Múlt-jelen-jövő

Puskás Öcsi szobra lesz a magyarság szimbóluma Melbourne-ben

A leghíresebb magyarnak állítottak szobrot Melbourne-ben. Puskás Ferenc, a legendás futballista emléke százezer magyarnak hozhatja közelebb az otthonát. Domonkos Béla bronzszobrát, a felcsúti Puskás Akadémián három éve álló alkotás mását a magyar és az ausztrál kormány, valamint mások segítsége mellett elsősorban egy második generációs ausztrál üzletembernek, Bélteky Róbertnek köszönhetik a világ Puskás-rajongói…

A szoborállítás ötlete egy magyar üzletembertől származik. Bélteky Róbert édesapja 1956-ban emigrált Ausztráliába, és nem feledte magyar gyökereit. Róbert gyermekkora óta futballrajongó. A felcsúti Pancho Aréna avatásán látta meg a Puskás-szobor eredetijét, akkor határozta el, hogy Melbourne-ben is felállíttat egy ilyet. Négy év kellett ahhoz, hogy ez valósággá váljon.
Ez egy nagyon nagy nap, nem csak a futballközönségnek, hanem a magyar népnek is Ausztráliában. Százezer magyar él itt, és immár van egy szobor, amit láthatnak, érezhetnek bármikor, s így közelebb van az otthonuk – fogalmazott…
(Forrás: hírado)
Bal-Rad komm: Hevesebben kell hogy verjen minden honffyszív. Az ausztráliai “magyaroké” pedig még annál is hevesebben. Végre valami emlékezteti őket a MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁGRA!
Ha esetleg úgy gondolnák, hogy kéne nekik egy észbentartő műalkotás IS az ANNAK A ROMJAIN TESPEDŐ JELENRŐL- DÖBRÖGISZTÁNRÓL!-van ajánlatunk. Eléggé jellemző.

De néhány jövőlátó is alkot ma már. Úgyhogy tervek vannak. A jövőre nézvést!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.