Szíria

Magas szintű politikai és katonai szakértói videokonferenciát tartottak tegnap. Orosz és amerikai szakértők vitatták meg a Szíria légterében elvégzendő munkálatok biztonsági kérdéseit”-tájékoztatott az orosz HM.

Amennyiben Oroszország és Irán úgy itélik meg, a jövőben az orosz légierő gépei ismét használni fogják az Irán területén lévő Shahid Nojed légibázist. “Szíriai vagy más területeken lévő terroristacsoportok elleni bevetéseik alkalmából.” Ezt Oroszország teheráni nagykövete-Levan Dzsagarjan-közölte a TASSZ hírügynökséggel.
Aleppoban bujkáló martalócok tegnap délután rakétákat lőttek ki al-Rashideen kerületből az al-Hamdanya kerületben lévő “Vörös Félhold” segélyszervezet ottani területére. A latortámadásnak egy gyerek, egy asszony, és két segélymunkás esett áldozatul.
A török hadsereg és a “szabad szírek” rászánták magukat tegnap délután Al-Bab ostromára. A város nyugati kiszögellésénél támadták a kalifátusistákat, és arattak phürroszi győzelmet. Elragadta ugyan a pribékhordától néhány épülettömböt, de súlyos veszteségek árán. Így aztán visszatértek a régi-de kevésbé hatékony módszerhez. Ágyúzgatnak.

alb08

Ma reggel a szír hadsereg is nekifeszült a város közvetlen támadásának. Ők déli irányból ostromolnak. Deir Qaq és Abu-Taltal “elővárosi” részeket szerezték meg.

Deir ez-Zornál cudar véget ért a rémkalifátusisták tegnap délutáni rohamkisérlete. Szó szerint ledarálta őket a szír kormányhadsereg.

dez08

 

A Golan-fennsíkon lévő Al-Baath városának egyébként üres katonai bázisára lőtt kitegnap este az izraeli hadsereg egy helikoptere egy rakétát. A A szír hadserek esetről kiadott közleménye szerint némi épületkár keletkezett. Izraeli közlés szerint az akció válasz volt egy tegnap reggeli esetre, amikor egy szír tank átlőtt izraeli területre. Ezt viszont Szíria tagadja.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Gondolom végeztekis az Aleppoban bujkáló a vörös félholdra rakéta támadást inditó gyilkosokkal . Sajnos, még bizonyára sok ilyen eset lesz,amig VÉGLEGESEN megnem tisztitják Aleppot,- és biznyára hosszu időt fog igébybe venni – a rém gyilkosoktól, szerintem .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.