Donbassz

“A Minszk-2.0 megállapodásnak nincs alternatívája! Oroszország az USA, Németország és Franciaország párbeszédet kell hogy folytassanak az egyezmény maradéktalan végrehajtatása érdekébe. A “labda most Kijev térfelén pattog. Kijevnek teljesítenie kell a rá kirótt, és általa vállalt feltételek teljesítést. Véghez kell vinnie az alkotmányos reformokat, meg kell hogy adja és kell hogy garantálja Donbassz számára a különleges státuszt, és jóvá kell hogy hagyja a donbasszi választások lebonyolítását és érvényességét. Ezek az alapfeltételei Ukrajna békéje megteremtésének”-foglalta össze Szergej Lavrov az “Izvesztyijának” adott tegnapi interjújában orosz álláspontot Donbassz és Maradék-Ukrajna kapcsán.

Évforduló van Donbasszban és Maradék-Ukrajnában! Debalcevo évfordulója. A donbasszi háború eddigi legnagyobb ütközetének második évfordulója. A kijevi latorerők két esztendővel ezelőtti katasztrofális veresége a debalcevoi katlanban készszerítette rá a Valcman-rezsimet a minszki második béketárgyalásokat lezáró tűzszüneti megállapodás aláírására. AKKOR-JÓSZERÉVEL-a kijevi reszim megmaradása volt a tét. Ha nincs megállapodás Minszkben, a junta elveszik.
DE LETT MEGÁLLAPODÁS MINSZKBEN! MINDEN FELTÉTEL BIZTOSÍTOTT LETT KIJEV SZÁMÁRA A DONBASSZ ELLENI NÉPIRTÓ HÁBORÚ FOLYTATÁSÁHOZ!
Ha nincs Minszk-2!-ma-már talán-nincsenek mindennapos háborús összefoglalók Donbasszról!
Valószínűleg még egy jó ideig így is lesz! “Normandiai Négyek-vagy Ötök” ide-vagy oda!
“Egy dolog a minszki megállapodás, és egy másik dolog a valóság! Márpedig a valóság azt jelzi, hogy Minszk-2 elhibázott dolog. Ezt erősíti a Givi ellen elkövetett gyilkos merénylet. Számunkra kötelező érvényű Givi halálának (IS) megbosszulása. A jelenlegi helyzet sokkal súlyosabb, mint azt kívülállók gondolják. Az ukránok legutóbbi támadásai ezt világosan jelzik!”-nyilatkozta tegnap a jelenről és a jövőről Alekszandr Zaharcsenko a DNR vezetője, a frontvonalon tett látogatása során.
A tényleges fronthelyzet valóban okot ad aggodalmakra. Míg a Donyeck északi és nyugati ívén-Jaszinovatajától-Sztaromihajlovkáig-“mérsékelt” a valcmanista latortüzérség aktivitása, ez nem igaz a déli frontszakaszra. Ott nagyon is aktívak a martalócerők. Elemzők szerint viszont feltételezhető, hogy csupán a figyelmet szeretnék elvonni délen, egy északon Debalcevo-Gorlovka térségben a közeljövőben meginndítandó támadásról, amelyhez minden szükséges erőt a martalóchad már összpontosított.
“Esznek-isznak-jól elvannak! Fölmarkolják a pénzt és nem látnak-nem hallanak! Itt szédelegnek, de nem segítenek! Jöttment alakok, akik semmit nem csinálnak! Miért jöttek ide egyáltalán? Semmi értelme az ittlétüknek!”
Donyecki lakosok spontán véleménye az EBESZ-misszió ténykedéséről. És úgy általában az EBESZ-ről.
Donyeck ma búcsúzik Givitől!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Balázs szerint:

  A Minszk 3.0-ban elő kéne irni az arra jogosultak kötelező jellegű alijázását…és akkor beköszöntene a béke!

 2. Nemo szerint:

  Csak be kéne lebegtetni, hogy ha Kiev nem tartja magát Minszk 2-höz, feldarabolják, mint minket Trianonnál… csak nyomják a nemzeti egységet, meg a területi integritást egy mesterségesen összerakott országnál..szét fog szakadni, vagy a háború vagy gazdasági okok miatt, de az összeomlás egyre közelebb…

  • furnan szerint:

   Sajnos, a “béketeremtőket” is érdekek vezérelték, és vezérlik ma is.
   Annyi fegyvert, és pénzt fog kapni mindig ez a fasiszta kievi rendszer, hogy az elkülönülő területeket fejlődni ne engedje, az orosz nemzetiségű lakosságot menekülésre késztesse.

   Sikerült az USA-nak, és Merkeléknek “összehozni” egy hosszúéletű válság-gócot Európában, melyből kiút – szerintem – csak egy nagymértékű háború lehet.
   A jelenlegi álszent “békés megoldásokra” törekvések rejtett mozgatója az Európába történő földgázszállítások fenntartásának szükségessége.

   De mi lesz, ha a medve rossz kedvében egyet csavar a gázcsapon….?

   • Balázs szerint:

    A gázcsapról szól Szíria.

   • Fergeteg szerint:

    Az Oroszország felől érkező, régen baráti, ma piaci áron biztosított gáz már csak egy részét képezheti Maradék-Ukrajna beszerzéseinek (tavaly, úgy tudom, nem is vettek). Jelenleg Lengyelország 4 millió, Magyarország 16 millió, Szlovákia 27 millió köbméter gázt tudna biztosítani naponta, reverz szállításokkal. Ukrajna felhasználása 2013-ban 55 milliárd köbméter volt, egy gyors számítás megmutatja, hogy a legjobb esetben sem építhető vissza a korábbi teljesítmény egy ilyen mennyiségre (igaz, azóta fontos területeket vesztettek). Az orosz energiapolitika számára a három (viszont)eladó közül kettő (Magyarország és Szlovákia) meggyőzhető lehet az együttműködésről. Szlovákia a tranzitdíjak elvesztését fájlalta 2015-ben az Északi Áramlat 2 miatt, ez elég komoly, 800 millió dolláros összeg évente. Több ország, köztük Szlovákia és Magyarország (!) is tiltakozott az Európai Bizottságnál a vezeték ellen, mondván, hogy az az EU energiaellátásának diverzifikációja és az energiabiztonság ellen van. 2016-ban a szlovák Eustream viszont már megállapodott a Gazprommal az együttműködésről. Ez Döbrögiéket kényszerhelyzetbe hozta. Szlovákia az Északi Áramlatból eddig is részesült az OPAL vezetéken keresztül (ami Németországon keresztül csatlakozik Csehországra).
    https://en.wikipedia.org/wiki/File:Major_russian_gas_pipelines_to_europe.png
    Így majd később lehetséges lesz – ha az Eastring Magyarországon keresztül fut – Románia és a Balkán ellátása Ukrajna kihagyásával.
    http://russiancouncil.ru/common/upload/teslapipe2.jpg
    A Gazprom ugyans 2019-re tervezi az Ukrajnán átmenő gáz leállítását.
    A Török Áramlatról szóló szerződést is aláírták, így Magyarország, ahogy Putyin mondta, mindkét projektből részesülhet. Ennek nyilván ára lesz. Most még korai lenne feszegetni, de valószínű, hogy ez a lehetőség, valamint a “Paks” maradék költségeinek meghitelezése olyan elvárásban testesül meg orosz részről, amely az Ukrajnába történő gázszállításokat nem engedi tovább növekedni, netán egyenesen csökkenti Magyarország és Szlovákia felől. Ezzel további nyomást gyakorolhat az amúgy is nyugati lélegeztetőgépen lévő ukrajnai kormányra. A meglebegtetett NATO-népszavazástól (2020) úgysem kell tartaniuk, jelen állapotok mellett az csak valóságtól elrugaszkodott “ukrán” vezetői ábránd, nem lehetséges (ezért kell Minszk 2-höz ragaszkodni). Szóval addigra az ukrajnai terrornak remélhetőleg vége szakad, és a jelenlegi kormányzó bagázs elmenekül – ha tud.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  T . Admin ! Végig akartam nézni a Givi búcsuztatásáról szóló videót , de a felénél megált. A videóval van a probléma vagy az én laptopommal ? kétszer is elindititottam ugyan azt az eredményt értem el. A youtubon milyen cím alat lehet megnézni, ha lehet ?!

  Admin:

  Az a probléma, hogy nem youtube-s a közvetítés! Ajánlom fölkeresni a rusvesna.su oldalt.

  http://rusvesna.su/news/1486708723

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.