A nép nyomására: HA KELL, akár visszamenőleges hatállyal…

Most akkor hány aláírás kell a pesti olimpiás népszavazáshoz?

A CÖF szóvivője vitatja, hogy elég lesz a 138 ezer aláírás a budapesti népszavazás kiírásához. A választási iroda nem tervezi emelni a küszöböt, de bárki megtámadhatja a döntést.

Eddig úgy könyvelte el mindenki, hogy 138 ezer aláírás kell a budapesti olimpiáról szóló népszavazás kiírásához. A Momentum Mozgalom is ezt a határt lőtte be, jövő csütörtökig gyűjthetnek, hogy meglegyen ennyi érvényes aláírás.

Csütörtökön azonban érdekes nyilatkozatot tett a CÖF szóvivője, ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász. A Magyar Időkben azt írta, hogy mivel nemcsak az állandó lakosok, hanem a bejelentett budapesti lakcímmel rendelkezők is szavazhatnak, “szakmai viták zajlanak, hogy a szükséges aláírások száma változni fog-e ezzel párhuzamosan.

A meccs sportnyelven szólva még messze nem lefutott.

Ez arra utal, hogy a CÖF vitatni fogja, hogy valóban 138 ezer aláírás összegyűjtése elég a népszavazás kiírásához. Az ügyben legilletékesebb Fővárosi Választási Iroda viszont azt mondta az Indexnek, hogy az eddig ismert 138 ezres határ az érvényes.

A törvény szerint az önkormányzat rendeletben határozhatja meg, hány aláírás kell a helyi népszavazás kiírásához, de ez a szám nem lehet kevesebb a választópolgárok 10 százalékánál, és nem lehet több a választópolgárok 25 százalékánál. A Fővárosi Önkormányzat 2014-es rendelete a határt legalább tíz százalékában határozta meg.
A központi névjegyzékben 1 385 262 budapesti szerepelt 2017. január 10-én, amikor jogerősen hitelesítették a népszavazási kérdést. Ez azt jelenti, hogy ennek a tíz százaléka,

138 526 + 1 érvényes aláírás kell a budapesti olimpiás népszavazás kiírásához.

A Fővárosi Választási Iroda, illetve a Fővárosi Választási Bizottság ezt a számot nem fogja módosítani – írta az Indexnek a választási iroda. “Az esetleges jogorvoslati fórum döntését ugyanakkor a Fővárosi Választási Irodának nem áll módjában megelőlegezni” – tették hozzá. Vagyis ha a CÖF az aláírások leadása után kifogással ér, érdekes jogi vita kezdődhet, amely elmehet egészen a Kúriáig.
(index)

Bal-Rad komm: A közérthetőség kedvéért: a birkamenetes vezérkar fölkészült arra, hogy ha és amennyiben összegyűlik a most szükséges számú érvényes aláírás, NYOMÁST GYAKOROLJON A DÖBRÖGISTA HORDÁRA, HOGY VISSZAMENŐLEGES HATÁLLYAL MÓDOSÍTSA A TÖRVÉNYT.

Miszerint a népszavazás kiírásához NEM IS 138 527 ÉRVÉNYES ALÁÍRÁS SZÜKSÉGELTETIK, HANEM A DUPLÁJA!

Ugyanis a 10-25 százalékos keretmeghatározás EGY JOGI KISKAPUT REJT, amelyet a hordának okvetlenül be kell zárnia!

HA KELL, VISSZAMENŐLEGES HATÁLLYAL!

Kétségünk ne legyen: ILYEN ÖSSZNEMMZETTHY NYOMÁS ELŐTT-mint amit a birkamenet (VAGY BÁRKI!) KÖVETELÉSE jelent, hordánk és qrmányunk MEG KELL HOGY HAJOLJON!

Hiszen a NÉPAKARAT NYILVÁNUL ITTEN MEG EGÉSZ KONKRÉT FORMÁBAN!

Márpediga nép akarata az teljesítendő! Ha kell!-akkor visszemenőleges hatállyal is!

 

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A nép nyomására: HA KELL, akár visszamenőleges hatállyal… bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Botond szerint:

  Teljeen feleslegesen turbózzák magukat a férgek … Párizs lesz a befutó (bár addig még pár milliárdot zsebre fognak tenni nagy buzgalmukban) … 🙂 …

 2. Tovaris szerint:

  A tervezett olimpia megrendezésének nem is lenne szabad egyáltalán témának lenni.
  Egy, a nép sorsa iránt felelősséget érző kormány nem rendez ilyen gazdasági- és közállapotokban olimpiát.
  Az meg, hogy a jelenlegi hatalom és sok lakája olimpiázni akar, az egy dolog. Akik a rendezés jogát odaítélik, azok sem hülyék teljesen…

 3. Igor szerint:

  Ebben az esetben irány az utca 🙂

 4. Nagy szerint:

  A Sz.ocsi féle .olimpia 54 milliárd d.ollárba (15.660 milliárd f.orint) került, a létesítmények ma már esnek szét, az utcákat is felveri a gy.om. Az .or.osz nép sem akart .olimpiát, de a hatal.om gyak.orlói szarnak a népre. Mint Görögben.

  • Tovaris szerint:

   Ezt a baromságot meg honnan veszi? Két hete személyesen jártam arra, ne haragudjon – ez légből kapott marhaság. A létesítményekben azóta is rendszeresen tartanak sportrendezvényeket, bajnokságokat, a szállodák meg tele vannak vendégekkel.
   Talán oda kellene menni és személyesen meggyőződni mindenről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.