Katasztrófa közeli helyzet alakult ki

Nincs elég stadion, a fél kupaforduló elmaradhat

Még mindig nem képes a magyar foci mit kezdeni azzal, hogy télen rossz az idő.

úst

A Magyar Kupa szombatra tervezett nyolc meccse közül négyet is elhalaszthatnak, mert a pályák használhatatlanok ebben az időjárásban. A helyzetet nehezíti, hogy az idei kupában ritka sok alacsonyabb osztályú csapat jutott be a legjobb 16-ba, az NB I-eseknek hiába építettek szép stadionokat, ha mostanra már kiestek. A nyolc meccs közül csak kettőt tartanak NB I-es csapat stadionjában, ott nincs is probléma, a Mezőkövesd és a Ferencváros pályája is alkalmas a játékra. Valószínűleg szintén nem lesz gond Zalaegerszegen és Szentlőrincen sem, a többi pályának azonban túl sok volt az idei tél.

Az NB II-es Csákvár tulajdonosa két napja még csak annyit tudott mondani: ha több csapadék nem lesz a héten, a víz talán nem lesz akadály, de ha beköszönt a keményebb hideg, a fagyott talajjal nem tudnak mit kezdeni. A szintén másodosztályú Dorogról Bene Ferenc sportigazgató azt nyilatkozta az NSO-nak: jelentős anyagi kárt okozna, ha a mostani időjárásban pályára lépnének a csapatok, “tavasszal összevissza pattogna a labda.”
A Cegléd a saját stadionjában egyáltalán nem játszhat, mert azt épp felújítják, ezért Albertirsára költöznének albérletbe. Csakhogy a boon.hu most azt írta: az albertirsai gyepet tönkretette az eső, teljesen használhatatlanná vált a pálya. Pedig talán még a magyar lelátók legextrémebb csapatindulója is felcsendült volna, hiába nem a hazai erők játszottak volna ott.
Még különösebb a helyzet Érden, ott ugyanis úgy maradhat el a meccs, hogy van játékra alkalmas pálya, csakhogy az műfüves. A centerpálya a hét elején még nem volt kielégítő állapotban, a műfüves használatát viszont az MLSZ nem engedélyezte.
(HVG)
Bal-Rad komm: Hát itt tartunk feleim! Futballstadion után jajdul a magyar vidék. Minden kisváros is, minden falu is, minden tanyabokor, minden udvar, minden porta kapjon egy levehetős tetejű, fűszoláros stadiont! Vagy különben “tavasszal összevissza pattogna a labda.”
-Ami ugye-elviselhetetlenül zavaró tényező. Vagy ki kell szúrni hogy ne pattogjon!-vagy…!
-Vagy meg kell tanulni az ide-oda pattogó labdát lábbal (IS) megszelídíteni!
De mivelhogy ez az első kettő kölönféle okokból nem tűnik kivitelezhetőnek, marad a harmadik lehetőség, amit már fentebb vázoltunk. Pontosabban igény!
FUTBALLSTADIONOKAT MÉG! OLYAN LEVEHETŐS TETEJŰEKET! MINDENHOVÁ! MÉG A STADIONOKBA IS STADION KELL! AKARJUK! KÖVETELJÜK! STADIONOKAT MÉG!
Még-még-még! Ennyi nem elég! Ezt kívánja a magyar nemzet, ezt kívánja a magyar foci!
Hát olyanagy?-olyan teljesíthetelen követelés ez? Aqqrrvajéletbebele!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Katasztrófa közeli helyzet alakult ki bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. sándor67 szerint:

  admin Te szegény, hát semminek sem tudsz örülni??? 😀 hát szedd már magadat össze !!!

 2. sándor67 szerint:

  lehet láttad régebben a Hupikék törpikék mesét, abban volt egy Dulufuli névvel illetett tört, nahát Te pont olyan vagy !!!

 3. istván szerint:

  Satya!
  Má’ mögent játszod az idijótát!?
  Az a nagybüdös mogyoró,hogy ma már valóban lehetne-kellene stadiont építeni,de…..
  Szóval itt van az a nagy DE!!
  Ugyanis a hőn szeretett ,és imába foglalt rendszerváltó banda azt ajvékolta,hogy a szocban nem jól működik a gazdaság,az állam rossz gazda,és az országnak ők jobb gazdái lesznek,kifogásolták,hogy szar a magyar foci,mert a játékosokat nem fizetik profi módon,és Puskás nevével forták körbe ezt a szerencsétlen ,futballtalan Magyarországot!Aztán elkövetkezett a rendszerváltás,a gazdaság szőrén-szálán eltünt, az államadósság a hatszorosára nőtt,de ennek ellenére a focisták fizetése óriásira növekedett(lássd a napokban a RTL Club Fókusz c.-ű műsorvadását!)teljesen érdemtelenül,mert a rendszerváltás óta sem tanult meg a felnövekvő generáció focizni,annak ellenére,hogy már van fociakadémiánk,sok-sok új stadionunk.
  És ezek miiin-mind alap nélkül,sundám-bundám módon keveredtek elő,a nép,az ország nyomorúságára,holott a nem lévő gazdaság miatt ma sem stadionra,sem túlfizetett ,antifocistákra nincs szükség,mert csak követelőzni, tudnak,meg a markukat tartani!Csak az utóbbiban profik,a fociban amatőrök(se!!)

  • sándor67 szerint:

   ISTVÁN. ok. 😀 az “antifocisták”- kal meggyőztél 😀

  • petymeg szerint:

   Arrol nem beszélve,hogy a régi nagy nevű focistáink sem a műfüvesen tanultak hanem a grundon és a játékért az élvezetért!

 4. Sneider Imre szerint:

  Micsoda tragédia! A remek magyar bajnokság fordulónkénti 2500 fős össznézettségű mérkőzéseit nem tudják lejátszani. Azonnal meg kell kezdeni az országban vagy harminc elhúzhatós tetejű stadion építését. Hiszen másra nincs már szükség, minden más rendben van.
  Azért érdekes, hogy abban az időben amikor még valóban létezett foci Magyarországon, a téli meccseket akár havas pályán is le tudták játszani. Igaz akkor nem ilyen mértékben túlfizetett “világsztárok” nyavajogtak a pálya minősége miatt, hanem igazi nemzetközileg is elismert játszottak. Emlékezzünk csak (a teljesség igénye nélkül) rájuk: Albert, Fenyvesi, Göröcs, Bene, Varga Zoli, Rapp, Farkas, Zomboti, Ebedli, Törőcsik, Nyilasi, Kiprich, stb. Vajon ők a jelentősen nagyobb játéktudással miért nem voltak képtelenek az adott körülmények között is focizni? Nem a stadionok fociznak, hanem a játékosok. Viszont sok senkiházi él meg a magyar fociból még nulla teljesítmény mellett is. Ez a probléma és nem a stadionok hiánya.

 5. Tarna szerint:

  Az összes focibolondot ki kellene teleltetni valahol Délen, hogy ne itthon rontsák a levegőt. No meg kevesebbe is kerülnének – ha már senkit nem érdekel, miként szerentségtelenkednek a vacak stadionjaikban.
  Valaki azt írta, hogy be kellene szántani! Felőlem…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.