“Hogy gyermekei szemébe tudjon nézni”

Nyílt levél Gundel Takács Gábornak, a Jogász – és bankárbál műsorvezetőjének.

Mivel Ő lesz a Jogász – és bankárbál műsorvezetője, Őt is megszólítanám.

(Sajnos nincs hozzá elérhetőségem. Valaki el tudja juttatni neki? Ha gondolod, oszd meg minél több felé, hátha a következő pár nap elég lesz ahhoz, hogy olvassa. Ha valakinek van kedve, akkor a fellépőknek, és a Gundel étteremnek is lehet írni hasonló leveleket.)

Nem adom a házamat fényképe. Nem adom a házamat fényképe.

Tisztelt Gundel Takács Gábor Úr!
 Műsorvezető munkásságát nagyra becsülöm. Különösen a napokban felröppent hírek alapján,  miszerint megalkuvás helyett volt bátorsága egy olyan döntést hozni, hogy gyermekei szemébe tudjon nézni.
Felhívom a figyelmét, hogy 2017. február 11-én egy olyan bál műsorvezetője lesz, – a bál hivatalos oldala szerint – ahol két díszvendég miatt már többen lettek öngyilkosok. Ezrek veszítették el miattuk az otthonaikat, és százezrek lehetnek hamarosan földönfutók, ha folytathatják aljas tevékenységüket.
Ezek az emberek jogerős bírósági döntések alapján a haverjaikkal 1 000 Milliárd Forintot vettek el az emberektől tisztességtelenül.
Emiatt felelősségre vonásukat sem a bál fővédnöke, az mnb elnöke, sem a bál tiszteletbeli  fővédnöke, a legfőbb ügyész nem kezdeményezte. Inkább együtt buliznak.
Ez a két ember, a két bankár, becsei és kovilevi, főbírákat utasítanak perekben való döntésekre, politikusokat vesznek rá, hogy a bankok számára kedvező törvényeket hozzanak.
Talán ezeket nem tudta. Most már tudja.
Bár nem voltam még soha ilyen bálon, – ilyen bűnöző társaságban nem is szeretnék – de el tudom képzelni, hogy Önnek ott feladata lesz köszönteni, méltatni, esetleg bemutatni a díszvendégeket, védnököket.
Mit fog róluk mondani?
– Aljas gyilkosok?
– Csalók?
– Kifosztók?
– Árulók?
Vagy most meg fog alkudni, és szemet huny a felett, hogy az egyik legsúlyosabb társadalmi probléma okozóit kell méltatnia? És… felolvassa, amit odaírtak Önnek?
Eszébe fog-e jutni a felkonferálás közben annak a két hajléktalannak a tekintete, akit utoljára látott? Elgondolkodik-e azon, hogy jóllehet, ezek miatt kerültek utcára? 
Az Ön családja által készített ételek illata el fogja-e nyomni az aluljárókban érzett bűzt? Mert az ott élő emberek nagy része is az Ön által köszönteni, magasztalni tervezett díszvendégek, védnökök miatt került oda.
Én ott leszek 11-én. Na nem bent, hanem kint. Táblákkal, feliratokkal, dudával, hangosítással, Sárgapólóban. Úgy hallottam, mások is terveznek hasonlót.
Még az is lehet, hogy a bálra igyekezve szembetalálja magát egy „Gyilkosok!” felirattal.
Akár gondolhatja, vagy meg is írhatja nekem, hogy „Engem miért…?” – csak elvállata a felkérést, és nem foglalkozott a vendégek társadalmi, vagy gazdasági szerepével. Így tett az egyik védnök is, az ügyvédi kamra elnöke. (poltot, és matolcsyt már levélre sem méltatom. Azok teljesen lepaktáltak a bankárokkal)
 Dédi mamám az esetlegesen a fentiek szerint felmerülő gondolataira az alábbit mondaná: „Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.”
Mátyás Király a híres mondában ezt mondta hasonló helyzetre: „Osztozik a bűnnel, aki vak rá.”
Én a bankár díszvendégek miatt, jelen társadalmi helyzetben méltatlannak tartom a bált arra, hogy Ön legyen a műsorvezetője.
Tisztelettel: Póka László
0630-931-9802
[email protected]

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: OTTHONVÉDELEM | A közvetlen link.

“Hogy gyermekei szemébe tudjon nézni” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. istván szerint:

    Gundel híres megalkuvó!
    Vezetni fogja a műsort!

  2. V.kutya szerint:

    Gundel hozzá varratta a nyelvét Orbán Viktor valagához, a magyarok nyakán élősködő gerinctelen f.ssz.p. parazita, aki ráadásul a mi pénzünkből teszi mindezt! De ez még kevés neki, még a postaautóra is kiragasztatja magát, mint egy prosti (elnézést az összehasonlításért, a prostik ugyanis adnak valamit kis jót a pénzért cserébe). A focimeccseken azt sem tudta, kinél van a labda, de ott volt a helye, mert neki még ez a pénz is kellett!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.