“Ha akarom széna, ha akarom szalma!”

Három hónapja nem derült ki, melyik fegyverből dördült el a halálos lövés Bőnyben

106 nap – pontosan ennyi idő telt el, amióta a Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozója, Pálvölgyi Péter (†46) meghalt, miközben házkutatásra érkezett Győrkös István (76) házához.

A bőnyi akció tragédiába fulladt: a nyomozó a háznál kitört lövöldözés során meghalt. Először egyértelműnek tűnt, hogy a halálos lövést a Magyar Nemzeti Arcvonal egykori alapítója, Győrkös adta le, ám ahogy telik az idő, egyre több a kérdőjel az ügy kapcsán. Az  idős férfi információink szerint vallomásában azt mondta: nem ő lőtte le Pálvölgyi Pétert, fegyvere csak akkor sült el, amikor egy lövéstől összegörnyedt. Ám a rendőrség és az ügyészség őt gyanúsítja a nyomozó lelövésével. Ráadásul a fegyverszakértőt, aki elvileg percek leforgása alatt meg tudja mondani, hogy Győrkös gépkarabélyából vagy valamelyik másik, az akció során a rendőrök által használt Parabellumból származott-e a lövés, csak most rendelték ki.

gpil

piszl

– Február 20-ig kell elkészülnie a ballisztikus szakvéleményének, de félek, abból sem kapjuk meg a várva várt választ – fogalmazott Győrkös védője, dr. Takács Zoltán. – A lőirányokat, azaz, hogy pontosan ki honnan lőtt, tudni fogjuk. Ami érdekes, hogy egyesített igazságügyi és orvos szakértőt, aki minden kétséget kizáróan meg tudja állapítani, kinek a fegyveréből származik a gyilkos golyó, csak most rendeltek ki.
Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő szerint érthetetlen, hogy ennyi ideig miért nem készült el az ominózus szakvélemény.
– Nem látok rá a konkrét ügy nyomozására, de a gyakorlat azt mutatja, hogy hamar elkészülnek az ilyen jellegű szakértői vélemények. Mivel teljesen más fegyvert használt Győrkös és mást a rendőrök, nem lehet nehéz megállapítani, melyik golyó végzett a nyomozóval. Egy intézkedés során rengeteg előre nem kalkulálható esemény történhet, de még egy járőrt is felkészítenek ilyen helyzetre. Ettől függetlenül sajnos előfordulhat tragédia, több külföldi akció volt, ahol bajtársi tűz végzett rendőrrel – magyarázta a szakember.
A rendőrségtől megkérdeztük, kiderült-e, hogy ki lőtt először, és hogy a halálos lövés honnan származott, de egy közleményt kaptunk azzal, hogy az intézkedés előkészítése a szakmai szabályoknak megfelelően történt.
Döntenek a szabadlábra helyezésről
Győrkös védője benyújtotta a szabadlábra helyezési indítványt. A Központi Nyomozó Főügyészség nem ért egyet a gyanúsított kiengedésével, így a nyomozási bírónak azt javasolták: utasítsa el a kérvényt. Döntés, úgy tudjuk, még nem született.
(blikk)
Bal-Rad komm: Nyilvánvaló, hogy egy frissen fölesketett “140 centis rendőrlány” is első látásra meg tudja állapítani a megtalált lövedékről, hogy az egy gépkarabély vagy egy pisztoly lövedéke volt.
106 nap teszetoszasága EBBEN AZ ÜGYBEN finoman szólva is komoly aggályokat vet fel.
“Ha akarom széna, ha akarom szalma!”
Ez pedig találgatásokra ad okot. Ha pedig egy ilyen súlyú ügyben találgatásokra okot adó körülményeknek még csak a lehetőségét is megteremtik a nyomozóhatóságok, akkor ők maguk táplálják a gyanút: VALAMI NEM STIMMEL A LÁTTATNI AKART KÉPPEL!
Márpedig a bőnyi tragédia 106 nappal az események után eléggé homályos!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“Ha akarom széna, ha akarom szalma!” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Smith szerint:

  Kíváncsi vagyok, hogyan fogják lekommunikálni, ha bizonyítást nyer, hogy nem Győrkös lőtte fejbe a rendőrtisztet, hanem a kollégája – azaz baráti tűz végzett vele. A teljes médiát mozgósították, hogy az egész országgal elhitessék, az MNA-vezér egy náci rendőrgyilkos – azaz felmerül a gyanú, hogy tudatosan vezették félre a lakosságot.

  • Hun szerint:

   +1. Akkor én Györkös helyében hatalmas kártéritési pert inditanék!

  • vitorla123 szerint:

   Ha összegörnyedt is eltalálhatta a rendőrt.Csakhogy akkor nem szándékosan lőtt.Vagyis aki rálőtt Györkösre az a felelős a halálos lövésért.Az egész egy nagy tragédia!Ha nem értenek hozzá ne csinálják!Szóljanak nekünk öregeknek,majd mi megoldjuk. Igy nem szabad egy fegyveres elfogását megszervezni.Ez sajnos így van!

   • petymeg szerint:

    Ha nem akarják,hogy kiderüljön és ha értenek hozzá de nem akarják,hogy meg legyen oldva akkor mi van?

 2. Endre szerint:

  nos a kezi lofegyver altal kilot golyo legtob esetben megal az emberben ha csak nem minimum 1 meters tavolsagrol lotek.ezt minden katonasagot vegzet ember kel tudja foleg ha fegyveres testuletnel van.a gepkarabely meg a minimum 200 meter tavolsagnal is keresztul lyukasza az embert es ahol a golyo kijon ot legkeveseb feltenyernyi roncsolt testreszet szakit ki.a fegyver szakerto nekul mar a torvenyszeki halotkem is egybol meg alapitota milyen fegyver golyo altal kovetkezet be a halaleset.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.