Szíria

Tegnapi-az “Izvesztyijának” adott nagyinterjújában Lavrov orosz külügyminiszter a Szíriát érintő témakörben kijelentett: Oroszország szilárd elvi álláspontja az,hogy Szíria politikai vezetésének összetételéről Szíria népe kell hogy döntsön.

Ráadásul így döntött erről a kérdésről az ENSZ BT-is a 2254-es számú határozatában. Pillanatnyi szempontok alapján Oroszország nem fogja változtatgatni elvi álláspontját!-nyilatkozta az orosz diplomácia vezetője.
Tegnap Észak-Aleppo tartomány féltucat kurdok lakta városának-Mayer, Tal Jibbin, Ma’arasteh, Khan, Tal Rifa’at és Mennagh-elöljárói megállapodtak a damaszkuszi kormánnyal a teljeskörű együttműködésről.
Dmitrji Peszkov, a Kreml sajtószolgálatának vezetője mai sajtótájékoztatóján ismertette: tegnapelőtt a “baráti tüzet” kiváltó orosz légicsapáshoz elengedhetetlen koordinátákat a török felderítés adta meg az illetékes orosz műveleti központnak, ahol azt feldolgozták, visszaigazolták, és végrehajtásra kiadták. Ott viszont nem lett volna szabad török katonáknak tartózkodniuk.
Törökország pedig elégedett az orosz magyarázattal, és azt elfogadta. Most berkeiken berül nyomozgatnak felelőst keresve.
Al-Bab délnyugati kiszögellésénél tegnap találkoztak a “szabad szírek” és a szír kormánycsapatok. Onnantól kezdve a “szabad szírek” el is felejtették, hogy mi van tőlük balra. (Az ISIS.)

Alig órányi allahuzás után a “szabad szírek” jobbnak látták ha elinalnak.
Tegnap a kalifátusisták Palmürától nyugatra ismét merészet húztak!-és nagyot buktak. Ellentámadásba mentek volna át, de ahhoz mát túl gyengék voltak. Még tovább gyengültek.

Deir ez-Zornál is igyekszik kibújni a kormányerők csapásai alól a rémkalifátusista horda. Itt is csak a bizonytalan kimenetelű rohamokban bíznak. Ma reggel neki is veselkedtek ismét Harabish és Al-Jafra környékén, hogy közelebb férkőzhessenek a tőlük északra lévő repülőtérhez.
Jelen idő szerint tart az erőlködésük, csak eredmény nincs. Ami meg van…-igazi talajerő-utánpótlás.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Hát ami azt illeti Szíriában ugyancsak fel fog javulni a talajminősége, legyen az sikság, hegyes vidék, avagy fél, vagy teljes sivatagos terület ! Egy pár év mulva ,ha konszolidálódik a helyzet bő termésük lessz a mezőgazdászoknak ! Csak arra kellesz nagyon vigyázniuk, hogy nehogy rengeteg KALIFÁTUSISTÁKAT arassanak hegyen völgyekben,síkságokon , sivatagban !

 2. Gonda István szerint:

  “Alig órányi allahuzás után a “szabad szírek” jobbnak látták ha elinalnak.”
  Ezek szerint orosz-török együttműködés ide vagy oda, de mégis egyáltalán nem mindegy, hogy ki birtokolja az M4-es autópályát.

 3. Gonda István szerint:

  Ja és ugye azt ti is látjátok a térképen, hogy minden ellenkező híresztelés ellenére, az ISIS Al-Babnál még mindig nincs ostromgyűrűben, délkeleten teljesen nyitott az út Rakka felől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.