Holló a hollónak nem vájja szemét!

4-es metró: itt az újabb meglepetés!

4m

Nemzetközi és európai elfogatóparanccsal keresik Gulyás Lászlót, a 4-es metró beruházásáért felelős DBR Metró Projektigazgatóság volt vezetőjét – derült ki Polt Péter leveléből. A legfőbb ügyész Szabó Tímea (Párbeszéd) független országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolt.

Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi: miért nem történt érdemi előrelépés az elmúlt hat év során a 4-es metróval kapcsolatos nyomozásban, miközben az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) rövidebb idő alatt lezárta a saját vizsgálatát.
Az ügyben először 2009 decemberében indítottak nyomozást, amit három év múlva “részben bűncselekmény, részben bizonyítottság” hiányában megszüntettek – közölte Polt Péter.
A 2011-ben indított Alstom-nyomozásban három gyanúsítottat múlt októberben kihallgattak. Polt név nélkül említette meg Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester egykori bizalmasát. Gulyást őrizetbe vették, de előzetes letartóztatását a bíróság elutasította. Az egykori DBR-igazgató külföldre távozott, ezért a fővárosi Alstom-bizottság sem tudta meghallgatni.
Tarlós meglepődött
Szerda este a Tarlós István budapesti főpolgármester egy interjúban arra a kérdésre, hogy meglepte-e bármi az OLAF jelentésében, az válaszolta: az esetek, az észrevételek száma lepte meg.
Megszólalt az egyik megvádolt cég
Olvasói levélben válaszolt a Siemens a Figyelőnek a 4-es metró építésével kapcsolatos vádakra. A céget, amely 31,7 milliárd forintért építette ki a metró áramellátó és vonatvezérlő rendszerét, az OLAF azzal vádolta meg, hogy bennfentes információkhoz jutott, emiatt a teljes uniós támogatást visszakérhetik tőlük.
A Siemens kommunikációs igazgatója most azt írta: a cég már több mint tíz évvel ezelőtt vizsgálatot indított, független szakértők bevonásával – ezt elismeri az OLAF jelentése is. Ezután ügyészségi vizsgálat és nyomozás indult Magyarországon, de azt már 2013-ban megszüntették. Azóta pedig a hatóságok nem keresték meg a vállalatot az üggyel kapcsolatban. Az ügyet évekkel ezelőtt belső vizsgálatnak vetettük alá, és a vizsgálat eredményeit kiértékelés céljára az illetékes nyomozóhatóságok rendelkezésére bocsátottuk – írta Virágh Adrienn.
(napi.hu)
Bal-Rad komm: Jó hosszú ideje már annak, hogy MINDENKI ŐRÜLETES MÉRTÉKŰ LOPÁSRÓL beszél ez ügyben. )Anno Medgyessy morgott, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Csillag I. gazdasági miniszterrel az élen)
Mégis! 2012-ben a nyomozást “…”részben bűncselekmény, részben bizonyítottság” hiányában megszüntették – közölte Polt Péter.
ŐK NEM LÁTTÁK A FÁTÓL AZ ERDŐT! VAN ILYEN!
Inkább arról van szó, hogy alombéli az alombélit nem piszkálja! Elvégre van kollegális tisztelet is! Zsiványbecsület!
“Holló a hollónak nem vájja szemét!” Úgyhogy nincs itt semmiféle meglepetés!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Holló a hollónak nem vájja szemét! bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  E+z a metró modern! Nem kell munkavállaló a vezetéséhez.Ez a jövő.Meg fog térülni lopással együtt.Ha nem lesz munkavállaló,akkor csak a munkaadó tud lopni.Egyszerű ez kérem!

 2. peti85 szerint:

  Gratulálok a honlapot működtetőknek. Örömmel közlüm, hogy mára megszüntették a kéretlen reklámok felugrását ami zavarta az olvasást, majd lehetetlenné tette a mozgást és a hozzászólást is. Viszont eltűnt a megosztás lehetősége…

  • vitorla123 szerint:

   Kell a reklám!Attól van oldal!

   • Sneider Imre szerint:

    Persze, hogy a reklám egy szükséges rossz. Azonban az a fajta rosszindulatú fajtája nem hiányzik, amely hónapokig nehezítette az olvashatóságot, azaz amikor jobbról és balról egyharmad-egyharmad arányban takarta a képernyőt.

 3. aaa szerint:

  Egy nagyberuházásnál mindig van, (volt és lesz ) korrupció, főleg ha állami. Mindenki
  abból indul ki, hogy az államnak sok pénze van, ezért “megkéri az árát” annak amit csinál. Gondoljunk pl. az útépítéseknél az ingatlanok kisajátítására stb…
  Igen messzire vezet ez az egész.

  • Sneider Imre szerint:

   “…Mindenki abból indul ki, hogy az államnak sok pénze van…”
   Nem ezt tartom az elsőrendű oknak, hanem azt a több tíz éve működő korrupciós rendet, amelyben a megrendelő oldaláról igényt formálnak a bekerülési összeg 10-25%-os visszaosztására.
   Saját közvetlen tapasztalatom is alátámasztja ezt. Történt tizenöt éve pl., hogy száztíz darabos kishaszongépjármű állomány beszerzése lett tendereztetve. A győztes cég -aki a megrendelt mennyiség okán ú.m. alsógatyára vetkőzött a járművek árát illetően- a legkedvezőbb beszerzési árakat biztosította, az üzlet megkötését követően visszajelezte, hogy az akkori anyacégünk (a legnagyobb levélkézbesítő cég) vezére és a maszop akkori főkincstárnoka (bizonyos pukk et.) felkeresték őket, mondván egy ekkora üzletből nekik (!!!) 25% baksis jár.
   Persze elhajtották őket mondván, hagy ne fizessen a cég a realizát 3(!!!)%-os hasznán kívül még a saját vagyonából is ezeknek a szemétládáknak.
   Természetesen akad több további példám is. Sajnos az ország mindenkori elitje jó negyven éve velejéig rohadt, és törekvés sincs a gazdasági élet normális mederbe terelésére.

  • Nagy szerint:

   Tévedsz.
   A lényeg a l.opás, ami ugye bűn. És nem is kell t.ovább menni. Ott meg kell szakítani a f.olyamat.ot és börtönbe a lopóval.

 4. furnan szerint:

  Ne feledjük, ennek a Metró-építésnek már a kezdése is fura volt…… Az oroszok felajánlották a teljes felépítést, beruházást határidőre, az államközi kereskedelem pénzügyi törlesztése és a tartozás rendezése ellenében.
  Az “illetékes elvtársak” szinte szóba sem álltak velük…..

  Hát persze ! akkor nagyon nehéz lett volna a sajátzsebbe, és a pártkasszába csúsztatni a lóvét…… az elmaradó külföldi utakról nem is szólva….. no, meg az EU mit szólt volna, ha nem adunk virágzó megélhetést a nyugati nagy cégeknek…..

 5. Daca szerint:

  Az zavar a legjobban, hogy a FIDESZ-nek van egy hasznos idiótája Gyurcsány, és Bajnai személyében. (Mintha össze is játszanának)
  addig, amíg lehet Gyurcsányozni, Bajnaizni, “elmútnyóócévezni” addig bizony a FIDESZ annyit és úgy lop ahogy akar. … Akár a többszörösét is annak, amit eddig Antalltól, Orbánig lopott a nemzetközi kisebbség. (!!!)
  Lényegében tehát ott tartunk, hogy aki Gyurcsányozik, Bajnaizik, “elmútnyóócévezik” azok tudtukon kívül is FIDESZ-SS-nek. !!!
  Pedig, ha van rákja az Országnak, az az egyszemélyes (Orbán) vezette FIDESZ csőcselék, (a szavazóival együtt!!!)
  A Questor, a nyugdíj lenyúlás, az olajügy pedig van akkora mint a 4-es metró… de hát ugye… ??? Hmmm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.