Szíria

Az ENSZ menekültügyi főbiztosa szerint nem működne az a megoldás, hogy Szíriában biztonságos övezeteket hozzanak létre a háború elől menekülők számára. Filippo Grandi szerint ennek az alapfeltételei sincsenek meg. „Tekintetbe véve a széttöredezettséget, a szereplők számát, a terroristacsoportok jelenlétét, Szíria nem megfelelő hely ehhez a megoldáshoz”.

Damaszkuszban tegnap ismét aknavetőtámadás érte Oroszország nagykövetségének területét. Az akciót a “Jobar”-kerületből hajtották végre. Sebesülés nem történt, a károk elviselhetőek.
Az ISIS 59 brigantijával végzett a török hadsereg az elmúlt 24 órában Észak-Szíriában, Al-Bab környékén közölte a török hadsereg. A likvidált latrok között van négy “emír” is. Ezek afféle helyi bandafőnökök voltak életükben. Az ankarai maffia légierejének gépei 56 épületet és három parancsnoki központot pusztítottak el. A “szabad szírek” pedig bejelentették, hogy az Al-Babtól hét kilométerre keletre lővő Al-Ammeiyah falut elragadták az ISIS martalócaitól.

A szír kormányerők ma délelőtt kiüldözték Aranból a kalifátusisták maradékát is, és egészen Al-Bab déli “falaiig” nyomultak. Érdekes szituáció fog kialakulni, ha tovább nyomulnak majd északkeleti irányba. Kiváló esély nyílik, hogy találkozzanak a “szabad szírekkel”!

Deir ez-Zor és Al-Mayadin rémkalifátusistái tegnap ismét “hattyújárásban” gyönyörködhettek. A koreográfia a szokásos volt. Fél tucat, oroszországi bázisról, hmeymimi kisérettel. A meló végeztével mindenki hazatért.
A földön pedig a repülőtér északi térségéből verték ki a kormányerők a pribékbandát.
A Palmüra-katlanban tovább puhul az ISIS-pörkölt.
Aleppo VALAMELYIK ipari negyedében zajlanak a latormentesítési “utómunkálatok”.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Fekete István szerint:

  Admin , csak súgom az ilyen térképeknek semmi értelme kilehet ne hagyni , mert értelme semmi, vagy lapoldal szerint fizetnek.Köszönöm.

 2. Fekete István szerint:

  T.Tovaris, most először és útóljára váltok Önnel szót : KUSS.

  • Balázs szerint:

   Laikusoknak semmit nem jelentenek a térképek, de van jelentőségük.
   Az Admin nem lapoldal után kapja a pénzét…
   A “Tovarissal” kapcsolatos álláspontját osztom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.