Bicskanyitogató mondatok

tűzököl1

 

 

 

Hiába pereskedik évek óta több ezer nehéz helyzetbe került devizahiteles, úgy tűnik, a legnagyobb részük bizonyosan nem nyerhet a bankja ellen. Érveiket lesöprik, szerződésük érvényes marad, vagyonokat kell(ene) kifizetniük, esetleg a kilakoltatás vár rájuk.

Ez a következtetés vonható le a Pécsi Ítélőtábla és a Pécsi Törvényszék tavalyi konferenciáján elhangzottakból. A bírók egymás közt kendőzetlen őszinteséggel beszéltek a devizahiteles-perek kimeneteléről. – Az adósok próbálkozásait ki tudjuk „lőni”. Csak a „kegyelemdöfést” adjuk meg. „Meggyógyítjuk” a hitelszerződéseket, akkor is, ha ez az adósok érdekeivel nem találkozik. Ezek – a pártatlan eljárásokat alapjaiban megkérdőjelező – kijelentések hangzottak el a konferencián, amelynek leiratát azután villámsebesen törölték a bíróság honlapjáról.
A bicskanyitogató mondatokat ugyanakkor lapunk kérésére a Pécsi Ítélőtábla elnöke próbálta meg helyre tenni, s bár ez nem sikerült neki, érvelésével – bíróként talán elsőként – rántotta le a leplet a devizahitelek ügyében folytatott kormányzati sikerpropagandáról. Makai Lajos kijelentette, hogy a devizahiteles-törvények nem kifejezetten „adóspártiak”, így jogértelmezésük sem lehet az (sic!). A főbíró hiteles és komoly ember, érdemes adni a szavára. Tehát ha ő azt állítja, hogy nem az adósok érdekében születtek a jogszabályok, akkor az bizonyosan úgy is van. Szavai pedig kulcsfontosságúak az adósok szempontjából, hiszen ez alapján tulajdonképpen pereskedniük sem érdemes.
Ehhez képest érdemes felidézni a kormányzat álláspontját az említett törvények elfogadásakor. Orbán Viktor miniszterelnök nem győzte ismételgetni, hogy a Fidesz–KDNP-kormányzat megmentette a devizahiteleseket. De az igazságügyi kormányzat is azt harsogta, hogy a törvényeket alapvetően az adósok érdekeinek védelmében módosították, a cél pedig a devizahitelesek megmentése. Bár voltak olyan adósok, akiken enyhült a nyomás, mára borítékolható, hogy az állami „mentőakció” sikertelen volt. És nem csak azért, mert még mindig 15 ezer adós pereskedik országszerte, valamint tavaly rekordot döntött a kilakoltatások száma, hanem azért is, mert a pórul járt hiteleseknek kell viselniük a devizahitelekből fakadó legnagyobb terhet. Az árfolyamváltozásból fakadó összegeket.
Pedig a kormány akár segíthetett volna, ahogyan erre a Pécsi Ítélőtábla elnöke is rámutatott. Megtehette volna azt is, hogy az árfolyam-különbözet terheit egyenlő arányban osztja el az állam, a bankok és az adósok között. De nem ez történt. A hiteleket piaci árfolyamon forintosították, a svájcifrank-alapúakat 256, míg az euróalapúakat 309 forinton váltották át. Az árfolyam-különbözetet pedig az adós fizeti, így történhet meg, hogy valaki háromszor vagy négyszer akkora összeget köteles visszafizetni, mint amennyit felvett.
A forintosításhoz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) biztosított forrást, amivel óriás nyereségre, 136 milliárd forint többletre tett szert. S bár ezzel az összeggel a devizahiteleseket is kárpótolhatták volna, Matolcsy György jegybankelnöknek más tervei voltak. Lapunknak tavaly adott interjújában elmondta, hogy az MNB a devizahitelesek megmentésénél fontosabbnak tartotta az oktatásfejlesztést. Annak ellenére, hogy az oktatási kérdések a humánminisztérium hatáskörébe tartoznak.
Hogy miért tette? Erre is van magyarázat. Matolcsy jobbkeze, Lentner Csaba, az állami százmilliárdokkal kitömött MNB-alapítványok egyikének kurátora tavaly egy televíziós műsorban fejtette ki, hogy a jegybank által létrehozott szellemi, tudományos, oktatási műhelyeknek az a célja, hogy 2018-ban újraválasszák a Fideszt. Azaz a Matolcsy vezette jegybank a devizahitelesek megmentése helyett arra összpontosít, hogy megerősítse a Fidesz hatalmát. Fittyet hányva az adósok érdekeire, akik közül sokan már csak a bíróságokban bízhattak. Azonban úgy tűnik, hogy a tisztességes eljáráshoz való jog is csorbul, ugyanis a „devizahiteles-törvények nem kifejezetten adóspártiak, így jogértelmezésük sem lehet az”.
(mno)
Bal-Rad komm: A Bal-Rad villanypostájába szinte naponta érkeznek hírek neves ügyvédek adósmentő akcióiról. Amiket Strasbourgban meg Brüsszelben kezdeményeznek, és “szép kilátásokkal kecsegtetnek”!
A kérdés csupán az, hogy ki kecsegtet kit?-vagy mi kecsegtet mivel?
Döbrögisztán jogszolgáltatása szinr minden téren a döbrögista hordaérdekek képviseletét szolgálja. A döbrögista horda pedig az EU-nevű bűnszövetség érdekeinek mindenekelőtti kiszolgálója. A júdáspénz fejében. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem csak a döbrögisták, hanem mindegyik ellenmaffia a bűnszövetség kiszolgálója.
Döbrögisztán nyomorultjainak helyzetét csakis politikai akarat oldhatná meg!
POLITIKAI AKARAT VISZONT EGYIK MAFFIA RÉSZÉRŐL SINCS!

Képtalálat a következőre: „Ezt akartátok bitangok-kép”

MAJD HA KINYÍLNAK A BICSKÁK! NA AZ MEG FOGJA OLDANI A PROBLÉMÁT!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Bicskanyitogató mondatok bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Mr. X szerint:

  Ámen

  • vitorla123 szerint:

   Gazdasági amnesztiát minden deviza hitelesnek! Nem tudtuk,hopgy az igénybevétele ilyen következménnyel jár.Óriási előnyt j elemtett volna,ha nem változik meg a világgazdaság helyzete.Ez ugy működött mint egy természeti katasztrófa árvíz,tűzvész,földrengés.Senki sem tehet róla.A harácsolók is veszíthetnek néha.

   • petymeg szerint:

    Tévedés T.vitorla123 ez tudatossan előkészitett átverés volt.
    Mikor elért egy bizonyos szintet a szerződések száma hirtelen meg ugrott az árfolyam.

 2. Pozsony 907 szerint:

  A romák csak 200% ra adják az uzsorát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.