Donbassz

Elkészült az “egyhetes háború” hozzávetőleges DNR “személyi mérlege”. Eszerint a Donyecki Népköztársaság tizenegy civil állampolgára lett legyilkolva a latorágyúzás “eredményeként”.

35 civil került súlyos sebesülésekkel kórházba. A DNR önvédelmi erőinek 19 katonája esett el, 49 pedig súlyosan megsebesült. Összességében 28 kiskorú árva szaporítja még a listát. Az anyagi károkról, azok mértékéről becsléseket készíteni sem lehet.
A valcmanista martalóchad egyedveszteségei csak becsültek. Eszerint legkevesebb 225 martalóc került le a kijevi zsoldlistáról véglegesen, a toldozásra-foltozásra szorulók száma 450-600 köülire becsülhető.
A legeslegújabb “tűzszünet” eredményeként Donbassz visszazökkent a “megszokott” kerékvágásba. Jelenleg ismét a napi 500-700 latorgránát “befogadása” köti le a figyelmüket. No meg temetésszervezés. A legújabb a 37 évesen megmerényelt Mihail Tolsztoj temetésének a megszervezése.
A merénylet ténye egyébként fölöttébb kínos kérdéseket vet fel általános biztonság vonatkozásában. Azt már megállapították, hogy egy maximum 200 méteres hatékony hatótávolságú “Smelja-Dongó” nevű reaktív thermobarikus gránáttal hajzották végre. A fegyver vetőcsöve a használat után eldobandó. Viszont a vetőcsövet nem találják! (Ennek azért lenne jelentősége, mert minden ilyen szerkezet gondosan jegyzett és vezetett egyedi azonosító jelekkel van ellátva!)
Egyre inkább erősödik az a vélemény, hogy a kivitelező a zászlóaljparancsnok környezetében keresendő. A tervező-szervezőre vannak többé-kevésbé megegyező teóriák.
A Fehér Ház szóvivője-Sean Spicer-közölte: az USA nem szünteti meg az Oroszország elleni szankkcióit a “Krím-félsziget orosz bekebelése miatt. Azok maradnak mindaddig, amíg Kijev ismét teljeskörűen gyakorolhatja felügyeleti jogát az Ukrajna szerves és elidegeníthetetlen részét képező félszget fölött!”

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Tovaris szerint:

  Az USA akkor nagyon sokáig várhat…
  Szevasztopol – és még sok más terület orosz volt és orosz marad…ill. lesz.
  A folyamatnak koránt sincs vége.

 2. istván szerint:

  Így gondolom én is!

 3. istván szerint:

  Az USA nem csinál mást,mint indokot keres az Oroszországgal a további szembenállás ,azaz melegedő hideghábús politika fenntartására!
  Kérdés az az,hogy Trumpnak lesz-e ereje,akarata,és ideje ezt a folyamatot feloldani!
  Nem tudom,hogy ez a Sean Spicer nevű faszkalap honnan került elő,de hogy Trump sem úgy válogatja meg az embereit,ahogy beígérte megválasztása előtt!
  Én ráadásul azt sem engedném,hogy valami háttérhatalmi pénzeket kitartott Madonnák,Lady Kakák,meg hasonló élősködő ripacsok kritizálják,próbálják meg lejáratni a törvényesen megválasztott elnököt,az pedig egyenesen felháborító,hogy hitelüket vesztett országok képviselői,és hiteltelen politikusok kritizálják,olyanok,akiknek a nevéhez csak a világ elszegényítése,a világ gazdasági-pénzügyi összeomlása fűződik,és az emberiség boldogtalanabbik,nagyobbik részének nyomora,életének kilátástalansága,és háborúk kirobbantása,vagy abban való elvtelen részvétel!
  Az nem változtat ezen a lényegen semmit sem,hogy ezt a politikát maga az egyesült államok vezette ,szinte már az első világháború óta,mert ezekből a támadásokból az derül ki,hogy azt akarják-szeretnék,hogy az USA mindenkori elnöke legyen ennek a világméretttű nyomornak-káosznak-gyilkolászásnak a mindenkori képviselője,hirdetője!!

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Egyre inkáb erősödik az a vélemény, hogy a kivitelező a zászlóaljparancsnok környezetében kereséndő. http://www.balrad.com/2017/02/08/donbassz-367/#comment-164742 Figyelmükbe ajállom a tegnapi, “Donbasz” hozzászólásom, 18:00- i hozzászólásomat, a Givi ellen elkövetett merénylettel kapcsolatban leírt véleményemet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.