Bécs védelméért!

1944 február 11-én a német és magyar csapatok megpróbáltak kitörni a szovjet ostromgyűrűbe zárt budai Várból. A szélsőjobboldal számára ez a “becsület”, a “kitörés” napja.

Az 1944-es budavári kitörés évfordulóján több mint hatszáz feketébe öltözött “szélsőjobboldali” vonult fel a Városmajorban. Hamisítatlan náci-nyilas rendezvény kerekedett ismét Döbrögisztán fővárosában.
Egyedül Adolf Hitler ragaszkodott az általa “erőddé” nyilvánított magyar főváros védelméhez. Elrendelte, hogy Budapestet háztól házig vívott harccal kell védeni: függetlenül attól, hogy milyen veszteség éri a lakosságot és az épületeket. Veesenmayer német nagykövet és különleges megbízott közölte, hogy “nem törődünk vele, ha Budapest tízszer is elpusztul, ha ezzel Bécset védeni tudjuk”.
A II. világháború egyik legvéresebb, hónapokig tartó ostroma során a lakosság vesztesége mintegy 35 ezer ember volt. (Az anyagi károkról ne is szóljunk!) Bécs védelméért a szovjet áldozatokat nem számítva minden második halott a civilek közül került ki. A Vörös Hadsereg közel 80 ezer fős vesztesége valamivel nagyobb volt, mint a lakosság, a német és magyar védők áldozatainak száma együttesen.
A “kis Sztálingrád” tragédiáját ünneplő neonáci összejövetel köszöntője szerint az egybegyűltek azért jöttek össze, hogy megemlékezzenek a „vörös mocsok” elleni harcban elesett áldozatokról. Nem beszélve arról, hogy Európa új véderejévé kell válniuk.
A Germániából érkezett neonáci díszvendég-Matthias Fischer-magyar kifejezéssel, Szálasi Ferenc köszöntésével zárta felszólalását: “Kitartás!”.
A “magyar” Tyirityán Zsolt még jobban bekeményített, és a rémtetteiről hírhedt Waffen SS-t éltette: “Elismerés és tiszteletem a Waffen SS-nek! Dicsőség a Waffen SS-nek!”
A Jobbikkal szövetséges “vármegyés” mozgalom delegáltjai IS örömtől és büszkeségtől sugárzó arccal tapsoltak.
Két emlékeztető video a tegnapi “ünneplők” figyelmébe:
Az alábbi videonak kiváltképpen az első hét percét ajánljuk a budai emlékezők figyelmébe!
Mert vannak a REALITÁSOK!-és vannak a lélekmérgező hazugságok!
Ki-ki döntse el, hogy melyikhez igazodik!

BRÜSSZELÉRT-BERLINÉRT-BÉCSÉRT?-VAGY MAGYARORSZÁGÉRT!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Bécs védelméért! bejegyzéshez 30 hozzászólás

 1. Tovaris szerint:

  Hogy miben nyilvánul meg a nácik “becsülete” – az örök rejtély marad.

 2. öregkun szerint:

  Összeugrott a két szocialista…, érdekes lett volna ha összefognak.

  • Tovaris szerint:

   ???

   • öregkun szerint:

    A németek nemzeti szocialistáknak mondták magukat, az oroszok pedig nemzetközi szocialimust később kommunizmust akartak, bocs nem a kitöréshez tartozik.

    • Tovaris szerint:

     A német “nemzeti szocializmus” – így helyesebb lenne – a legszélsőségesebb fasizmus, amely alapvetően a tömegeket a baloldal, a szocialisták jelszavait magáénak vallva – jelentősen megtévesztette a munkásosztályt.
     Pontosan ugyanúgy, ahogy EZEN A HONLAPON is sokan náci megnyilvánulásokat tesznek – észre sem véve – mert azt hiszik, hogy baloldaliak.
     A marxizmus-leninizmus elveit kellőképpen ismerve, el lehet kerülni a fasiszta és náci csapdákat, de hát a legutolsó negyedszázad nem erről szól.
     A világnak szembesülnie kell egy újabb fasiszta korszaktól – mert nem tanultak a történelemből, hanem inkább meghamisították azt.

   • vitorla123 szerint:

    A Molotov-Ritremprot? paktum!Ma is örök tanulság!Végül is a két zsenit sikerült Csörcsilnek? egymással szembe fordítani.Mert ez történt.Ráadásul az Ukrán zsidó-bolsevik pártvezetők kollaboráltak Hitlerrel.Jutalmul Auswicba kerültek.De csak Moszkva alatt tudták a németeket megállítani.Nem árt tudni,hogy a fasisztákat a második világháború után a bosszúálló zsidó kommandók (nácivadászok) tömegesen gyilkolták le szerte a világon.Néhányat Izraelben bíróság elé állítottak.A többit bírói ítélet nélkül végezték ki,pédául magyar csendőröket.Mára ez vörös náci üldözés címen funkcionál.Sztálin,Kadafi,bírói ítélet nélküli áldozat. Husszeint,Mubarakot Bíróság ítélte el.De áldozatok.A Budapesti marhaságnak ehhez nincs köze.DE a gyökerei nagyon is valósak.Az AVH túlkapásai ezzel magyarázhatók Péter Gábor vezetésével.

   • vitorla123 szerint:

    Pedig először összefogtak!

    • Sneider Imre szerint:

     Nem is akármilyen mértékben fogtak össze. Ennek igen jelentős irodalma van, és a ténye még akkor is igaz, ha Tovaris a szellemi vakságában ezt nem hajlandó tudomásul venni.

 3. joz szerint:

  A katonák hősies küzdelme nem ideológia függő! A cél – amiért harcoltak és meghaltak – minősítését majd elvégzi a történelem. Majd amikor kutatni és vitatkozni lehet róla és nem törvényekbe “iktatni”. Addig a történelem sem más, mint ilyen vagy olyan propaganda.

  • Hun szerint:

   +1. Így igaz.

  • Tovaris szerint:

   A hősiesség akkor valódi, ha olyan cél érdekében történik, amelynek értelme van.
   Az értelmetlenül elpusztultak nem hősök, hanem áldozatok.
   A kegyelet nekik is kijár, természetesen, de nem a hősök iránti áhítat…

   • joz szerint:

    És ki mondja meg, hogy melyik cél érdekében van “értelme” meghalni???? Te vagy Én? Vagy Isten? Vagy a Párt? Katonának mondod magad, mégsem tudod, hogy kiélezett helyzetekben nem számítanak a célok, az ideológiák. Csak a hit, a remény, a túlélés, a bajtársiasság és egy csomó emberi tulajdonság.
    És ki az aki a halálról megmondja, hogy az “értelmetlen” volt??? Ilyen megközelítésből szinte az összes szabadságharcunk “értelmetlen” volt. Vagy akár a szovjet vöröskatonák akik 41-42-ben szinte fegyvertelenül rohamozták meg német állásokat és tömegesen haltak meg. Ők sem voltak hősök? A katona szempontjából aki teljesíti a parancsot (ez lehet hivatalos parancs vagy akár a saját lelkiismeretének parancsa) az hősként él vagy hal.

    • tilla szerint:

     “És ki mondja meg, hogy melyik cél érdekében van “értelme” meghalni???? Te vagy Én? ”

     Egyértelmű, hogy egy Tovaris 🙂

     Sosem fogja megérteni, hogy miért van az, hogy 2. világháborús, korábban egymással szemben állók, veteránok találkoznak egymással és hajlandók egymás hősiességét elismerni, arról megemlékezni. Egyszerűen nem érti, hogy egy háborúban, mind a győztes, mind a vesztes oldalon lehetnek hősök és hitvány emberek is. Neki a komisszárok a hősei, másnak mások.

     • Hun szerint:

      +1. Igy igaz. tovaris szerintem hithű cionista. Azért képtelen józanul gondolkodni 🙂

 4. istván szerint:

  Ugyanaz a kéz,amelyik “hősiesen” harcolt lőtte a több,mint hatszáz tömegsírba a szovjet embereket,rabolta ki a megszállt területeket,szállította haláltáborokba a neki nem tetsző
  áldozatokat,rombolta porig Varsót,Budapestet,Leningrádot!!
  Miféle becsület,és hősiesség ez?!A gyilkosok,rablók,világuralomra törők hordája csupán!

  • Tovaris szerint:

   Azt hiszem, ezzel is egyetérthetek. A Donnál elpusztult magyarok sajnos, nem hősök, hanem a Horthy-fasizmus áldozatai voltak. Azonban a kegyelet nekik is kijár – pont ezért, mert ők is a fasizmus áldozatai voltak – ugyanúgy, mint azoknak, akiket ők gyilkoltak meg.
   De érezni kell a minőségi különbséget.

 5. szigony szerint:

  Emberi hősiesség – egyetlen emberé sem – nem lehet a másik emberek elleni nemtelen harcban .
  Az csak mint védelem közben lehetséges, vagy mások életének védelmében, az embertelen természeti csapások közepette…. !

  Egy embernek minden esetben lehetősége van az emberiesség elleni felhasználásának gátlására – akár ( ez a hősiesség ! ) élete kockáztatása érén IS !

  Más eset nincs !

 6. lala szerint:

  A magyarok vezetőinek, tehetségéről árulkodik hazánk térképe!
  Nézzük meg, hogyan zsugorodtunk így össze mondjuk kaz elmúlt kétszáz év alatt.
  A magyar katonák mindíg is keményen harcoltak, csak a rossz oldalon.
  Miért kellett a nyugatot védeni a töröktől? Nem lett volna jobb átengedni öket, menjetek csak szépen egészen Brüsszelig, Párizsig? Visszafelé meg egy kis vámot szedni …..ugyanezt kellett volna tenni a szovjetekkel is menjetek , csak szépen lőjétek szét Bécset………..Akik a szegény népet meg a rotchildok érdekei szerint háborúkba kergették, és ma is kergetik, ott rohadjanak meg ahol vannak!

 7. Kálmán Lőrinc szerint:

  Az ideológiáktól függetlenül, Hazájuk fővárosát VÉDTÉK, kilátástalan helyzetben, brutális túlerővel szemben. EZ hősiesség.
  A náci és neonáci eszméktől ezt teljesen független.

  • vitorla123 szerint:

   A magyar katonák rendőrök most védik az országot a déli határon.Asszonyok és gyerekek ellen.Akik között nyilván vannak terroristák.Nem lehet tudni ki az.Hát lőni kell gyerekere és asszonyokra.M?ert tűzparancs van,ha nincs lesz!Akkor ugyan ez a helyzet volt.Az élet nagy dilemmája:ÖLJ,VAGY MEGÖLNEK! És senki sem viccelt.

  • János szerint:

   Mi az, hogy a hazájuk fővárosát védték! Ez nem igaz! Akkor védték volna Budapestet a magyar katonák, ha az idióta németeknek rontottak volna és nem lett volna Budapest lerombolva! A magyar katonák harca kizárólag arra szolgált, hogy a merkelféle hülye picsák országa még egy fél évig fennálljon, meg hogy a putri lakó jenkik eljussanak Németországig! Érdemes volt? A barom németek 1990-ben egy bolond vasazós cigányhordát ültettek a nyakunkba és porig rombolták Magyarországot, éppen úgy mint 1945-ben, nem maradt semmi termelő iparunk! Gyáraink helyén felsózott mezők vannak, ahol még a fű sem nő! Ezek barátok? Ezek szövetségesek! Ezeknek a senkiknek kellett segíteni? Mégis milyen vezetése volt annak idején Magyarországnak! Hát olyan, mint ma, mert ma is egy oroszellenes szarszövetség tagjai vagyunk! Kilátásaink azonosan egyenlők azzal amilyenek 1941-ben voltak! Orosz védnökség alatt Magyarország többet fejlődött, mint az előtte lévő 1000 év alatt! Most visszajutottunk a kőkorszakba, ennyit nem ér semmilyen mese “a demokráciáról”, meg a „holomajdnembelehaltam-ról”! Ez a nagy nyugati jólét, amiért cserébe a valódi jólétet fel kellet számolni, hogy annak a kevés fiatalnak is Afrikába kelljen kivándorolni cselédnek, mert itt csak az éh és fagyhalál az egyetlen elérhető alternatíva! Szégyelljétek magatokat kitöréstúrások! Nem kedvelem az elmebetegeket, talán ezért útálom az élsportolókat, meg az ilyen “kitöréstúrásokat” is!!!!!!!!

 8. Örök Hálám a Felszabadító Vörös Hadseregé!

 9. náci szerint:

  Azt vágjátok azért, hogy a Kitörés 1945-ben volt, nem pedig 1944-ben? Nagyjából ennyire vagytok hitelesek. A népszavában is ezt a 44-et nyomatták. Mert fogalmatok sincs arról amiről beszéltek. Nyugi, vannak képernyőkép mentések. Mementoként, mennyire hülyék is vagytok.

 10. Janó szerint:

  Abba kéne hagyni ezt a nácizást meg komunistázást. Basszátok meg 72 éve volt.
  Meg a labancozást kurucozást az meg 310 éve volt.
  Most van egy rakás oligarha aki kifoszt bennünket.
  Katonai oktatásban kellene részesülnötök és egy kis fegyelmet tanulni.
  Aztán vezethetnélek benneteket, és megölnénk mindegyiket, kiskutyástól, bankárostól , politikusostól, stb.
  És katonai diktatúrát vezetnék be amíg meglenne a nemzetgyűlés és a szabad választás.
  Ezen agyaljatok inkább.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.