Donbassz

Trump bohóc és Valcman Nyalókakirály tegnapi telefonbeszélgetését követően a világ elsőszámú latorállamának-az USA-elnöke a következőket mondta:

“Az USA együtt fog működni Oroszországgal, Maradék-Ukrajnával, ÉS MÁS ÉRINTETT ORSZÁGOKKAL, hogy a béke helyreálljon Maradék-Ukrajna határai mentén.”
(Legjobb tudomásunk szerint ILYEN ÉRTELEMBEN Donbassz kivételével nincs Maradék-Ukrajna határai mentén komolyan vehető békétlenkedés. Mindenestre érdekes egy bejelentés volt!)

vatr

A Főnök és a gazdatiszt telefonos traccsán MEGTÁRGYALTÁK A TELJES TŰZSZÜNET LEHETŐSÉGÉT Donbassz és Maradék-Ukrajna határán, illetve arról állapodtak meg, hogy a régió békéjét diplomáciai eszközökkel kell biztosítani.
Nyilvánvalóan lehetett köze a telefonbeszélgetésnek is a katlan beigérése mellett ahhoz, hogy a latortüzérség tegnap és mára virradóan is visszafogta magát. Meg talán az is szerepet játszhatott/játszhat a dologban, hogy a rohamozó pribékhordákat szőröstül-bőröstül likvidálták a népköztársaságiak.
A legóvatosabb becslések is a valcmanisták minimum négyszáz fős egyedveszteségeiről szólnak. Mindenféle katlan nélkül. Már Harkov, Dnyepropetrovszk, Zsitomir, Nyikolajev és Ogyessza kórházai is megteltek kilyuggatott martalócokkal.
Így működik egyébként a legeslegújabb “tűzszünet”! Mondjuk Gyebalcevo környékén. De legalább a civilek VISZONYLAG nyugton vannak hagyva a latortüzérségtől.
A donyecki-ívtől délre már nem annyira lehettek tegnap nyugodtak a civilek. Szahanka és Kominternovo ugyanúgy kapta a latorgránátokat, mintha nem is lenne a legeslegújabb “tűzszünet”.
Íme némi angol nyelvű magyarázat Donyeck ostroma kapcsán. Óvodák, lakóházak váltak romhalmazzá Avgyejevka latortüzérsége jóvoltából.

Hogy legyen fogalmuk a kevésbé vajtfülű olvasóknak, hogy milyen szerszámokkal bombázta Valcman latortüzérsége Donyecket és Makejevkát. Az “Uragan” vetőgéprendszer. Az első videon csak egy hadgyakorlat.
Alábbi videon egy kétesztendős “ATO” bevetésen a’ zoroszok ellen:

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. öregkun szerint:

  Az a minimum lenne, hogy magyar kórházak nem fogadnák be a zsoldosok sebesültjeit…

 2. Paul Aradi szerint:

  Jól értem, Trump maradék Ukrajnáról beszélt?

  • Tovaris szerint:

   Nem. A “maradék Ukrajna” a szerki részéről egy erősen túlzófok, hiszen még a luganszki és donyecki réfiók területének egy része még az ukrán junta ellenőrzése alatt áll. (Kramatorszk, Szlavjanszk)

   • TERMIN8ATOR szerint:

    Tévedésben van Tovaris ! Nem csak az “ITTENI szerző”- jellemzi “maradék ukrajnának” annak ellenére, hogy Szlavjanszk és Kramatorszk megszállás alat van ! Például a cseh ellenzéki veb oldal is ÍGY NEVEZI !

    • Tovaris szerint:

     Semmiféle tévedésről nincs szó, Próbáljon meg a térképre nézni. A “maradék” mindig a kevesebbet jelenti.

     • Tovaris szerint:

      A tények azért tények, mert igazak. A vágyakat nem tekinthetjük tényeknek, még akkor, sem ha az igazság kifejezését óhajtják.
      Van egy olyan tudomány, hogy történelmi materializmus.
      Mint kommunista, nem vélekedhetek másképpen.

 3. Tovaris szerint:

  Megfigyelhető az, amiről már beszéltem. a “lator” tüzérség 45 fokos csőállásban tüzel, ami azt jelenti, hogy a lehető legtávolabbra vannak a népköztársaságok fegyvereinek a hatósugarától – mer nem mernek közelebb menni.

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Tudtom szerint a Donyeckieknek IS vannak olyan ketyeréik, talán “URAGAN”-juk is, és ők is be tudják álitani 45 fokra, ami meg a koordinátákat illleti ők is pontosan be tudják mérni azokat a tűzfészkeket és eltudják, tudnák hagattatni örökre azokat a tűzfészkeket a személyzettel együtt. Már pedig ezt nekm senkisem tudja bebeszélni aztat, hogy “lelkiismereti okokból” tűrik a lakosság gyilolását. Ha anyira lelkiismeretesek lennének Plotnyickij, illetve Zacharcsenkoék, már régen elfelejtették volna a KONFLIKTUST, régen a lengyel határszélen lehettek volna. Ha pedig Putyin egy “STABIL UKRAJNÁBAN GONDOLKOZIK” akkor, a KONFLIKTUS KEZDETE után, amikor az orosz csapatokat mozgásba lenditette, a legkedvezőb helyzetben volt, és meg is tehette volna. Ezt ő nagyvonaluan elszalasztotta, elvesztette az ukrán háborut, csatát vesztett, aztán aval ködösitette a világot, hogy ő “stabil ukrajnát akar”. A szankciókkal, meg az “elszigeteléssel” meg aztán igazán mem lehet,nem álja meg a kifogást,különösen a mai oroszországi fejlettséének a szintjén, amikor a nyugati világ rávan szorulva az orosz TECHOLÓGIÁRA pld. az amerikai ürrakéták ag Orosz rakéta motorokra, amiknek az eladása, megvétele szankciók ide,vagy oda vígan folyik. Talán számtalan példát lehetne felhozni. A LÉNYEG: PUTYIN UKRAJNÁBAN CSATÁT VESZTETT ELSZALASZTOTTA A KÍNÁLKOZÓ ALKALMAT.

 5. Paul Aradi szerint:

  No, no, no! Azért az egy kicsit túlzás, hogy Oroszország elvesztette volna az Ukrán háborút. Azt inkább elhiszem, hogy a kapitalista, oligarcha uralt Oroszország “politikai piaci áru”-ként, aljasan kezeli a kérdést, pl. Szíria a másik “politikai áru”.

  • vitorla123 szerint:

   Nem tudom!Úgy érzem,hogy az orosz vezetés vissza akarja kapni a szocialista BÉKETÁBOR határait tokkal vonóval!Csak az a kérdés hogyan.Ugyanis a Sztálin által kialakított ütközőzóna Oroszországnak is kell.Kizárólag a HOGYAN a kérdés!

 6. Nagy szerint:

  Puytin feladata, h.ogy ne oldja meg hamar a kérdést, hanem jegelje a k.onfliktust.
  Lesz ez még háb.orús ok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.