Sintértelep vagy közkórház?

Eltitkolta a kórház Marika néni eltűnését

mané

Felháborító nemtörődömség történt az egyik fővárosi kórházban. A nyolcvanéves, Gyálon élő Marikát rendkívül legyengült állapotban szállították kórházba, ahol már a betegfelvétel is komoly problémákba ütközött. Megtagadták a felvételét

– Nagymamámnak órákig nem találtak ágyat helyhiány miatt. A sürgősségi osztály kérte a belgyógyászatot, hogy ott vegyék fel, és kezdjék meg a kezelését. Ott azonban mindezt megtagadta az egyik orvos, ez az ambulánslapon is rajta van. Végül egy fekvőbetegszobában kapott helyet, ahol édesanyám vigyázott rá. Reggel végül elindult dolgozni. Előtte hangsúlyozta a személyzetnek, hogy kiemelten figyeljenek rá, mivel zavaros állapotba szokott kerülni idegen környezetben – mondta a Borsnak az idős asszony unokája, Mónika.
Marika nénit reggel nyolckor vizsgálatra vitték. Ennek végeztével azonban senki nem kísérte vissza a szobájába. Hogy innentôl kezdve mi történt, egyelőre nem tisztázott. Ami biztos: az idős asszony eltűnt az intézményből.A rendőröknek sem szóltak
– Folyamatosan érdeklődtünk, hogy mi van vele, de egészen egy óráig azt mondták, hogy nincs még vizsgálati eredmény. Ezután szóltak csak, hogy a nagymamám eltűnt, valószínűleg már a vizsgálat után. Egyszerűen eltitkolták, a rendőrséget sem értesítették.
Állítólag már a főorvos is végigjárta a kórház területét. Végül este hatkor a rendőröktől tudtuk meg, hogy egy másik kórházban van – magyarázza megtörten Mónika.
Nem tudja, mi történt.
Zavarodottságában Marika a távoli Dózsa György útig jutott, ott a járdán elesett, fiatalok segítettek neki.

ták

– Sajnos ő semmire sem emlékszik az egészből – fakadt ki Mónika, aki nem érti, hogy fordulhatott elő ilyesmi.
– Érthetetlen, hogy a nővérek miért nem figyeltek rá jobban, vagy hogy miért nem kapott karszalagot. Kiderült, hogy súlyos vesebeteg, így jelenleg visszakerült, és az intenzíven kezelik őt.
A család már több orvosi műhiba áldozata volt, így nagyon aggódunk, hogy ne történjen vele újabb baj – mondta Mónika.
(bors)
Bal-Rad komm: Már önmagában az a tény, hogy közismerten sok kórházban a hozzátartozók gondozzák a beteget (legalább ott vannak szükséges eszközök, amelyek egy átlag háztartásban nem okvetlenül találhatók meg!) komoly problémákat feszeget. Minden dicsőségjelentés dacára.
A magyar közegészségügy-mondjuk ki-inkább sintértelep. És egyre inkább azzá válik!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Sintértelep vagy közkórház? bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Nagy szerint:

    És ez nem pénz kérdése.
    Pénz van elég, de el.opják.

  2. zls-179 szerint:

    A úgynevezett közegészségügyből leginkább az emberség hiányzik! Orvosból és ápolóból egyaránt,tisztelet a nagyon kevés kivételnek!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.