Donbassz

Mai donbasszi összefoglalónk élére kívánkozó sajnálatos hír: A Donyecki Népköztársaság Honvédelmi Minisztériuma közleményben tudatta, hogy ma reggel 6:12-kor robbantásos merényletben életét vesztette Donyeckben Mihail Tolsztoj ezredes, a “Szomali” Önvédelmi Zászlóalj parancsnoka. Közismert nevén “Givi”.

givigv

A zászlóaljparancsnokot főhadiszállásán ölték meg.
Luganszkban már temetnek!

anascs

Ma helyezik a városban végső nyugalomra a szombaton ugyancsak robbantásos merényletben meggyilkolt Oleg Anascsenko ezredest.
Tegnapelőtt Donbassz határai mentén nagy magasságba föl s’ alá cirkáló amerikai felderítődrón ténykedett közel 10 órán keresztül. Helyzetéből adódóan beláthatott “mélyen” Oroszország területére.
Vélhetőleg ennek nyomán IS tegnap délután a Pentagon szóvivője Geoff Devis közölte: a szokásosnál és indokoltnál nagyobb orosz katonai erőket a határtérség OROSZ OLDALÁN SEM láttak-észleltek. A Pentagon ezzel cáfolta a Maradék-Ukrajna elleni invázióra gyülekező orosz hadakról szóló kijevi víziókat.
A harci tevékenység továbbra is inkább a donyecki frontszakaszra jellemző. Ott is inkáb a latortüzérségi attakok, és általában a “jólmeg szokott” forró pontok. Jaszinovataja, Gorlovka, a donyecki repülőtér, valamint a délvidéki települések a telmanovoi és novoazovszki térségben.
Tegnap délelőtt rögzítették videora a Luganszkból elfelé viharzó EBESZ-konvojt! Rossz előjel ez. Kiváltképp annak fényében, hogy Sztanyica Luganszka határában, a Szeverszkij Donyec ukrán partján ismét komoly mennyiségű ukrán hídvetőtechnika sorakozott föl.
De “amúgy” tart a legeslegújabb “tűzszünet”

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 24 hozzászólás

 1. nyolci szerint:

  Mihail TOLSZTIH a neve!!!

  ADMIN, nagyon sok az elírás úgy általában is!!!

  Mozgovoj, Motorola, és most Givi. Sztrelkovot az oroszok tolták háttérbe. A legszimpatikusabb arcok és a legjobb parancsnokok tűnnek el. Mozgovoj különösen nagy veszteség volt, és a halálakor sokan (köztük én is) arra gyanakodtam, hogy nem a hohol nácik voltak, hanem belső tényezők (vagy az oroszok). Ugyanis Mozgovoj komolyan vette a dolog társadalmi hátterét, egy jobb (szocialista) társadalmat akart, és mindemellett egy normális kiegyezést az ukránokkal.

  • Muzzy mx szerint:

   Szarok a velemenyedre ,es biztos nem vagyok egyedul.

   • nyolci szerint:

    1. Givi neve tény, nem vélemény.
    2. Mozgovoj, Motorla, Givi, Sztrelkov a legismertebb és legfontosabb vezetők közé tartoztak, akárkik öltélték meg őket (vagy távolították el), rosszat tettek a népköztársaságoknak. Ez is tény.

    A többi valóban vélemény. A további véleményem, hogy egy fax vagy, és írni biztosan nem tudsz, nézd meg, hova tetted a vesszőt!

    • Balázs szerint:

     😂

     • alias szerint:

      @nyolci! Egyet kell,hogy értsek veled. Szerintem sem véletlen,hogy ezek a vezető pozícióban lévő katonák, egymás után esnek el! Mikor Motorolát likvidálták nem igaz,hogy nem számítottak rá,hogy ennek folytatása is lesz!

 2. istván szerint:

  Furcsák ezek a merényletek!Ő már a negyedik magasrangú parancsnok,vezető akit egy előre megtervezett merényletben gyilkolnak meg!
  Hol az éberség,a személyi védelem,az elhárítás,és a belső vizsgálat?!
  Azt nem hiszem,hogy Oroszországnak érdeke fűződne a DNR parancsnokok likvidálása,inkább belső árulást,beépülést gondolok,és árulást!
  Érdekes módon fordítva,hogy ukrán vezetőket tennének el láb alól a “szakadárok” arról nem hallottam!
  Az is lehet,hogy nem ukrán,hanem háttérhatalmi titkosszolgálatok keze van a dologban?!
  Vagy is/is?!
  Az is igaz,hogy a szimpatizáns önkéntesek közé is könnyebb beépülni,és diverziót végrehajtani!

  • Muzzy mx szerint:

   Basszatok meg kurva okosak vagytok,
   Mar volt itt erröl szo ,hogy amerikai kikepzök ilyen terrorista akciokra kepzik az ukikat,faszt kell akkor ezen ragodni.

  • vitorla123 szerint:

   Az ott forradalmi helyzet és a forradalom mindig felfalja gyermekeit! Ez sajnos nem vélemény!

 3. Muzzy mx szerint:

  Ja es inkabb gyujtsatok ti is egy gyertyat a fiukert !

 4. aaa szerint:

  KGB, CIA ?

 5. Nemo szerint:

  Valóban volt korábban szó róla, hogy az ukik olyan diverzáns csapatokat állítanak ki amelyek feladata célzott likvidálások…sajnos eredményesen ahogyan látjuk.
  Le akarják fejezni a politikai és katonai vezetést egy újabb hadmüvelet elött.
  Nem hiszem személy szerint, hogy ezzel döntően befolyásolnák a dolgokat, mert mindig lesz aki a régiek helyére lép.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Nemo ! Igen, Givit először az ukik “bíróság” elé akarták álitani, majd amikor nem volt “hajlandó megjelenni” HALÁLOSAN MEGFENYEGETTÉK ! Szerintem mélyen az ukik keze van benne a merényletben. Szerintem már meg van az új politikai , katonai generáció is akik ugyanúgy fogják továb folytatni azt a munkát amelyet Mozgovoj, Arszenyij Pavlov-Motorola, és Givi, és még sokan mások elkezdtek mert már olyan mély a gyülölet a kijevi junta és a Donyeckiek között,hogy csak a fegyverek dönthetnek . Nyolci meg csak hamis teóriákat álitgat fel. NYOLCI! A teoriája nyomán azt lehetne mondani, hogy a Luganszki álamfő IGOR PLOTNYICKIJ SAJÁT MAGA ELLEN KÖVETETT EL MERÉNYLETET !

 6. Xyz szerint:

  Nem sok ez már egy kicsit? Nem kellene legalább a népszerű “kirakatemberek” védelmére kicsit több figyelmet fordítani?

 7. sityuli szerint:

  ime givi irodája a robbantás után

  • Nemo szerint:

   Azért ekkora erejű szerkezetet telepíteni a “főhadiszállásra” de legalábbis egy védett objektumba..komoly biztonsági rések vannak…

   • TERMIN8ATOR szerint:

    Hát bizony nagyok a biztonsági rések, de szerintem nem lehetetlen, azóta amióta a halálos fenyegetés elhangzott az ukik részéről, apránként realizálódhatott, különösen, ha belső ÁRULÓ IS VOLT, gondolom a legszűkeb bizalmasai köréből. Olyankor semmmit sem érnek a biztonsági intézkedések, nekem ez a véleményem t. Nemo . Megtehették azt taknyos tizenévesek is akiket a VSZU, vagy az SZBU beszervezett. Emlékszik, arra, hogy volt már ere példa, nem is olyan régen, talán valamikor a múlt év koraőszén leplezetek le háron donyecki fiatalkorut, akik már vagy másfél éven keresztül ROBBANTGATTAK a DONBASZI TERÜLETEN ?!

 8. aaa szerint:

  Pocsék munka , de gyanúsan tökéletes.

 9. sityuli szerint:

  bizony az is gyanus,hogy sok jó emberűk ment el merényletben ime a lista
  http://gordonua.com/publications/spisok-likvidirovannyh-ubitye-glavari-boevikov-donbassa-164346.html

 10. zls-179 szerint:

  Őszintén hiszem hogy ezek a merényletek csakis megerősítik Donbassz katonáit!
  Ezek a katonák inkább elestek vagy meghaltak merényletekben ,de le nem térdeltek senkinek a világon!Emlékük legyen áldott,életük pedig példaértékű!
  Máris gyújtok egy gyertyát értük…

 11. Havasi Gáspár szerint:

  Putyin-Lavrovpáros politikájának a következménye. Miért nehéz azt felfogni, hogy Oroszországnak nem kell szocialista köztársaság? Azért maradt valami gyakorlata a “régi szép időkből”. Miért akar Oroszország független Ukrajnát? – Hiszen ilyen, hogy Ukrán állam nem is létezik, és olyan sem, hogy ukrán. Lehet hogy Szeszák Gyulának lesz igaza?

 12. TERMIN8ATOR szerint:

  ŐSZINTE MEGRENDÜLÉSSEL OLVASTAM EZT A HÍRT ! FOGADJÁK A DONYECKIEK MÉLY ÉS ŐSZINTE RÉSZVÉTEMET MICHAIL TOLSZTIH- GIVI BRUTÁLIS KIVÉGZÉSE ALKALMÁBÓL !

 13. Próféta szerint:

  A következő áldozat Alexander Zakharchenko lesz és Eduard Baszurin. Aztán el is fogytak a hírességek, jöhet a döntő roham.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.