A lényeg az objektív tájékoztatás

A Magyar Szociális Fórum tájékoztatása szint tavaly október óta 145-en haltak meg kihűlés miatt Döbrögisztánban. Jóval többen, mint az előző esztendőben.

Czibere emberminisztériumi főmegmondó szociális ügyekért felelős államtitkári minőségében a következőt nyilatkozta a Hír Tv-nek: A szociális államtitkárságnak nincsenek adatai arról, hányan halnak meg kihűlés miatt egy-egy télen a vajdaság területén.
“Fontos, hogy ezt meg tudjuk állapítani, hogy valamilyen betegség vagy maga a kihűlés az, ami ide vezetett, ezért munkacsoportot alakítottunk mentők és rendőrség bevonásával, hogy lehet a közvéleményt nem félretájékoztató módon, egyszerűen, objektív számokkal ellátni.”
Natehát! A megállapítás az lényeges! Az a statisztika alapja. Ami ugye mintavételi módszer kérdése.
Eszerint lesz olyan, aki először félig megfagyott, majd tüdőgyulladás vagy más hasonló nyavalya vitte el. Mondjuk egy hét múlva. Ő nem fagyhalott. A stat. szerint.
A statisztika szerint aztán lesznek olyanok, akik menten csonttá fagytak! Na ők lesznek a fagyhalottak.
Máris felére fog csökkenni a rémhírekben közölt szám! Módszer kérdése csupán. Máris objektívek lesznek a számok, amiket előszöris a vajdának mutatnak meg. Ha ő rábólint, kész a jelentés. Ha nem bólint rá, akkor tovább kell objektivizálni. Rábólintásig!
Így aztán a közvélemény nem lesz félretájékoztatva.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.