Kicsinálták!

Magára hagyták Sándor Máriát, öngyilkosságot kísérelt meg

sám

Nincs munkája Sándor Máriának, a fekete ruhás nővérnek. Már a felvételi beszélgetéseken jelzik neki, hogy nem értenek egyet vele, és aztán nem hívják többet. Társai elmaradtak tőle, ahogy az egészségügyi dolgozók sem állnak mögötte.

Sándor Mária nem ment fel a Tanítanék Mozgalom vasárnapi tüntetésének színpadára, nem működteti honlapját, egyesületét, nem járja a vidéket. Állandósuló konfliktusai miatt öngyilkosságot kísérelt meg, felvágta az ereit, de megmentették. Azt mondja, békében szeretne élni, emelt fővel kilépni a közéletből. Egyszer már abba akarta hagyni, mégis maradt. Kár volt, ráment az egészsége.
– Nem vagyok alkalmas vezetőnek. Mindenkinek hiszek, aztán rájövök, mások csak saját céljaikra akarnak felhasználni. Azt hittem, az emberek jók. Rájöttem, nem azok. A legtöbben önzők, épp a nyomor miatt, amiben élnek: az állandó nélkülözés, az állandó igazságtalanságok miatt. Csalódtak bennem, csalódtam bennük – mondja Sándor Mária.
(168ora)
Bal-Rad komm: Sándor Mária öngyilkossági kisérlete megdöbbentő! Viszont rávilágít valami súlyos problémára, ami ennek az országnak a legnagyobb problémája:

“Ahol véget ér az emberi tisztesség, ott kezdődik a politikus!”

Sándor Mária NEM AKART POLITIKUS LENNI! Ő EMBER MARADT, DE KICSINÁLTÁK A POLITIKUSOK! Utolérte a POLITIKUSOK ÁLTAN NEKI SZÁNT sorsa! Mint a többieket. Mint a többi milliókat! 
A Bal-Rad az alábbi Hamingway-idézettel üzen Sándor Máriának, a fekete ruhás NŐVÉRNEK:
“Az embert el lehet pusztítani!-DE NEM LEHET LEGYŐZNI!” (Az öreg halász és a tenger)
Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Kicsinálták! bejegyzéshez 32 hozzászólás

 1. Hun szerint:

  Szégyen hogy akik az embertársaikért ilyen bátran kiállnak azokat igy cserben hagyja mindenki. Hová süllyedtünk? Magyarország ébresztő!

 2. lala szerint:

  Érdekes, még mi nézzük le magyarok a románokat!

 3. Nagy szerint:

  S. Mária a törzs tagja. Ritka, hogy zsidó ilyen buta legyen (talán Deutsch Tamás még ilyen buta), a saját társai is csak felhasználták.

  Admin:

  Könyörgöm: CSAK EGY VALAKIT NEVEZZ MEG, aki nem zsidó! Ha te tükörbe nézel is erszörnyedve zsidózol a látványtól.

  • Paul Aradi szerint:

   Ilyen túláradó “okosságot” megfogalmazni, nagy tudásra vall. Ennyire szeretni valakinek önmagát túlzott egoizmus, fontos elvtársi példa! Patológiai eset és nem csak butaság! Ezért mennyit kellett tanulni?

  • Balázs szerint:

   Ezt nem az igazi Nagy irta szerintem.
   Hiányoznak a pontok a szövegből.
   Ha minden “zsidó” ilyen lenne mint Sándor Márta, akkor itt svájci vendég munkások söpörnék az utcát.
   Provokátor…

  • Nagy szerint:

   Akk.or beszélj, ha nem lenne zsidó.
   Olvass pl. politikus listákat, 70 – 80 %-uk az. Vagy film szereplőket, és készítőket, 80 – 90 %-uk az. Nézd meg a reklám szereplőket 99 %-ban az, de a N.obel dijas 13-ból 8 is az, (és ebben nincs benne a félzsidó Szent….) S. Mária is az.
   Valaki azt m.ondta: ha valami krumli leves, akk.or az krumpli leves és nem más.

 4. furnan szerint:

  Nem volt alkalmas politikusnak, mert EMBER volt. Őszinte, tiszta hítű, és együtt tudott érezni másokkal, az elesettekkel.
  Szerintem nem is akart politikus lenni, és talán ez az Ő tragédiája.
  Ma csak úgy lehet küzdeni az igazadért, ha “felveszed” a politikusok minden tulajdonságát, legyél szélhámos, seggnyaló, és megalkuvó, akkor majd “kiharcolhatod”, amit szeretnél……

  Mielőbbi felépülést, és felejtést kívánok Neki…..

  • Paul Aradi szerint:

   “Szerintem nem is akart politikus lenni, és talán ez az Ő tragédiája.” Ezt így felfogni maga az ügy árulása! Ez nem az Ő, hanem a mi tragédiánk, nem saját magért harcolt! Ha felveszed a politikusok minden tulajdonságát, akkor hogy a francba képviselheted az igazságot. Ilyen tévúton gondolkodni? Na! Ezt tanulták gyerekként a politikusaink!

  • pedellus szerint:

   Jól látod!
   Ma csak úgy küzdhet bárki – nem saját, hanem társadalmi – igazságért, ha közben hagyja magát korrumpálni. Aki hagyja az erkölcsi hulla, aki nem hagyja az életét dobja el.

   Kemény lecke ez. Tanuljon belőle, kívánom szeretettel!

   • Paul Aradi szerint:

    Még az állat is lázad, ha élete veszélyben van! Azt mondja, hogy az ember ennél lentebb legyen. Ugye csak viccel. Vagy valakije a hatalom részese?

  • Hun szerint:

   +1

 5. Paul Aradi szerint:

  Mint mindenki, áén is! Ez a helyes amikor sirámokat és amolyan fotelforradalmár sirámokat zengünk. Én is, cserben hagytam, így helyes, ha a jövőben mindenki magából indul ki, csak akkor, és csak akkor lehet bármilyen munkásmozgalomról, baloldaliságról beszélni. Valljuk be, és ne szarjunk be ettől, hogy nem csak a szocializmusnak fordítottunk hátat és árulásra neveltük gyermekeinket a pénz szeretetét és az érvényesülést beléjük sulykolva. Mit akarunk, amikor írjuk, mondjuk tettek nélkül. Én MÁRIA helyébe képzelem magam és megtehetem, mert megannyi megmozdulásom, tettem után csak a cserbenhagyással találkoztam, védtelen maradtam! Sehol nem voltak elvtársak és ha igen akkor megmagyarázták a távollétüket. Tudom én a kölykeiket és unoka majmukat féltették a hatalomtól, mert hogy nem lesz helyük a tányérnyalásnál!
  A politika, a politikusok olyanok mint a nép, semmivel sem jobbak és nem rosszabbak. Azt kapta a nép amit megérdemelt, amilyen “utód” politikusokat fölnevelt. Hiszen a politikusok nem a Holdról jöttek! Másként meg ismerek egy pár fontos elvtársat aki mindenkinek osztja az észt, csak éppen az édes fia szolgálja a fasisztákat. Arra is emlékszem, amikor a páritkár elvtárs azt mondta a fiának: Fiam úgy, okosan, hogy más férjen hozzá először, a dicsőség úgy is a tied lesz, tudod ki vagyok!
  No ezek ma a politikusaink!
  Valaminek gyökeresen meg kell változnia bennünk, hogy ne maradjanak magukra az olyan nagyszerű egyéniségek mint Sándor Máriák.

  • Tovaris szerint:

   Ma forradalmat csak a fotelből lehet csinálni. Ezeket az embereket is meg kell becsülni, mert ha nem is döntik meg a jelenlegi hatalmat – de legalább indikátorként jelzik a közállapotokat.
   Szörnyű vélemények hangzanak itt el a fórumon, azok a vélemények, amelyek a társadalmi elégedetlenségeket a szociál-demagóg populizmust veszik segítségül – lényegében a fasizmus hatalomra segítésének önkéntelen szándékával.

 6. istván szerint:

  Aradi!
  +++!

 7. zls-179 szerint:

  Ha az emberek tudata, felfogása megváltozik akkor maguk az emberek is meg fognak változni!És a dolgok meg kell hogy változzanak, mert az egyetlen igazság ebben a földi létben hogy semmi, de semmi se állandó!!!

 8. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Beállt a maszophoz, Gyurcsótányhoz, liberálisokhoz, mégis mit várt?

  • Próféta szerint:

   Na igen, nem kellett volna disznók közé keverednie, azok meg kihasználták, felzabálták és eldobták. Nem a politikusokkal kell szövetkezni, hanem a nép hasonlóan nyomorgó tagjaival.

   • "Szélsőjobb" :D szerint:

    “a nép hasonlóan nyomorgó tagjai” otthon ülnek a seggükön nyivákolnak panaszkodnak, de megnem mozdulnának a saját érdekükben sem – pláne más, netán a közjó érdekében.
    Mindehhez kétpofára csámcsogva eszik az Orbáni mantrát mint disznók a darát.

 9. Tarna szerint:

  Kiváló szónok, hiteles személyiség és jó szakember menjen külföldre dolgozni, mert itthon kicsinálják.
  Hogyha szekértoló lenne, akkor minimum államtitkári széket kapott volna, de így meg?

 10. Szaszi szerint:

  “Családja

  Szülei építészmérnökök voltak. Egy húga van, aki a II. János Pál pápa által alapított katolikus egyetemet végezte el, majd Izraelbe költözött és a Jad Vasem Intézet kutatója lett. Férje távközléssel és hangosítással foglalkozik. Egy kislányuk van, Ilona.[9] ”
  https://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1ndor_M%C3%A1ria_(%C3%A1pol%C3%B3n%C5%91)

  Egyébként ha egy kiskorú szülője öngyilkossági kísérletet követ el,nem vizsgálódik a gyámhivatal? illetve nincs ilyenkor automatikus jogi gépezet?
  Csak kérdezem.

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Katolikus egyetemről Izraelbe alijázni, majd a hollókosztot kutatni – biztos kifizetődő a családtagnak. 😀

  • vitorla123 szerint:

   Szerintem hivatalból üldözendő bűncselekmény történt.Emberölés kisérlete. Megélhetését lehetetlenítette el a munkaadója.Vagy öngyilkosságban közreműködés.Ha más nem tesz büntető feljelentést én megteszem! Munkavállalóról van szó!Nem kivitték az erdőbe és megásatva a sírját belelőtték,hanem felismerte,hogy “ez” következik.Mert ez a munkavállalók osztályának érdekében történt.Ha egyedül kér fizetésemelést valószínű,hogy megkapja.De mert “hülye” a többi csajra is gondolt,halálba kergették!Őt nem érdekli a kormányváltás.Meg akart élni.Ez pedig a legsúlyosabb kommunista bűn!Halál jár érte.

   • Szaszi szerint:

    Már bocsánat,nem ő b…a az asztalra a felmondását?
    Nézze meg milyen munkahelyei voltak,és sehol nem tudott megmaradni.
    Van azzal a nővel gond elég ott a fejben.
    Megfogadtam hogy nem írok ellene többet
    De például a pesti menekült helyzet végén,amikor Zsohár félék felszínre kerültek,velük egy színpadon mutatkozni,olyan “egy a zászló” hangnemben,miközben ápolónőket akar maga mögé állítani,hogy is mondjam…tételezzük fel hogy naívság.
    Hol vannak a mentorai Gyúrcsány,Schiffer,MSZP,Együtt,de még a Jobbik is ráugrott a szerveződésre,aztán az a szakszerevezeti vezető mutatott ajtót neki,aki pl az MSZP EÜ minisztere volt.
    Méghogy ellentmondás.
    A 168 tóra törli a régebbi cikkeit róla.Agyrém.

    • vitorla123 szerint:

     Akár igazad is lehet! De csak közreműködő áldozat!Megitta a mérget amikor befogták az orrát. Ez a történeti tényállás lényege.Amit írtál az a következménye.A miértre válaszolj és ne arra,hogy hogyan történt.

     • Szaszi szerint:

      Most mit írjak,hogy találtak a sajátjai egy alkalmatlan embert,aki minden későbbi próbálkozást ellehetetlenített a tájékozatlanságával.
      Volt már szó itt az egészségügyről kazal számra,többen – akár Admin is – úgy látta hogy nincs pénz,megoldás ÍGY nem lesz,mert nincs gazdaság.
      Ha vezető nem szólal meg aki nagyon képbe van,vagy ha nincs rá akarat,akkor ez jut.
      Nem az ápolónőknek kéne kimenni,nekik dolguk van,ez jutott a kelet európaiaknak,azon belül nekünk,legfeljebb próbáljunk vigyázni a maradék dolgozóra.
      Nincs megoldás,maga se tud.
      Vissza a kommunizmust skandálásával nem jut előre,azt valahol engedélyeztetni kéne,de ott is meg fogja találni azokat,akiket most lát más színekben.
      Vér Vitorla,sok vér..

     • vitorla123 szerint:

      Csak megismételni tudom, új terminológiával,mint marxista ideológiai gerilla,amit Szung-ce mester írt 2000 évvel ezelőtt.”Százszor ütközni és százszor győzni nem a legfőbb jó,a jók között!”
      Jó lenne,ha munkaadók felfognák,hogy nekik sem érdekük egy országon belüli háború.Mindegy,hogy fegyverek nélkül,vagy fegyveresen.Ennek első majdnem áldozata Mária!

     • vitorla123 szerint:

      Bocs!Egyetértünk!

    • "Szélsőjobb" :D szerint:

     A JOBBIK-ot épp Sándor Mária kosarazta ki. Méghozzá azzal a “szlogennel”, hogy nem akarja a politikai pártok szekerét tolni. Aztán azt követően szinte rögtön odacsapódott a maszophoz, majd Gyurcsánynak is igent mondott a “keringőre, Az LMP és az Együtt táncfelhívásának is eleget tett. Szóval a Mária nővérke csakis a fajtársaival volt hajlandó bálozni. Aztán miután ezek a fajtársak jól “kikúrták” magukat rajta, dobták mint ahogyan az ember nem köt házasságot “mindenki által lekúrt sarki örömlánnyal”. Sándor Mária amúgy majd minden korábbi munkahelyéről is “érdekes módon” távozott. “Rossznyelvek szerint” eléggé összeférhetetlen volt minden főnökével szemben.

     • vitorla123 szerint:

      Nem érdekel az igazság! Munkavállaló abból élne ,ha hagynák,hogy dolgozik!Éhbérért! Arról van szó,mert összeférhetetlen,hogy próbált jogszerűen eljárni,ezért új szóhasználattal,ma tanultam marxistának nyilvánították. Már pedig az vörösfasiszta. Gödör,belelőni és pont.Ez a bosszúállók technológiája.Ráadásul zsidó? Remek példa!

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      Vitorla!
      Nem azt írtam, hogy a Mariskának nincs igaza!, Hanem azt, hogy nem éppen a jó szövetségesekkel feküdt össze.

 11. fatum szerint:

  Kell tudni különbséget tenni a hazaáruló csürhe és az egészségügyi dolgozók között. Őt felhasználták kormánybuktatási célra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.