Az Alekszandrov Együttes ismét fellép Budapesten

1928-ban alakult az Alekszandrov Együttes. A kezdetekben 12 katona – egy vokális oktett, egy harmonikás, két táncos és egy szólista – alkotta a társulatot. Első fellépésük a Moszkvai Konzervatóriumban volt Alekszandr Vasziljevics Alekszandrov zeneprofesszor vezetésével, aki később az együttes névadója lett. Az együttes fennállása óta több mint hetven országban koncertezett.

Aztán mint ismert, tavaly december végén lezzuhant Szocsinál az Orosz Honvédelmi Minisztérium repülőgépe, amely az együttes egy részét szállította volna szíriai fellépésre. A légiszerencsétlenségben az Alekszandrov Együttes tagjainak egyharmadát vesztette el.
DE AZ ALEKSZANDROV EGYÜTTES ÚJJÁSZERVEZŐDÖTT!
Az együttest továbbra is férfikórus, női és férfi szólóénekesek, valamint klasszikus és akrobatikus technikával bíró táncosok alkotják. A zenekarban a fa- és fémfúvósok mellett eredeti orosz autentikus hangszerek, balalajka, domra, baján és harmonika idézik meg az orosz hangulatot.
Az újjáalakult együttes a légi katasztrófa után először február 23-án, a Honvédők Napja alkalmából ad koncertet a Kremlben, majd tavaszi európai turnéján Budapesten is ismét megcsodálhatjuk, 2015 szeptembere után.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Az Alekszandrov Együttes ismét fellép Budapesten bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. fazek szerint:

    ott leszek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.