Még három a kislány…+!

Az igazi sikersztori… – Tiborcz István

tibi1.png

Tiborcz István jogász végzettségű vállalkozó, az igazi aranyifjú, akinek élete meseszerű: feleségül vette a miniszterelnök elsőszülött lányát, és ha már a fele királyságot nem kaphatta meg (azt az após nem adja), de legalább rengeteg közbeszerzést nyert el. Orbán veje cégének bevételei megsokszorozódtak 2010 óta, hogy a fiatal házaspár a saját lábán tudjon megállni. A közvilágítási és a kastélyvásárlási biznisz után most még a vizes vb munkálatainál is feltűnt a neve.

Az első sikerek – a közvilágítási biznisz
2009 tavaszán négy vállalkozást alapított Tiborcz István és barátja, Erdei Bálint: ES Water, ES Gas, ES Audit és ES Light. A négy vállalkozás 2009 őszén beolvadt a 2009 nyarán alapított ES Holding Zrt.-be, az Elios Innovatív Zrt. jogelődjébe. A 2009-ben mindösszesen csak 8,5 milliós bevételt produkáló cég 2010-ben 686 milliót nyert, 2011-ben pedig 3 milliárdos bevételük volt. Orbán veje cégének bevételei megsokszorozódtak az utóbbi években, hogy a fiatal házaspár a saját lábán tudjon megállni. Felesége ugyanis éppen ez idő tájt koptatta egy lausanne-i iskola padjait, ahol 15 milliót kóstált a tandíj,
A sajtó 2013 októberében kezdett el foglalkozni a szerencsés ifjúval, mikor is az Elios Innovatív Zrt. cégével elnyerte a Szegedi Egyetem napelem-projektjét annak ellenére, hogy az általuk benyújtott árajánlat minden más versenytársénál magasabb volt. A kormány mélyen hallgatott az ügyről, pusztán annyit jegyeztek meg, hogy a kormánynak fontos a magánvállalkozások támogatása.
Nevezetes projektje volt még az Elios Zrt.-nek (a teljesség igénye nélkül) a zalaegerszegi közvilágítás korszerűsítése egymilliárd forintból (pontosabban az Európai Kohéziós Alapból, közpénzből és az önkormányzat hiteléből), és majdnem ugyanakkora összegekért Pécsett is, ahol a kormány megengedte a városvezetésnek, hogy hitelt vegyenek fel Tiborcz cégének kifizetésére. Hasonló történt a Fideszes vezetésű Gyálon, Szolnokon és Cegléden is. Az alábbi fotó a remekbe szabott szolnoki közvilágítást ábrázolja.

tibi2.png

Tiborcz összesen több mint 20 településen nyert el közbeszerzési pályázatokat. Érdekesség, hogy ezek a pályázatok indokolatlanul sokkal szigorúbb feltételeken alapultak, amit az Elios versenytársai nem tudtak teljesíteni, ráadásul Tiborcz cégét főként csak az egymilliárd, vagy ahhoz közeli összegű pályázati kiírások érdekelték.
A közvilágításra irányuló közbeszerzések mellett fontos részt képeztek a stadionok világítására irányuló közbeszerzések is, ugyanis Tiborcz cége ebben a műfajban is a legjobbnak bizonyult, sikerükként könyvelhetik el többek között a tatabányai és az újpesti stadion projektjét.
A napokban derült ki a Direkt 36 birtokába került hangfelvételnek köszönthetően, hogy miért is lehetett ennyire sikeres Tiborcz a közvilágítási biznisz terén. Az Elios Innovatív 2014 májusában nyerte el a szekszárdi közvilágítás korszerűsítésére kiírt 700 milliós megbízást. Az erről szóló közbeszerzést alig két hónappal korábban írták ki, tehát a cég is csak akkor értesülhetett a lehetőségről. A hangfelvétel szerint azonban már 2012 nyarán, másfél évvel a szerződéskötés előtt egyeztetett a beruházásról egyik tisztviselőjük a szekszárdi városvezetéssel.
Az Elios azonban Tiborcz számára már a múlté, hiszen talán a felfokozott médiaérdeklődésnek köszönthetően 2015 májusában eladta a cégét.
Szállodák – Kastélyok – Luxusvillák
Tiborcz a közvilágítás után az ingatlanbizniszbe kezdett bele. Első ügye a turai kastély megvásárlása volt, amit igen rejtélyes módon intézett el. A kastélyt 200 millió forintért vették meg, pedig az ingatlan ára már 1991-ben is 125 millió forint volt, tehát jóformán aprópénzért jutott hozzá az épülethez, ami szerves részét képezi a magyar történelemnek.

kst

 

 

Szintén Tiborczhoz köthető cég vett meg egy, a városligeti fasorban álló villát. Két ingatlanvásárlás között pedig arra is időt szakított, hogy földárveréseken költsön el 330 millió forintot és Mány környékén vásároljon be termőföldből.
A Posta Bank székház is a tulajdonukba került, ami nem sokkal később tulajdonost váltott, és az egész hátterében a nemrégiben elhunyt Gaith Pharaon szaúdi olajmágnás képe rajzolódott ki. A Tiborcz köreihez tartozó kastély- és ingatlanlista bővült még a bodajki Hochburg-Lamberg kastéllyal, és azt a céget is felvásárolta, amelynek nagy tulajdonjoga van abban a Mahart-házban, ahol Andy Vajna kaszinója működik. Egymilliárd forint értékű ipari parkot szerzett meg Komáromban, ahová puszta véletlenségből épp a kormány igyekszik külföldi befektető cégeket bevonzani.
Végül említsünk még meg két luxusszállodát, amelyek 2016 végén kerültek Tiborcz István hatáskörébe: sikerült átvennie a Mahart-ház körüli teljes tömböt Matolcsy bizalmasainak kezéből az V. kerületben, és érdekeltséget szerzett egy félkész állapotú visegrádi luxushotel-projektben is.
Miért éri meg mostanság belecsapni a műemlék és a szálloda „bizniszbe”? A műemlékként nyilvántartott kastélyok vásárlása után adókedvezmény jár, valamint egy újabb lehetőség az ingatlanfejlesztés esetén az EU-s pénzek elnyerésére, amelyben, valljuk be, Tiborcz eddig is remek eredményeket mutatott fel.
Új irányok?!
Mint azt tudjuk, 2017 júliusában rendezik Budapesten az úszó vb-t, és azt is tudjuk, hogy Tiborcz István „jól bizniszel”. Ebből a két dologból pedig az következik, hogy biztosan találkozunk a nevével, vagy egyik cégének nevével, vagy egy hozzá köthető cég nevével stb. az úszó vb kapcsán. Ez így is van, ugyanis a Batthyány térnél már elkezdték lerakni egy ugrótorony elemeit, amelyre a West Hungária Bau Kft.-t szerződtették, ez pedig Tiborcz Istvánhoz áll közel. Az ugrótorony 33 méter magas és az állam 66 milliót fizet minden méteréért.
Mi ez kérem, ha nem önerőből boldogulás?
(tenytar)
Bal-Rad komm: Nyilvánvaló, hogy a Pista ELSŐ SIKERE az a szemvetés volt Döbrögi Ráhelre! (Persze azért nem ártott egy döbrögista orvos-temetkezési vállalkozó papa sem!)
Onnantól már egyenes út vezetett a saját lábon álláshoz!
De a lehetőség még áll három ighazzy honffyú és egy honleány számára. (Vagy a fene tudja már ebben a modern világban?!)
Persze csak az Új Nemmzetthy Elyth berkeiből származók előtt. Hiszen van még három Döbrögi lány, és hát a Gazsi!

Képtalálat a következőre: „Orbán Viktor családja-kép”

Lehet pályázni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Még három a kislány…+! bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Nagy szerint:

  A Gazsi úgy tud.om meleg. A f.ociból azért kellett táv.oznia, mert az öltözőben rány.omult a sp.ort.olókra. Aztán apja elküldte afrikába focit oktatni ?(sicc), de a felböszült apák b.ozótvágó kései elől a TEK mentette ki. M.ost tanul?, és a balett együttesnél (sicc) gyúró.

  • Balázs szerint:

   ha ez igaz…akkor nem meleg az hanem buzi!! 🙂
   És nem “még három kislány”…hanem négy! 😂😂😂

 2. Fergeteg szerint:

  Továbbvezetve Admin gondolatát a maradék három feleségjelöltről, akiket várhatóan szintén a “saját lábukra” állítanak (nem is beszélve a fiútestvérükről), feltehetjük a kérdést: mi lesz akkor, ha majd a fideszes és/vagy “nemzeti” holdudvaros “elit” pereputtya is eladó- vagy kérősorba ér? Szemezgetek a Wikipédia megfelelő szócikkeiből (a 2016-os Befolyás-barométer első 50 helyezettje közül), hogy érzékeltessem a közelgő aratások – ilyen lenne az olimpia is – számukra nyomós okainak egy részét.
  Lázár János:
  “Gyermekei: János Boldizsár (2004) és Zsigmond Bertalan (2009).”
  Kósa Lajos:
  “Gyermekeik: Anna (1996), Eszter (1998), Lilla (2003), Levente (2011).”
  Kubatov Gábor:
  “Gyermekeik: Emma, Marcell és Olívia (2003).”
  Szijjártó Péter:
  “Két gyermekük van: Péter (2011) és Patrik (2014).”
  Rogán Antal:
  “…közös gyermekeik Dániel (2009) és Áron (2012). Első feleségétől, Alexandrától is van egy fia, András (2003).”
  Varga Mihály:
  “Gyermekeik: Vanda (1995), Sarolta (1997), Mihály (2001), Sámuel (2013).”
  Tűzhöz közel ülő emberek utódai. Szüleiknek pedig maguktól aligha lesznek kisebbek az igényeik.

  • Smith szerint:

   Ha pesszimistán nézem, akkor a fiúkat megölik az új honfoglalók, a lányok pedig a muszlimok rabszolgái lesznek. Ha optimistán nézem, akkor apuci kap 20 év, anyuci 15 év, a gyerekek pedig 10 év börtönt.

 3. Ficko szerint:

  A kerítés építési bizniszt ne felejtsük el .
  A BV Holding Zrt. kinek az érdekeltsége ? Pintéré ?
  Az útalaphoz a kavicsot ki adta ? Orbán Győző ?
  A villanyvezeték kiépítését a Démász nem tudta időre teljesiteni . Ki végezte el hát ?A Vejkó (Tiborcz Istvánhoz közel álló cég)
  A biztonsági rendszert pedig akik csinálták,illetve a pénz kapták .
  A Kontavill és alvállalkozói akik eltüntek. Legrand ?
  Dahua Technology Hungary Kft./2016
  1134 Budapest, Angyalföldi út 5/b. 3. em. 302/b. Adószám:25542433-2-41Cégjegyzékszám:01-09-281214Árbevétel: MFt. Utolsó mérleg: – Létszám:3
  Ez akkora korrupció hogy na.
  Illetve az ÚjNemzetielitünk részéről a Magyar Állam kifosztása.

 4. fatum szerint:

  A turai kastélyt fillérekért adták el a maszopszadeszék pornófilmkészítőknek. Teljesen hagyták lerobbanni. Tiszta rom volt. Lehet hogy tőlük vette.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.