Szíria

Az ISIS-rémkalifátus mintegy négyszáz feltételezett pribékjét tartóztatták le ma reggel Törökország-szerte végrehajtott rajtaütésekben a török hatóságok – jelentette a Dogan és az Anadolu török hírügynökség.

Nem is csoda, ha az ankarai maffia kezd ideges lenni a dolgok miatt, már ami az Al-Bab környéki kalandjukat illeti. Ugyanis az általuk abrakolt “szabad szíreket” a kalifátusist martalóchorda kiüldözte Bazzah településről. Amit már magukénak hittek, és mindössze 2 kilométerre keletre van Al-Babtól.

Az orosz-szír légipáros viszont déli irányból tegnap egész nap puhította a latoralapanyagot.

Amíg a légierő “előfőz”, addig a szír kormányerők pedig tovább nyomulnak Aleppotól keleti irányba.

A Palmüra-katlanban a hadsereg tegnap egy kicsit megfuttatta az ISIS-pribékeket a Hayyan-gázmezőn. Vissza sem néztek a latrok, úgy inaltak elfelé. Úgyhogy a kormánycsapatok Kelet-Homszban ezt a feladatot is letudták.
A “szomszédos” Deir ez-Zornál is függöny le!-következik a pribékhad számára. Tegnap már nagyon szorongatta őketa kormányhadsereg, és elemzők szerint közel számukra a vég. Égből-földról kapták az áldást. Bár a legújabb jelentések szerint latoralapanyag az van bőven, hiszen érkezett egy csomó üzbég martalóc.
Az Idlib-tartományban marakodó bűnbandák közé csapott tegnap az amerikaiak egy drónja. Likvidálta is az Ahrar Al-Sham terrorbanda Abou Hani Al-Masri nevű bandafőnökét. Meg még néhány közlatort.

Az akció pedig meglepi volt, hiszem az amerikaiak eddig nem piszkálták az idlibi bandákat. Amelyek most elkezdtek aggódni a történtek miatt. Már Amerika is…?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.