Visszatér a régi fény!

7 milliárdért árulják a volt miniszterelnök pesti villáját

A Kodály köröndnél álló, Feszty Adolf tervei szerint felépült XIX. századi villában négy luxuslakást alakítottak ki. A második világháború után itt élt Tildy Zoltán is.

6,83 milliárd forintért eladó az az Andrássy úti villa a Kodály köröndnél, amelyben Tildy Zoltán, a magyar királyság utolsó miniszterelnök is élt – szúrta ki a Bors az Ingatlanbazáron közzétett hirdetést.

A hirdetés szerint a Feszty Adolf tervei szerint, Herzl Tivadar megrendelésére 1881-től 1883-ig épült villában négy, egyenként 400 négyzetméteres luxuslakást alakítottak ki. Korábbi tulajdonosai közé tartozott a Koháry család, valamint a Szász-Coburg-Gothai hercegek. Tildy Zoltán 1945-46-ban élt az Andrássy úti palotában.
A szocializmusban napközi otthon, nyelviskola és zeneiskola működött az épületben.
A lakások mindegyikében nagy nappalit, ebédlőt és 5 hálószobát alakítottak ki, mindegyiket saját gardróbbal és fürdőszobával. A ház alagsorában wellnessközpontot és borospincét alakítottak ki. Minden lakáshoz két kocsibeálló tartozik az épület teremgarázsában.
A belső kertben angolparkot építettek szökőkúttal, lugassal, padokkal – áll a hirdetésben.
(HVG)
Bal-Rad komm: “…A szocializmusban napközi otthon, nyelviskola és zeneiskola működött az épületben…”
-A rohattkomcsik elorozták! A királyság utolsó miniszterelnökének szerény kis odúját! Ditsőséghes múltunk tsodás emlékhelyét. Napközit meg mindenféle förmedvényt csináltak belőle. Undorító! Akkor még az utat is átkeresztelték! Népköztársaság útja volt! Arohadékok!
De mostmár a közjót fogja szolgálni! Welnessközpontostul, borospincéstül, teremgarázsostul, szökőkúttal-angolparkkal-lugassal. Az Új Nemmzetthy Elyth valamelyik prominensének TULAJDONAKÉNT. Az Andrássy-úton!
De kinek a tulajdonában van? Hogyan és MENNYIÉRT jutott hozzá?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Visszatér a régi fény! bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Laci szerint:

  nem is lenne ezzel gond, ha TISZTESSÉGES és BIZTOS megélhetést biztosítana embereknek és a családjuknak. Kertész, karbantartó, portás, konyhai kisegítő, takarító, szakács, stb.

  Pl.: Széchenyinek volt vagyona és adott is belőle nem keveset, a köz javára. Ami mostanában folyik az undorító és hányingerkeltő.

  De amikor jön a szavazás akkor érdekes módon elsöprő többséggel a fidesz-es nyer. és ugyan olyan pökhendi lekezelő lesz mint a vajda és a sleppje.

  ha ez kell ennek a nemzetnek akkor megkapja. 🙁

 2. Szaszi szerint:

  Tegnap tüntetés volt Fóton,a gyerekeket már máshol helyezik el,Mészárost orrintják az ott lakók mint vevőt.
  http://24.hu/belfold/2017/02/09/meszaros-lorinc-veszi-meg-a-kastellya-alakitott-foti-gyermekvarost/

 3. peti85 szerint:

  A fóti Károlyi kastélyt a szocializmus az árva magyar gyermekeknek adta, most az úk rezsim elveszi a magyar gyermekektől és eladományozza hűbéresei között… 🙁

 4. Tarna szerint:

  A gázos Lőrincnek kell csak szólni, majd bagóért megveszi mind.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.