Szíria

Bashar al-Assad Szíria elnöke aláírta az amnesztiarendelet július végéig tartó meghoszabbítását. Eszerint azok a martalócok, akik önként leteszik a fegyvert, és hajlandóak a damaszkuszi kormánnyalegyüttműködni az ország állapotainak normalizálása érdekében, mentesülnek a felelősségre vonás alól.

Belga politikusdelegáció merészkedett Aleppoba, hogy körülnézzenek egy kicsit.
A társulat fölkereste a “Jibreen” menekülttábort is. Elszörnyedve nyilatkozik a vezetőjük a tapasztaltakról. Mint elmondja az alábbi videon, a civilek arról panaszkodnak, hogy kizárólag az orosz és a szír kormány segélyein élnek, az EU-segítségének nyoma sincs. A derék úriember és kisérete szégyenteljesnek tartja ezt az állapotot, és finoman szólva is kételkedik a Nyugat szavahihetőségét illetően. Főként pedig a segítőszándék gyakorlati megnyilvánulását hiányolja.

Észak-Szíria területén közben új frontvonal kezd kialakulni. Most, hogy Al-Bab már hermetikus gyűrűbe van zárva, an ankarai maffia nekifogott a legnagyobbnak nyilvánított ellenségei-a kurdok irtásának.
Afrin-tartományban rendesen megágyúzták tegnap a kurd YPG által birtokolt Maranaaz, Vilat al-Qadi és Sheikh Issa településeket. A kurdok viszont-érthetően-durcásak a törökök által nyíltan bevállalt akció miatt. Annyira, hogy visszavágásra készülődnek.
Mint már említettük, Al-Bab teljes körülzárása megtörtént. A kalifátusisták semmere nem tudnak kijönni a városból, és semerről nem tudnak behatolni a városba. Mindössze abban reménykedhetnek, hogy az ostromló felek egymásnak fognak ugrani.

Kelet-Homsz-tartományban (Palmüra-katlan) az Al-Mahr olajmező rémkalifátusástáinak bedarálása indult meg tegnap. Az ISIS-pribékek válogathattak. Mi-28-as orosz helikopterek rakétái, a szír hadsereg tüzérségi gránátjai, vagy csak “sima golyó”!
Nem vidámabb a rémkalifátus pribékjeinek helyzete Deir ez-Zor környékén sem. Lassan ott is elkészül a főzet. (Önmérsékletet tanúsítunk a képi illusztráció során. Egy jellemző, de “kíméletes fotoval)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.