Kancsal Maca ódát kölykedzett

Kancsal Maca szerint Döbrögi egy elemi erejű népmozgalom élén döntötte meg a “kommunizmust és zavarta haza a’ zoroszokat”

mód

Kancsal Maca egyenesen Döbrögi vajdának köszönheti a karrierjét. Az első uralkodása alatt a vajda politika főtanácsadója volt, aztán kapott egy saját múzeumot, ahol aztán kedvére bánhatott szabadon a történelmi tényekkel. A Terror Háza élén, meg ’56-os kormánybiztosként. Megkapta a Sorsok Házát is. Van már saját újságja is, hiszen “megvehette” az egykor nívós Figyelőt, és szabadon csinálhat belőle qrmánypropagandát.

Ha inváziót kell látni Döbrögisztán ellen, akkor Maca azt lát.
Ha polgárháborút kell vizionálni, akkor Lancsal Maca azt vizionál.
Ha puccstól tartanak a vajda rezsimje ellen, akkor Maca is puccstól tart.
Kancsal Maca ismét nagyot alkotott! Olyat lihegett Döbrögi nagyszerűségéről a közmédia honlapján(!) jó kis havi apanázsért vezetett blogjában, hogy ahhoz képest a katolikusok Miatyánkja csak óvodás vers lehet.
“Ami ’89–’90-ben nálunk és a térségben, a csodák évében történt, az egy olyan antikommunista forradalmi hullám volt, amiben a nép fellázadt a kommunizmus, és a szovjet megszállás ellen, szabad választásokat és demokráciát követelve. A Szolidaritás, és Orbán igen, de Havel nem állt ennek az elemi erejű népmozgalomnak az élén.”
Ez bizony megérdemli, hogy valaki rímekbe szedje! Valaki meg megzenésítse! Maca meg elő is adhatná, mint “Óda Döbrögihez”-áriát! 50 millát ez is megérne. (Nem nagy pénz az tudjuk, de hát Macáék az apróért is lehajolnak!)
Olyannyira a tömeg élén harcolt akkoriban az ifjú vajda, hogy az első szabad választáson pártja alig 9 százalékot ért el, maga a forradalmi vezír meg kikapott az egyéni körzetében. Nem is indult azóta egyéniben egyszer sem! De nem is fog!-az biztos.
A Kancsal Maca blogbejegyzésébe foglalt dicsőítésnek azért mintha lenne egy üzenete.
Ez a “…fellázadt a kommunizmus, és a szovjet megszállás ellen…”-nagyjából akkor bukkant fel a nevezetes blogon, amikor Vlagyimir Putyin gépe a múlt héten elhagyta Döbrögisztán légterét.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Kancsal Maca ódát kölykedzett bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. petymeg szerint:

    Lehet,hogy neki ez okoz kielégülést!

  2. János szerint:

    Na! Egy disznóval sem közösülök, csak azért mert egyel több luk van a segge táján! Még akkor, se ha vödröt húznak a fejére! Orbán beszéde a Műcsarnok lépcsőjén meg a világ legostobább vartyogása volt, ami az életünkben elhangzott! A nagy ország romboló kolompér viktor akkor jelent meg első ízben a nyilvánosság előtt. Bizonyára szent esküvel fogadta meg, hogy hazája, vagyis Banglades szintjére rontja az általa annyira utált Magyarországot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.