly fegyver ám az ellenmaffia lefejezéséhez a döbrögista horda kezeibe.
Hogy Döbrögi EU-ellenes lenne? És a kezeibe adják az OLAF-pallost!
Íme a bizonyíték: a vajda az EU hűséges és MEGBÍZHATÓ kiszolgálója! Tegnap délutántól már nem is lesz szó döbrögista lopásról! “A” zeemúttnyócév-motor” fog zúgni csak!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Megvan a TÉMA! bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. aaa szerint:

  A téma most vezető hír a hiradások első oldalán. Később, amikor kapnak érte 2 nap felfüggesztett bírói figyelmeztetést vagy semmit, akkor ez, az utolsó oldalon fog megjelenni apró betűvel. Lásd, korábban az MVM – es ügyet. A “vádlottak” közben röhögnek a markukba és milliárdokat tesznek ( tettek ) zsebre….
  Az az érdekes , hogy nem a választásokhoz közelebbi időpontban derült ki a dolog…

 2. Paul Aradi szerint:

  Gumicsont az amerikanizált democsokráciákban megszokottan!

 3. Smith szerint:

  “Fidesz: Nagy kérdés, hova tűnt a temérdek pénz”
  Azért nem kéne ennyire hülyének nézni a polgárokat! A Fidesz ’90 óta tagja az országgyűlésnek, ezért pontosan tudják, hogyan vándorol a közpénz magánzsebekbe.

 4. Fekete István szerint:

  A FIDESZ szerint, jaj de hülyék is a népek. Pedig meg mondták, hogy majd jól elszámoltatnak mindenkit, csak még nincs rá idő, most Ők lopnak. Oszt Jónapot.

 5. Tovaris szerint:

  MINDEZ AZÉRT LEHETSÉGES, MERT KAPITALIZMUS VAN.

 6. scout szerint:

  Lófaszt.Mindez azért lehetséges mert hagytuk.Évek óta megy a kicsmai puffogás és évek óta megy a valaki csináljon már valamit.
  Ma magyarországon 40 50 éves kortol felfele mindenki bűnös, ha másért nem azért mert hagyta.Tudta, látta, benne élt és leszarta +
  beleszart.

  • Smith szerint:

   Kapitalizmusban az oligarchák uralkodnak, és fényes nappal rabolják ki az országot. Szerencsére már nem lövik/robbantják egymást, mint a ’90-es években. Most az általuk irányított tömegmédiában karaktergyilkolják le egymást, ez sokkal inkább nyugatias viselkedés.

 7. Fergeteg szerint:

  Ady Endre
  SEREGESEN SENKIK JÖNNEK

  Minden semmirevalónak,
  Gácsnak, svábnak és zsidónak:
  Grádics adatott:
  Itt alant már csak egyedül
  Maradok…

  Sürög a vad, magyar élet,
  Még a némák is beszélnek
  S uccám ellepik
  S bárki taknyost egy bősz iram
  Fölrepít.

  Seregesen senkik jönnek,
  Megrabolnak, elköszönnek
  Gúnnyal, szabadon.
  Mi bennem gyűlt, mindenkié
  A vagyon.

  Mind a szépet, amit hoztam
  S ami új, nagy, átkozottan
  Sok, pazar ige:
  Úri, léha nullák raja
  Söpri be.

  Álmagyarok s jöttment népség
  S címeres, ronda cselédség
  S nagyúri nagyok:
  Ez időben, itt, valaki:
  Én vagyok.

  Új igéim tán nem hatnak,
  Rossz frigyesim elhagyhatnak
  S nőhet a fülem,
  De nem lesz itt, semmi, soha
  Nélkülem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.